ایمان (ابهامزدایی)
(تغییرمسیر از الإيمان (ابهام زدایی))
ایمان عنوانی برای هر یک از کتابهای ذیل است:
- شرح تقدمة تقويم الإيمان في فضائل أميرالمؤمنين(ع)، که گاه نیز به اشتباه از آن با عنوان «تقويم الإیمان» یاد شده است، شرح مبسوطی است به زبان عربی از خود میرداماد بر خطبه کتاب «تقويم الإيمان» خویش، در بیان و اثبات فضایل حضرت امیر(ع) با استناد به روایات موضوع این اثر، فضایل امیرمؤمنان(ع) است که با دقت تمام، با روش علمی و فلسفی، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
- سرمایه ایمان، كتابى است، فارسى در علم كلام و اصول اعتقادات كه به قلم دانشمند و حكيم محقق ملاعبدالرزاق بن على بن الحسين اللاهيجى القمى، از شاگردان ملاصدرا نگاشته شده است.
- ایمان، مجموعه سخنرانىهاى عبدالحسين دستغيب (در سه ماه مبارک رمضان) درباره ايمان و آثار و شيوه پيدايش آن با استفاده از قرآن و روايات است كه گردآورى و منتشر شده است.
- گریز از ایمان و گریز از عمل، عنوان ده جلسه سخنرانی استاد شهید مرتضی مطهری است که در سال 1353ش در مسجد جلیلی و مسجد ابوالفضل تهران (هرکدام پنج جلسه) ایراد شده است و البته فقط هفت جلسه از ده جلسه مذکور در دست است که تنظیمشده این جلسات، کتاب موجود را تشکیل میدهد.
- ایمان به خدا در قرن بیستم، ایمان به خدا در قرن بیستم نوشته جان الدر، درصدد تبیین این مسئله است که شالوده و اساس این عقیده که دین مخالف عقل سلیم است، مبتنی بر خطا و اشتباه و سست و بیپایه است.
- إيمان ابيطالب، اثر سيد شمسالدين، فخار بن معدّ موسوى از علماى قرن ششم و هفتم هجرى است. همچنان كه از نامش پيداست در اثبات ايمان ابوطالب،پدر بزرگوار حضرت على(ع) تألیف شده است.
- ایمان فیلسوفان، اثر محمدرضا حکیمی (1314-1400ش)، اولین شماره از مجموعه «سخن امروز» است که به همت گروه پژوهش مجموعه امام جعفر صادق(ع) میبد تهیه و در سال ۱۳۹۲ توسط انتشارات دلیل ما در ۱۵۶ صفحه پالتویی به چاپ رسید. جناب آقای حسین انصاری مقدمهای بر کتاب نوشته است.
- انسان و ایمان، اثر شهید مرتضی مطهری (1298-1358ش)، نخستین جلد از کتاب «مقدمهای بر جهانبینی اسلامی» و کتابی است پیرامون مبحث انسان و ایمان.
- معبد ایمان، اثر احمد عابدینى، بیان اعمال و مناسک حج در قالب داستان مىباشد که به زبان فارسى و در سال 1384ش نوشته شده است.
- ایمان و کفر از کتاب بحار الانوار، در واقع ترجمۀ كتاب ايمان و كفر بحارالأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار علیهمالسلام است كه در سال 1360ش توسط جناب آقاى عزيزاللّه عطاردى براى استفادۀ فارسی زبانان، از عربى به فارسی برگردانده شده است.
- عقل و ایمان از دیدگاه ابن رشد، صدرالمتألهین شیرازی و ایمانوئل کانت، اثر علاءالدین ملکاف (متولد 1361)، پژوهشی است که در آن، به بررسی نسبت عقل و ایمان در تطبیق اندیشههای صدرای شیرازی، ابن رشد و کانت پرداخته شده است.
- ایمان و کفر، اثری از مهدی علیزاده موسوی (متولد 1349ش)، به بررسی و نقد اندیشه وهابیت پرداخته است.
- نقش ایمان در زندگی، رجمه فارسى كتاب «الإيمان و الحياة»، اثر دكتر يوسف قرضاوى است كه توسط فرزانه غفارى و محسن ناصرى صورت گرفته است. كتاب به تعريف ايمان و بررسى نقش و جايگاه آن در زندگى مادى و معنوى انسان پرداخته است.
- الإيمان، تألیف أبو عبدالله محمد بن إسحاق بن محمد بن یحیی بن مَنْده العبدي، كتابى است در موضوع علم كلام به روش ماثور. در اينكتاب تعداد 1089 حديث در موضوع ايمان باببندی شده كه طولانىترين آنها باب97 در وجوب ايمان به رؤيت خداوند است.
- الإيمان و الكفر في الكتاب و السنة، كتابى است كلامى به زبان عربى، تألیف آیتالله جعفر سبحانى از علماى معاصر شيعه، كه به بررسى موضوع ايمان و كفر از ديدگاه قرآن كريم و سنت شريف نبوى میپردازد. در اين كتاب حقيقت ايمان و كفر و حدود هر يك كاملا بيان شده و تفاوت ميان اسلام و ايمان مورد بررسى قرار میگیرد و به نقد و بررسى حكم تكفير اهل قبله توسط فرقه وهابيت پرداخته شده، ثابت میشود كه تكفير اهل قبله مادامى كه متدين به توحيد بارى تعالى و معتقد به رسالت پيامبر گرامى اسلام هستند رويهاى كاملا اشتباه است.
- أصول الإيمان، كه نام ديگر آن «أصولالدين» است، مهمترين کتاب كلامى عبدالقاهر ابن طاهر تمیمى بغدادى و یکى از کتابهاى مهم كلام اشعرى به حساب مىآيد.
- مبادي الإيمان، اثر آیتالله محمدحسین آل کاشفالغطاء (متوفی 1333ش)، کتابی است پیرامون اصول و فروع دین و اخلاقیات.
- إرشاد الأذهان إلی أحكام الإيمان، یا إرشاد الأذهان إلى علم الإيمان، یکى از معروفترين و معتبرترين مصادر فقه امامیّه و از مهمترين آثار بجاى مانده از ابومنصور جمالالدين حسن بن يوسف بن مطهر حلى (م 726 ق) معروف به علامه حلی(قده) مىباشد.
- شعب الإيمان، اثر احمد بن حسين بيهقى (384-458ق) محدث و فقيه شافعى، در موضوع اخلاق به زبان عربى نگارش شده است. كتاب -بر پايه مبانى رجالى حديثى اهلسنت- از منابع كاملاً قابل توجه و پراهميت و مورد مراجعه و ارجاع بهشمار مىآيد. از كتاب با نامهاى «الجامع المصنف في شعب الإيمان» يا «الجامع لشعب الإيمان» نيز ياد شده است.
- تقويم الإيمان و شرحه كشف الحقائق، دربردارنده کتاب «تقويم الإيمان» نوشته میر محمدباقر داماد و شرح آن «كشف الحقائق» از میر سید احمد علوی عاملی و تعلیقات آن از ملا علی نوری میباشد و مشتمل بر مباحث سنجیدهای در زمینه فلسفه و حکمت است.
این صفحه برای ابهامزدایی است و پیوندهایی به صفحات گوناگون با نامهای مشابه دارد. اگر با دنبال کردن پیوندی در صفحهای به اینجا رسیدهاید، در صورت تمایل، به همان صفحه بروید و آن پیوند را به صفحهٔ مناسب خودش مربوط کنید. |