أسالیب المعاني في القرآن

    از ویکی‌نور
    أسالیب المعاني في القرآن
    أسالیب المعاني في القرآن
    پدیدآورانحسینی، سید جعفر بن سید باقر (نويسنده)
    ناشربوستان کتاب قم (انتشارات دفتر تبليغات اسلامی حوزه علميه قم)
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1386ش - 1428ق
    چاپ1
    شابک978-964-548-664-6
    موضوعزبان عربی - معانی و بیان - قرآن - مسایل ادبی - معانی و بیان
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏ح‎‏5‎‏الف‎‏5 82 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    أساليب المعاني في القرآن، نوشته سید جعفر سید باقر حسینی در زمینه تطبیق مباحث علم معانی بر متن قرآن کریم، به زبان عربی است.

    دکتر صباح عباس عنوز، رئیس دانشکده فقه دانشگاه کوفه، درباره این اثر و نویسنده آن می‌نویسد:

    نوشتن در زمینه تطبیق مباحث علم معانی بر متن قرآن کریم، نیاز به نگرشی با افق وسیع و شناخت دانش معانی و توانایی استقرای متن قرآنی در این زمینه، دارد و این امر را تنها کسی می‌تواند عهده‌دار باشد که بلاغت را بفهمد و در آن خبره باشد و در علم معانی، صاحب ممارست و مهارت باشد و ما گمان می‌کنیم که سید جعفر حسینی، قبلاً در کتاب خود «أساليب البيان في القرآن»، وارد این سیلاب شده و من، امروز ایشان را قادر به تطبیق اجرایی علم معانی بر متن قرآن کریم یافتم.

    به‌راستی که او در شناخت موضوع، احاطه دارد و انواع دلالت‌ها در علم معانی را می‌فهمد؛ که این احاطه و فهم، فرورفتن در این دریای عمیق و اجرای تطبیق دقیق را برای وی آسان کرده ‌است.

    چنان‌که کتاب خود را بر اساس بررسی‌های بلاغی مربوط به علم معانی، تقسیم کرده، سپس تقسیم‌بندی‌های دقیق آن را انجام داده و هیچ امری را که مربوط به موضوع بوده، فرو نگذاشته است.

    آنچه در مورد ایشان، ستودنی است، تطبیق بلاغت متون قرآن بر مقاصد علم معانی است و بدین خاطر وی، کتابی مستقل را به کتابخانه بلاغت اهدا کرده است؛ زیرا دریافتیم که تحقیقات مربوط به علم معانی برای اهل‌بلاغت چنان‌که آقای حسینی گفته‌اند، در یک زمینه، گردآوری نشده‌اند و همین امری است که کتاب ایشان را به «روش‌شناسی روشن» متصف کرده و راه را برای اینکه کتابی روش‌شناسانه به‌صورت چندبخشی یا یکپارچه باشد، هموار می‌کند.

    در این اثر، برای جوینده دانش، منفعت فراوان و هدف ‌نهایی است[۱].

    پاورقی‌های مؤلف، حاوی نشانی‌های مصادر و توضیح مطالب است.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص8 و 9

    منابع مقاله

    مقدمه.


    وابسته‌ها