اقتصاد دینی از منظر دانشمندان مسلمان و مسیحی

    از ویکی‌نور
    اقتصاد دینی از منظر دانشمندان مسلمان و مسیحی
    اقتصاد دینی از منظر دانشمندان مسلمان و مسیحی
    پدیدآوراننوراحمدی، محمدجواد (مؤلف)
    ناشردانشگاه امام صادق(ع)
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1389
    چاپاول
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    HB 72/ن۹،الف۷

    اقتصاد دینی از منظر دانشمندان مسلمان و مسیحی، تألیف محمدجواد نوراحمدی، جنبه‌های تشابه و تمایز بین دیدگاه‌های اقتصادی اسلام و مسیحیت از منظر صاحب‌نظران اقتصادی مسلمان و مسیحی را با تأکید بر مسایل مهم اقتصادی مانند کار، مالکیت بازار، دولت، عدالت اقتصادی بررسی کرده است.

    هدف مؤلف، طرح دیدگاه‌های اقتصادی اسلام و مسیحیت از منظر صاحب‌نظران اقتصادی مسلمان و مسیحی و انجام تحلیل تطبیقی بین آن‌ها می‌باشد. همچنین ارزیابی و نقد نظام‌های اقتصادی سرمایه‌داری و سوسیالیسم و استخراج اصول اقتصادی مشترک در اسلام و مسیحیت از منظر اقتصاددانان مسلمان و مسیحی، از اهداف دیگر مؤلف می‌باشد.

    مؤلف برای دستیابی به اهداف بالا از مجموعه متون و نوشته‌های معتبر اقتصادانان مسلمان و مسیحی با استفاده از روش تجزیه و تحلیل تطبیقی دیدگاه‌ها بهره برده است.

    کتاب شامل سه بخش است: در بخش اول و دوم، اندیشه اقتصادی مسیحیت و اسلام در قالب شش سرفصل مسیر تاریخ، روش‌شناسی، اصول اقتصادی، نظریات در مورد مسایل اساسی، نقد اقتصادی معاصر و ماهیت اقتصاد دینی مطرح شده است. در بخش پایانی به مقایسه اندیشه اقتصادی نظام‌های اسلام و مسیحیت پرداخته شده و اصول اقتصادی مشترک بین آن‌ها استخراج شده است. مؤلف از این مقایسه چنین نتیجه گرفته است که بین اصول اقتصادی دو دین بزرگ اسلام و مسیحیت مشابهت‌های زیادی وجود دارد[۱].

    پانویس

    1. ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، ص 345

    منابع مقاله

    ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر اول: مسیحیت)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1392ش.

    وابسته‌ها