آداب و فضائل نماز شب

    از ویکی‌نور
    آداب و فضائل نماز شب
    آداب و فضائل نماز شب
    پدیدآورانصدر، محمدصادق (نويسنده)

    کمالی آشتیانی، محمد رضا (مترجم)

    تبریزی، طیبه (مترجم)
    عنوان‌های دیگرصلاة اللیل ** صلاة اللیل. فارسی
    ناشرياس بهشت
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1391ش
    چاپ1
    شابک978-964-9916-44-6
    موضوعنماز شب
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /8041ص 4ص 187/7 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    آداب و فضایل نماز شب، اثر آیت‌الله سید محمدصادق صدر، کتابی است که در آن، با استفاده از آیات و روایات، به بیان آداب نماز شب و فضایل آن پرداخته شده است.

    اصل کتاب، تحت عنوان «صلاة الليل»، به زبان عربی نوشته شده و سپس توسط محمدرضا کمالی آشتیانی و طیبه تبریزی، به فارسی ترجمه شده است.

    ازآنجاکه اصل کتاب در دسترس نمی‌باشد، در این نوشتار، با توجه به اثر حاضر، به معرفی اصل کتاب پرداخته خواهد شد.

    مطالب کتاب، پس از پیشگفتاری در سفارش خوانندگان به دوری از آتش دوزخ به‌واسطه انجام کارهای واجب و مستحب و اشتیاق به بهشت، با دوری از هواهای نفسانی[۱]، در نه فصل به شرح زیر تنظیم شده است: در فصل نخست، به بیان فضیلت نماز شب در قرآن و احادیث پرداخته شده است. پیرامون فضیلت نماز شب در قرآن، نویسنده به آیه شریفه 79 سوره اسراءوَ مِنَ اللَّيلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نَافِلَةً لَك عَسَىٰ أَنْ يبْعَثَك رَبُّك مَقَامًا مَحْمُودًا (و پاسی از شب را [به خواندن قرآن و نماز] زنده بدار، تا برای تو [به‌منزله] نافله‌ای باشد؛ امید که پروردگارت تو را به مقامی ستوده برساند)، استناد نموده و به نکاتی درباره آن، اشاره کرده است؛ از جمله آنکه نماز شب بر پیامبر(ص) واجب بوده و به‌خاطر پیروی و الگو گرفتن مؤمنین از ایشان، این امر بر بقیه مؤمنین، مستحب می‌باشد[۲].

    در فصل دوم، به مقدمات نماز شب، شامل مقدمات هنگام خواب و آداب برخاستن از خواب، اشاره شده است[۳]. در فصل سوم، تعداد رکعت‌های نماز شب و چگونگی به‌جا آوردن آن، توضیح داده شده[۴] و در فصل چهارم، زمان ادا، قضا و زودتر به‌جا آوردن آن، تشریح شده است[۵]. فصل پنجم، به موضوع اهتمام به نماز شب و کراهت ترک آن اختصاص یافته[۶] و در فصل ششم، از آثار و برکات نماز شب، سخن به میان آمده است[۷].

    فصل هفتم، به ذکر دعاهای واردشده بعد از نماز شب اختصاص یافته[۸] و در فصل هشتم، احکام نماز شب بیان شده است[۹] و در آخرین فصل، مطالبی پیرامون دعوای شیطان با انسان در هنگام سحر، عنوان شده است[۱۰].

    پانویس

    1. ر.ک: پیشگفتار، ص5-6
    2. ر.ک: متن کتاب، ص10-‌11
    3. ر.ک: همان، ص25-‌34
    4. ر.ک: همان، ص35
    5. ر.ک: همان، ص57
    6. ر.ک: همان، ص69
    7. ر.ک: همان، ص77
    8. ر.ک: همان، ص93
    9. ر.ک: همان، ص121
    10. ر.ک: همان، ص129

    منابع مقاله

    پیشگفتار و متن کتاب.


    وابسته‌ها