تبلیغ دین از منظر دین

    از ویکی‌نور
    تبلیغ دین از منظر دین
    تبلیغ دین از منظر دین
    پدیدآوراننگارش، حمید (نويسنده)

    مقیمی فرد، علی (نويسنده)

    رحمتی، رضا (نويسنده)
    ناشرزمزم هدايت
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1383ش
    چاپ1
    شابک964-95654-6-9
    موضوعاسلام - تبلیغات - تبلیغات - احادیث - قرآن - تبلیغات
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /‎‏ن‎‏8‎‏ت‎‏2 11/62 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    تبلیغ دین از منظر دین، اثر حمید نگارش و دیگران، کتابی است که در آن سعى شده است اصول تبلیغ و راهکارهاى آن با توجه به آیات قرآن کریم، روایات، سیره پیامبر(ص) و ائمه معصومین(ع) به‌صورت کاربردى ارائه گردد.

    امروزه تبلیغات، نقش بسیار تعیین‌کننده‌اى در سرنوشت جوامع انسانى داشته وضرورت دارد متولیان فرهنگ دینى نیز پیام‌هاى دین را به مردم گوشزد کنند و آنان را از توطئه‌هاى شیطانى دشمن آگاه سازند. آنچه در این میان از همه مهم‌تر است، بیان راهکارها و شیوه‌هاى تبلیغ دین از دیدگاه دین اسلام است و کتاب حاضر براى بررسیدن و کاویدن این راهکارها و شیوه‌ها، تدوین شده است[۱].

    آنچه باعث اهمیت کتاب شده، آن است که متولیان فرهنگى، اعم از نظامى و غیر نظامى مى‌توانند از نتایج این پژوهش در بهبود فرآیند تبلیغ دین بهره برند. نکات و دستورالعمل‌هاى آن نیز مى‌تواند راهنمایى براى پیام‌گزاران دینى باشد[۲].

    موضوع تبلیغ دین و شیوه آن، از دغدغه‌هاى مهم مبلغان و عالمان اسلامى است. عالمان و مبلغان همواره در پى یافتن پاسخ‌هاى پرسش‌هاى زیر در موضوع تبلیغ بوده‌اند: «تبلیغ مناسب دین چگونه باید انجام گیرد؟»، «بهترین شیوه براى تبلیغ این پیام آسمانى کدام شیوه است‌؟»، «دین اسلام، خود چه راهکارهایى را براى تبلیغ برنامه خویش ارائه مى‌دهد؟ به‌عبارت‌دیگر از منظر دین راه جذب دل‌ها و تسخیر قلب‌ها کدام است‌؟» و «راهبرد تبلیغى دین در شرایط کنونى چه مى‌باشد؟». این نوشتار مى‌کوشد تا از دیدگاه اسلام به پرسش‌هاى مزبور و بسیارى پرسش‌هاى دیگر در این زمینه، به‌نحو مشروح و کاربردى پاسخ گوید[۳].

    مطالب کتاب در شش فصل، تنظیم شده است. ابتدا کلیاتى در تعریف واژه‌ها و اصطلاحات بیان شده و سپس به موضوع «پیام» و اهمیت آن پرداخته شده است. در فصل سوم، ویژگی‌ها و وظایف پیام‌گزار شرح گردیده و در فصل چهارم، به «پیام‌گیرنده» و مخاطب تبلیغ نظر دوخته شده و انواع پیام‌گیران و نیز موانع پذیرش پیام به‌گونه‌اى که مبلغان را به‌کار آید و بر دانش آنان در موضوع «تبلیغ از دیدگاه دین» بیفزاید، برشمرده شده است. در فصل پنجم نیز شیوه‌هاى تبلیغ و در فصل ششم، ابزارهاى تبلیغ بیان گردیده است[۴].

    پانویس

    1. ر.ک: پیشگفتار، ص13-14
    2. ر.ک: همان، ص14
    3. ر.ک: مقدمه، ص15
    4. ر.ک: همان، ص16

    منابع مقاله

    پیشگفتار و مقدمه.


    وابسته‌ها