مجموعه مقالات همایش سراسری اندیشه سیاسی اجتماعی امام خمینی «رحمه‌الله»: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۵: خط ۲۵:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''مجموعه مقالات همایش سراسری اندیشه سیاسی اجتماعی امام خمینی'''، چهار جلد کتاب است که 50 مقاله را دربردارد. این مجموعه، دستاورد نخستین همایش اندیشه سیاسی و اجتماعی [[امام خمینی]] است که با هدف شناخت و معرفی جامع‌تر و عمیق‌تر آرای سیاسی ایشان به طلاب و دانش‌پژوهان جامعة المصطفی العالمیه و نیز ارتقای سطح کیفی درس اندیشه سیاسی [[امام خمینی]] تدوین شده است.<ref>ر.ک: مقدمه کتاب، ص 10</ref>
    '''مجموعه مقالات همایش سراسری اندیشه سیاسی - اجتماعی امام خمینی'''، چهار جلد کتاب است که 50 مقاله را در بر دارد. این مجموعه، دستاورد نخستین همایش اندیشه سیاسی و اجتماعی [[امام خمینی]] است که با هدف شناخت و معرفی جامع‌تر و عمیق‌تر آرای سیاسی ایشان به طلاب و دانش‌پژوهان جامعة المصطفی العالمية و نیز ارتقای سطح کیفی درس اندیشه سیاسی [[امام خمینی]] تدوین شده است<ref>ر.ک: سخن دبیر علمی، ج1، ص‌10</ref>.


    ننننناین مقاله‌ها هرکدام به موضوع خاصی پرداخته است. دسته‌بندی آن‌ها اینگونه است که برخی، ویژگی‌های خاص رهبری [[امام خمینی]] را، در دهه های 40 و 50 شمسی، در میان انواع نظریه‌پردازی‌هایی که برای انقلاب می‌شد، مطرح می‌کند، امام با طرح نظریه ولایت فقیه، آینده سیاسی ایران را برای مذهبی‌ها روشن کرده است.<ref>ر.ک: متن کتاب، جلد 1، ص 32</ref>ابعاد نظریه ولایت فقیه در این دست مقاله‌ها بررسی شده است.<ref>ر.ک: همان، ص 269</ref>برخی مقاله‌ها به ضرورت‌ها و بحران‌های پیش‌آمده در حکم‌رانی که پس از شکل‌گیری جمهوری اسلامی رخ نشان دادند، پرداخته‌اند.<ref>ر.ک: همان، ص 343</ref> پاسخ به این دست پرسش‌ها که بعد اخلاقی سیاست‌ورزی و رابطه آن با عدالت در نظام اسلامی<ref>ر.ک: همان، ص 315</ref>، نگاه جنسیتی برای حضور سیاسی-اجتماعی زنان در جامعه.<ref>ر.ک: همان،جلد 3، ص 23</ref>و مسئلۀ سرنوشت انواع آزادی‌هایی که برای مردم ترسیم می‌شود<ref>ر.ک: همان،جلد 3، ص 289</ref>  به همراه شاکله مردم‌سالارانۀ یک نظام سیاسی .<ref>ر.ک: همان،جلد 1، ص 189</ref>و ساز و کار انتخابات و تکیه به مردم به عنوان سرمایه اجتماعی رهبران در اندیشه ایشان، موضوع برخی دیگر از مقاله‌ها است. عرفان سیاسی در کنار نگاه انسان‌شناسانه امام در زمینۀ خودسازی رهبران و کارگزاران نظام،<ref>ر.ک: همان،جلد 2، ص 73</ref> مباحث دیگری اند که بعد سیاست‌ورزی داخلی نظام را پوشش می‌دهند. الگوی سیاست خارجی و روابط بین الملل نیز محور بحث برخی مقالات در حوزه برون‌مرزی است.<ref>ر.ک: همان،جلد 1، ص 189</ref>
    این مقاله‌ها هرکدام به موضوع خاصی پرداخته است. دسته‌بندی آن‌ها این‌گونه است که برخی، ویژگی‌های خاص رهبری [[امام خمینی]] را، در دهه‌های 40 و 50ش، در میان انواع نظریه‌پردازی‌هایی که برای انقلاب می‌شد، مطرح می‌کند. امام با طرح نظریه ولایت فقیه، آینده سیاسی ایران را برای مذهبی‌ها روشن کرده است<ref>ر.ک: متن کتاب، ج1، ص‌32</ref>. ابعاد نظریه ولایت فقیه در این دست مقاله‌ها بررسی شده است<ref>ر.ک: همان، ص‌269</ref>.


    ==پانویس ==
    برخی مقاله‌ها به ضرورت‌ها و بحران‌های پیش‌آمده در حکمرانی که پس از شکل‌گیری جمهوری اسلامی رخ نشان دادند، پرداخته‌اند<ref>ر.ک: همان، ص‌343</ref>.
     
    بعد اخلاقی سیاست‌ورزی و رابطه آن با عدالت در نظام اسلامی<ref>ر.ک: همان، ص‌315</ref>، نگاه جنسیتی برای حضور سیاسی - اجتماعی زنان در جامعه<ref>ر.ک: همان، ج3، ص‌23</ref> و مسئله سرنوشت انواع آزادی‌هایی که برای مردم ترسیم می‌شود<ref>ر.ک: همان، ص‌289</ref>، به‌همراه شاکله مردم‌سالارانه یک نظام سیاسی<ref>ر.ک: همان، ج1، ص‌189</ref> و ساز و کار انتخابات و تکیه به مردم به‌عنوان سرمایه اجتماعی رهبران در اندیشه ایشان، موضوع برخی دیگر از مقاله‌ها است.
     
