الفقه علی المذاهب الأربعة

    از ویکی‌نور
    الفقه علی المذاهب الأربعة
    الفقه علی المذاهب الأربعة
    پدیدآورانجزیری، عبدالرحمن (نويسنده)

    غروی، محمد (نويسنده)

    مازح، یاسر (نويسنده)

    عریض، علی حسن (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرمذهب أهل البیت علیه‌السلام
    ناشردار الثقلين
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر1419ق - 1998م
    چاپ1
    شابک-
    موضوعفقه اهل سنت - قرن 14 - فقه تطبیقی - فقه جعفری
    زبانعربی
    تعداد جلد5
    کد کنگره
    /‎‏ج‎‏4‎‏ف‎‏7 170 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    الفقه علی المذاهب الاربعة و مذهب اهل‌البیت علیهم‌السلام توسط عبدالرحمن جزیری، محمد غروی و یاسر مازح (معاصر) با موضوع فقه(فقه شیعی، فقه اهل سنت) در پنج جلد گردآوری شده است.

    نوشتار فراروی شامل دو بخش است. نخست کتابی مشتمل بر متنی فقهی مختصر است که در ذیل آن به احکام فقهی اهل سنت و دیدگاه ائمه مذاهب اربعه در مسائل مورد اختلاف اشاره شده است. این بخش از اثر کتابی مستقل تحت عنوان «الفقه علی المذاهب الاربعه» نوشته عبد الرحمن الجزیری است که مطالب دیگری به اثر یاد شده تحت عنوان مذهب اهل بیت(ع) توسط محمد غروی و یاسر مازح، افزوده شده و در آن به تبیین مذهب فقهی اهل بیت(ع) و مقارنه آن با فقه سایر مذاهب پرداخته شده است. در این راستا سعی شده است تا از رهگذر دیدگاه فقهی مجتهدان شیعه تصویری از فقه اهل بیت(ع) بر اساس قول، فعل و تقریراتشان ارائه شود. [۱]

    نویسندگان آراء فقهی علمای شیعه را در طول تاریخ از نوشته‌هایی مانند کتاب شرایع الاسلام محقق حلی، لمعه شهید ثانی، منهاج الصالحین آیت‌الله خویی و تحریر الوسیله امام خمینی(ره) که به عنوان مصادری شناخته شده محتوی اندیشه‌های فقهی شیعه است نقل در این اثر نقل کرده‌اند. نویسندگان تلاش کرده‌اند تا برخی از مسائل فقهی مورد اختلاف میان دو مذهب فقهی شیعی و اهل سنت مانند موضوع تکتف در نماز، طواف نساء، برخی از مسائل ارث و.... را با آوردن ادله و براهین متعدد واکاوی نموده تا چگونگی استباط فقهی عالمان پیرو مذهب اهل بیت(ع) از کتاب و سنت برای خواننده روشن نمایند. [۲] محمد غروی و یاسر مازح درمقدمه موضوعاتی مانند: آیات و روایاتی که بر خلافت و ولایت حضرت علی علیه‌السلام دلالت دارد، شیعه و آغاز آن، مصادر تشریع نزد آنان، شرایط معتبر برای اجتهاد و فتوی دادن، قیاس، استحسان، مصالح مرسله و سد ذرایع را مطرح نموده‌اند. فهرست منابع شیعه و فهرست مطالب در پایان کتاب آمده است.

    پانویس

    1. مقدمه، ج1، ص50
    2. رک: همان، ص 50- 51

    منابع مقاله

    1. مقدمه و متن.


    وابسته‌ها