ارج خرد: جشن‌نامه استاد جلال خالقی‌مطلق

    از ویکی‌نور
    ارج خرد: جشن‌نامه استاد جلال خالقی‌مطلق
    ارج خرد: جشن‌نامه استاد جلال خالقی‌مطلق
    پدیدآوراناصلانی، فرهاد (به اهتمام) پورتقی، معصومه (به اهتمام)
    ناشرمروارید
    مکان نشرتهران
    سال نشر1396
    شابک978-964-191-529-4
    موضوعفردوسي، ابوالقاسم، ‏?329 -‏ 416؟ق . شاهنامه -- نقد و تفسير -- مقاله‌ها و خطابه‌ها

    شعر فارسي -- قرن 4ق. -- تاريخ و نقد -- مقاله‌ها و خطابه‌ها

    خا‌لقي‌مطلق‌، جلال‌، 1316 - -- يا‌دنا‌مه‌ها‌
    زبانفارسي - آلماني
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏6الف2آ / 4495 PIR

    ارج خرد؛ جشن‌نامه استاد جلال خالقی‌مطلق به اهتمام فرهاد اصلانی و معصومه پورتقی؛ این کتاب مجموعه‌ای از مقالات پژوهشی است که به پاس نیم قرن تلاش علمی استاد خالقی‌مطلق در حوزه شاهنامه‌پژوهی و ادبیات فارسی گردآوری شده است.

    ساختار

    کتاب شامل دیباچه، کتاب‌شناسی استاد خالقی‌مطلق، یادداشت شخصی استاد و 33 مقاله تخصصی از شاهنامه‌پژوهان و ایران‌شناسان برجسته است.

    گزارش کتاب

    این جشن‌نامه به پاسداشت پنج دهه فعالیت علمی جلال خالقی‌مطلق، شاهنامه‌پژوه برجسته و مصحح معتبرترین نسخه انتقادی شاهنامه تدوین شده است. کتاب با ارائه کتاب‌شناسی جامعی از آثار استاد آغاز می‌شود و سپس با یادداشتی شخصی از خالقی‌مطلق با عنوان «گفتار اندر به خواب دیدن خالقی مطلق مر فردوسی طوسی را» ادامه می‌یابد.

    مقالات این مجموعه که توسط اساتید و پژوهشگران مطرحی چون جلیل دوستخواه، محمدجعفر یاحقی، کامیار عابدی و دیگران تألیف شده، طیف گسترده‌ای از موضوعات مرتبط با شاهنامه و فرهنگ ایران را پوشش می‌دهد. از بررسی‌های تطبیقی اساطیر ایران و هند تا تحلیل‌های زبانی و سبک‌شناختی شاهنامه، از مطالعات نسخه‌شناسی تا نقد ادبی و بررسی تأثیر شاهنامه بر فرهنگ جهانی.

    ویژگی ممتاز این جشن‌نامه، رویکرد بینارشته‌ای آن است که مقالاتی از حوزه‌های مختلف علوم انسانی شامل ادبیات تطبیقی، تاریخ، اسطوره‌شناسی، هنر و زبان‌شناسی را در بر می‌گیرد. همچنین حضور مقالاتی به زبان‌های انگلیسی و آلمانی از پژوهشگران بین‌المللی، وجهه جهانی این اثر و جایگاه بین‌المللی استاد خالقی‌مطلق را نشان می‌دهد.

    این کتاب نه تنها ارج‌نامۀ شایسته‌ای برای یکی از برجسته‌ترین شاهنامه‌پژوهان معاصر است، بلکه خود منبعی ارزشمند برای پژوهشگران ادبیات فارسی و ایران‌شناسان محسوب می‌شود.[۱]

    پانويس

    منابع مقاله

    پایگاه کتابخانه تخصصی ادبیات

    وابسته‌ها