مهدویت و آینده بشر

مهدویت و آینده بشریت، مشتمل بر چهار مقاله در موضوع انتظار، مهدویت و آینده بشریت به قلم آیت‌الله سید محمود طالقانی (1298-1358ش)، است.

مهدویت و آینده بشر
مهدویت و آینده بشر
پدیدآورانطالقانی، محمود (نويسنده)
عنوان‌های دیگرآینده بشریت از نظر مکتب ما ** افق روشن - آینده امیدانگیز در انتظار قائم به حق - قیام به عدل ** در انتظار ظهور ** مجموعه چهار مقاله و سخنرانی آیة الله سید محمود طالقانی
ناشرقلم
مکان نشرایران - تهران
سال نشر1360م - 1401ق
چاپ1
موضوعمهدویت - مهدویت - انتظار - محمد بن حسن(عج)، امام دوازدهم، 255ق.
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
9م2ط 224 BP
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

«در انتظار ظهور»: نویسنده در این مقاله پس از مباحث مقدماتی از جمله اینکه ظهور دولت حق و برقراری عدالت مطلق، مورد انتظار عموم مردم دنیا و از تمایلات فطری است[۱]،‏ به عباراتی از خطبه‌ای مفصل از امیرالمؤمنین علی(ع) اشاره می‌کند که درباره مقدمات ظهور و کیفیت دولت و حکومت مهدوی است. در آخرین مرحله این دولت، عدالتی که همه در آرزوی آن بوده‌اند عملی خواهد شد و قوانین کتاب خدا و سنت حق در سراسر جهان اجرا و حکومت جهانی حق و عدالت ظاهر خواهد شد[۲].

«افق روشن – آینده امیدانگیز در انتظار قائم به حق ‏- قیام به عدل»: عنوان نوشتار دیگری است که نویسنده در آن به گسترش اسلام، چه به‌لحاظ کمی و گرایش به اسلام و افزایش جمعیت مسلمانان و چه به‌لحاظ کیفی و اخلاق و فضائل نفسانی اشاره شده است، که از جمله نشانه‌های آینده روشن است[۳]. در انتهای آن نیز تذکر داده که موضوع ظهور دولت حق قرآن به دست قائم آل‌محمد(عج) در کتاب‌های مسلمین به حد تواتر و اخبار آن در میان مسلمانان مسلم است. البته برخی از نویسندگان این موضوع را ساخته مردان سیاسی و انقلابی و مؤسسین دولت‌ها دانسته‌اند؛ همان گونه که سید صدرالدین صدر کتاب «المهدي» را در پاسخ به شیخ‌الاسلام تونس نوشت[۴].

«آینده بشریت از نظر مکتب ما»: مقاله دیگری است که از دیدگاه روایات به آینده بشریت نگریسته است. در بخشی از مقاله می‌خوانیم: «ما معتقدیم این جهشی که در تاریخ به‌صورت آیین اسلام پیش آمده و این معجزه‌ای که رخ داده باید به آخر رسد و کامل گردد، وگرنه این جهش به نتیجه نهایی و کمالی خود نرسیده؛ دوره تکامل آن با دروه به ثمر رسیدن کمالات عقلی بشر و کمال راز امامت و زعامت عمومی همراه است»[۵].

«مهدویت و آینده بشر»: نویسنده معتقد است «این بشر باید تجربیاتش را بکند، مکتب‌ها، همه نقصشان و کوتاهی‌اشان را نشان بدهند. از این مدعیان اصلاح و عدالت و رهبری دنیا باید مأیوس بشوند...»[۶].

پانویس

  1. ر.ک: متن کتاب، ص10
  2. ر.ک: همان، ص13-14
  3. ر.ک: همان، ص23-24
  4. ر.ک: همان، ص33-34
  5. ر.ک: همان، ص89
  6. ر.ک: همان، ص104

منابع مقاله

متن کتاب.

وابسته‌ها