پیام‌های والای زرتشت به جهان و جهانیان: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - ' '''،' به ''''،'
جز (Mrmoosavi صفحهٔ پیام‌ های والای زرتشت به جهان و جهانیان را به پیام‌های والای زرتشت به جهان و جهانیان که تغییرمسیر بود منتقل کرد: پیام های والای زرتشت به جهان و جهانیان)
جز (جایگزینی متن - ' '''،' به ''''،')
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
 
(۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۸: خط ۸:
|زبان
|زبان
| زبان = فارسی
| زبان = فارسی
| کد کنگره =   
| کد کنگره = BL 1555/ر۵۶،پ۹    
| موضوع =
| موضوع =
|ناشر  
|ناشر  
خط ۲۵: خط ۲۵:
}}
}}


''' پیام‌های والای زرتشت به جهان و جهانیان '''، نوشته عبدالعظیم رضایی، کتابی مفصل، مشتمل بر سیری در فرهنگ و ایین دین زرتشتی است.  
''' پیام‌های والای زرتشت به جهان و جهانیان'''، نوشته [[رضایی، عبدالعظیم|عبدالعظیم رضایی]]، کتابی مفصل، مشتمل بر سیری در فرهنگ و ایین دین زرتشتی است.  


نویسنده با روش توصیفی، جنبه‌های گوناگون دین زرتشتی را در 34 بخش مورد بررسی قرار داده است. بخش‌های اول تا پنجم، به شناساندن باورهای ایرانیان باستان پیش از ظهور کیش زرتشت و اشاره مختصر به کیش‌های میترایی و زروانی که دارای خاستگاه کهن‌تری‌اند اختصاص دارد. نگاهی به زندگی زرتشت محتوای بخش‌های ششم و هفتم را تشکیل می‌دهد. در بخش‌های هشتم تا چهاردهم، برخی اصول اعتقادی و آیینی این کیش از جمله موعود آخرالزمان، خداشناسی، زناشویی از نظر گذرانده می‌شود. در بخش‌های پانزدهم و شانزدهم، چگونگی آیین زرتشت در زمان خود پیامبر و پس از او بررسی می‌گردد. نگاهی به جهان‌بینی زرتشتی و توجه پژوهشگران به این کیش، محتوای بخش‌های هفدهم و هجدهم را تشکیل می‌دهد. در بخش‌های نوزدهم تا بیست‌ودوم توجه شاهان به دین زرتشتی و سیر این دین از هخامنشیان تا اشکانیان از نظر گذرانده می‌شود. سایر بخش‌های کتاب برخی اصول اعتقادی از جمله یکتاپرستی، گاهنبارها، تقدس آتش، مباحث فرهنگی همچون پیام زرتشت در اوستا، مباحث پزشکی، توجه ادیان دیگر به دین زرتشتی و چگونگی توجه شاعران را به زرتشت و کیش زرتشتی با نقل اشعاری از شاعران ایرانی بررسی می‌کنند<ref> شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص39-40</ref>.
نویسنده با روش توصیفی، جنبه‌های گوناگون دین زرتشتی را در 34 بخش مورد بررسی قرار داده است. بخش‌های اول تا پنجم، به شناساندن باورهای ایرانیان باستان پیش از ظهور کیش زرتشت و اشاره مختصر به کیش‌های میترایی و زروانی که دارای خاستگاه کهن‌تری‌اند اختصاص دارد.  
 
نگاهی به زندگی زرتشت محتوای بخش‌های ششم و هفتم را تشکیل می‌دهد. در بخش‌های هشتم تا چهاردهم، برخی اصول اعتقادی و آیینی این کیش از جمله موعود آخرالزمان، خداشناسی، زناشویی از نظر گذرانده می‌شود. در بخش‌های پانزدهم و شانزدهم، چگونگی آیین زرتشت در زمان خود پیامبر و پس از او بررسی می‌گردد.  
 
نگاهی به جهان‌بینی زرتشتی و توجه پژوهشگران به این کیش، محتوای بخش‌های هفدهم و هجدهم را تشکیل می‌دهد. در بخش‌های نوزدهم تا بیست‌ودوم توجه شاهان به دین زرتشتی و سیر این دین از هخامنشیان تا اشکانیان از نظر گذرانده می‌شود. سایر بخش‌های کتاب برخی اصول اعتقادی از جمله یکتاپرستی، گاهنبارها، تقدس آتش، مباحث فرهنگی همچون پیام زرتشت در اوستا، مباحث پزشکی، توجه ادیان دیگر به دین زرتشتی و چگونگی توجه شاعران را به زرتشت و کیش زرتشتی با نقل اشعاری از شاعران ایرانی بررسی می‌کنند<ref> شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص39-40</ref>.


==پانویس==
==پانویس==
خط ۳۹: خط ۴۳:


[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
[[رده:فلسفه، مذهب و روانشناسی]]
[[رده:ادیان، اسطوره شناسی، خردگرایی]]
[[رده:مقالات بازبینی شده2 مرداد 1402]]
[[رده:فاقد اتوماسیون]]
[[رده:فاقد اتوماسیون]]
[[رده:مقالات خرداد موسوی]]