پژوهشی در آیین پارسیان

پژوهشی در آیین پارسیان، نوشته برودس اوکتور شروو با ترجمه بهزاد معینی سام، با رویکردی توصیفی – تحلیلی به معرفی دین زرتشت می‌پردازد.

پژوهشی در آیین پارسیان
پژوهشی در آیین پارسیان
پدیدآورانشروو، برودس اوکتور (مؤلف)معینی سام، بهزاد (مترجم)
ناشرنیک خرد
مکان نشرایران - تهران
سال نشر1393
چاپیکم
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
BL۱۵۷۱/ش۴د۹

کتاب مشتمل بر شانزده فصل است. پس از بیان کلیاتی درباره نویسنده، کتاب و منابع اصلی مورد استفاده در فصل نخست با عنوان «هندو و ایرانیان»، اشاراتی به منشأ ایرانیان، نام‌های جغرافیایی در اوستا، حضور پارسیان و مادها در فلات ایران و اقوام و زبان‌های ایرانی شده است. زبان‌های ایرانی و منابع شناخت دین زرتشت از جمله اوستا و آثار ماندنی در فصل دوم و سوم مورد بررسی قرار گرفته است.

در سه فصل بعدی، پس از ارائه توضیحاتی درباره منشأ مذهب ایرانی، به مفاهیم بنیادی در دین زرتشت همچون جهان، خدایان، انسان، بازسازی جهان و ایزدان اوستای متأخر مثل ناهید، میترا، اشی، تیشتر، وایو و... پرداخته شده و در ادامه، چگونگی دین زرتشت در دوره سلوکیان، اشکانیان و ساسانیان مورد بررسی قرار گرفته است.

جست‌وجو در اوستا و تفسیرهای آن، کیهان‌شناسی، دوره اسطوره‌ای و پهلوانی ایران از جمله زندگی زرتشت، قیامت‌شناسی، قربانی، اخلاقیات و آداب و رسوم دین زرتشت از جمله موضوع‌هایی است که در فصل پایانی کتاب بررسی شده‌اند[۱].

پانویس

  1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص54

منابع مقاله

شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

وابسته‌ها