    عرفان سیاسی در کنار نگاه انسان‌شناسانه امام در زمینه خودسازی رهبران و کارگزاران نظام<ref>ر.ک: همان، ج2، ص‌73</ref>، مبحث دیگری است که بعد سیاست‌ورزی داخلی نظام را پوشش می‌دهد. الگوی سیاست خارجی و روابط بین‌الملل نیز محور بحث برخی مقالات در حوزه برون‌مرزی است<ref>ر.ک: همان، ج1، ص‌189</ref>.
     
    ==پانویس==
    <references/>
    <references/>
    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    # مقدمه کتاب
    سخن دبیر علمی و متن کتاب.
    # متن کتاب.


    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    خط ۴۳: خط ۴۹:
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:مقالات شهریور 01 حسینی هاشمی]]
    [[رده:مقالات شهریور 01 حسینی هاشمی]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده1]]  
    [[رده:مقالات بازبینی شده آبان 01]]  
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 آبان 1401]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 آبان 1401]]
    [[رده:فاقد تصویر روی جلد1]]
    [[رده:فاقد تصویر روی جلد1]]

    نسخهٔ ‏۱ نوامبر ۲۰۲۲، ساعت ۲۰:۵۰

    مجموعه مقالات همایش سراسری اندیشه سیاسی اجتماعی امام خمینی «رحمه الله»
    مجموعه مقالات همایش سراسری اندیشه سیاسی اجتماعی امام خمینی «رحمه‌الله»
    پدیدآورانهمایش سراسری اندیشه سیاسی اجتماعی امام خمینی «رحمه الله» (1389: قم) (نويسنده) مجتمع آموزش عالی امام خمینی «رحمه الله» (تهيه کننده)
    ناشرمرکز بين‌المللی ترجمه و نشر المصطفی(ص)
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1389ش - 1390ش
    چاپ1
    شابک978-964-195-161-2
    موضوعخمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368 - نظریه‌‏های سیاسی اجتماعی
    زبانفارسی
    تعداد جلد4
    کد کنگره
    /ھ8 1577 DSR
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    مجموعه مقالات همایش سراسری اندیشه سیاسی - اجتماعی امام خمینی، چهار جلد کتاب است که 50 مقاله را در بر دارد. این مجموعه، دستاورد نخستین همایش اندیشه سیاسی و اجتماعی امام خمینی است که با هدف شناخت و معرفی جامع‌تر و عمیق‌تر آرای سیاسی ایشان به طلاب و دانش‌پژوهان جامعة المصطفی العالمية و نیز ارتقای سطح کیفی درس اندیشه سیاسی امام خمینی تدوین شده است[۱].

    این مقاله‌ها هرکدام به موضوع خاصی پرداخته است. دسته‌بندی آن‌ها این‌گونه است که برخی، ویژگی‌های خاص رهبری امام خمینی را، در دهه‌های 40 و 50ش، در میان انواع نظریه‌پردازی‌هایی که برای انقلاب می‌شد، مطرح می‌کند. امام با طرح نظریه ولایت فقیه، آینده سیاسی ایران را برای مذهبی‌ها روشن کرده است[۲]. ابعاد نظریه ولایت فقیه در این دست مقاله‌ها بررسی شده است[۳].

    برخی مقاله‌ها به ضرورت‌ها و بحران‌های پیش‌آمده در حکمرانی که پس از شکل‌گیری جمهوری اسلامی رخ نشان دادند، پرداخته‌اند[۴].

    بعد اخلاقی سیاست‌ورزی و رابطه آن با عدالت در نظام اسلامی[۵]، نگاه جنسیتی برای حضور سیاسی - اجتماعی زنان در جامعه[۶] و مسئله سرنوشت انواع آزادی‌هایی که برای مردم ترسیم می‌شود[۷]، به‌همراه شاکله مردم‌سالارانه یک نظام سیاسی[۸] و ساز و کار انتخابات و تکیه به مردم به‌عنوان سرمایه اجتماعی رهبران در اندیشه ایشان، موضوع برخی دیگر از مقاله‌ها است.

    عرفان سیاسی در کنار نگاه انسان‌شناسانه امام در زمینه خودسازی رهبران و کارگزاران نظام[۹]، مبحث دیگری است که بعد سیاست‌ورزی داخلی نظام را پوشش می‌دهد. الگوی سیاست خارجی و روابط بین‌الملل نیز محور بحث برخی مقالات در حوزه برون‌مرزی است[۱۰].

    پانویس

    1. ر.ک: سخن دبیر علمی، ج1، ص‌10
    2. ر.ک: متن کتاب، ج1، ص‌32
    3. ر.ک: همان، ص‌269
    4. ر.ک: همان، ص‌343
    5. ر.ک: همان، ص‌315
    6. ر.ک: همان، ج3، ص‌23
    7. ر.ک: همان، ص‌289
    8. ر.ک: همان، ج1، ص‌189
    9. ر.ک: همان، ج2، ص‌73
    10. ر.ک: همان، ج1، ص‌189

    منابع مقاله

    سخن دبیر علمی و متن کتاب.

    وابسته‌ها