الغایة القصوی لمن رام التمسک بالعروة الوثقی

    از ویکی‌نور
    ‏الغایة القصوی لمن رام التمسک بالعروة الوثقی
    الغایة القصوی لمن رام التمسک بالعروة الوثقی
    پدیدآورانمرعشی، شهاب‌الدین (نويسنده)

    یزدی، سید محمدکاظم بن عبدالعظیم (نويسنده)

    مرعشی، محمود (گردآورنده)
    ناشرفراهانی
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1389ق
    چاپ1
    شابک-
    موضوعاجتهاد و تقلید - فقه جعفری - قرن 14 - یزدی، محمد کاظم بن عبد العظیم، 1247؟ - 1338؟ق. العروه الوثقی - نقد و تفسیر
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /‎‏ی‎‏4‎‏ ‎‏ع‎‏4038‎‏ ‎‏1389 183/5 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    الغاية القصوی لمن رام التمسك بالعروة الوثقی، تألیف کتاب‌شناس ممتاز و مرجع دینی معاصر، آیت‌الله سید شهاب‌الدین مرعشی نجفی (1276-1369ش)، حاشیه‌ها و فتاوای نویسنده بر کتاب فاخر العروة الوثقی في ما تعم به البلوی از آثار مرجع بزرگ شیعه، آیت‌الله سید محمدکاظم طباطبایی یزدى (۱۲۴۷-۱۳۳۷ق)، در باب‌های اجتهاد و تقلید، طهارت و نماز است. این اثر با اهتمام کتاب‌شناس دانشور، سید محمود مرعشى نجفى (متولد 1320ش)، چاپ و منتشر شده است.

    هدف و روش

    • نویسنده با اشاره به مقام بلند فقهی صاحب عروه، افزوده است: این کتاب، تعلیقاتی است که بر العروة الوثقی في ما تعم به البلوی نوشته‌ام و در آن، نظراتی را آورده‌ام که برطبق ادله و اندیشه به آن رسیده‌ام و در مسائل مشکل، مستند فتوا را نیز بیان کرده‌ام و به هرکسی که به این فتاوا عمل کند، إن‌شاءالله ثواب داده می‌شود و امیدوارم خدای متعال این کتاب را بپذیرد و ذخیره آخرت من قرار دهد[۱].

    ساختار و محتوا

    آیت‌الله مرعشی نجفی در تعلیقات حاضر، از سامان‌دهی کتاب العروة الوثقی في ما تعم به البلوی تبعیت کرده و خودش نظم جدیدی پدید نیاورده است. نویسنده در این اثر، مباحث فقهی گوناگون باب اجتهاد و تقلید، طهارت و نماز را به‌صورت فتوایی و گاه استدلالی بیان می‌کند. در پایان کتاب یادآوری شده است که تعلیقات بر کتاب نماز تمام شد و تعلیقات بر کتاب روزه و بقیه عبادات و معاملات خواهد آمد[۲].

    نوآوری روشی

    در چگونگی عرضه این کتاب، این نوآوری ارزنده مشاهده می‌شود که همه مطالب در قالب جدول آمده است. در قسمت بالای هر صفحه، عنوان باب و بعد، جدولی 4 ستونی شامل شماره صفحه، شماره مسئله فقهی، کلمه یا عبارت مورد بحث (متن اصلی) و تعلیقه و حاشیه آیت‌الله مرعشی نجفی وجود دارد.

    نمونه مباحث

    • باب «قنوت نماز»، ص 234، مسئله 5، مورد بحث: «علی النبي(ص)» تعلیقه: «و آله» هم اضافه شود تا از صلوات ابتر شمرده نشود که در روایات کتاب‌های شیعه و سنی از آن نهی شده است[۳].
    • باب «تعقیبات نماز»، ص236، مسئله 18، مورد بحث: «تسبيح الزهراء(س)» تعلیقه: روایت شده است که اهل‌بیت(ع) همواره این تسبیحات را می‌گفتند و به فرزندانشان یاد می‌دادند...[۴].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه کتاب، ص3-4
    2. ر.ک: متن کتاب، ص756
    3. ر.ک: متن کتاب، ص584
    4. ر.ک: همان، ص587

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها