مجمع الفوائد في شرح الفرائد: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۲۱ اوت ۲۰۱۹
جز
جایگزینی متن - 'می‎ک' به 'می‌ک'
جز (جایگزینی متن - 'آيت الله' به 'آيت‌الله')
جز (جایگزینی متن - 'می‎ک' به 'می‌ک')
خط ۵۹: خط ۵۹:
ازآنجاکه کتاب رسائل از دقت، متانت و پیچیدگی خاصی برخوردار است و درعین‎حال، به‎عنوان یکی از کتب درسی، در سطوح عالی حوزه تدریس می‎شود، از عصر شیخ به این‎سو، شروح و حواشی زیادی بر آن نوشته شده که شرح [[موسوي تهراني، رسول|موسوی تهرانی]] از آن جمله است.  
ازآنجاکه کتاب رسائل از دقت، متانت و پیچیدگی خاصی برخوردار است و درعین‎حال، به‎عنوان یکی از کتب درسی، در سطوح عالی حوزه تدریس می‎شود، از عصر شیخ به این‎سو، شروح و حواشی زیادی بر آن نوشته شده که شرح [[موسوي تهراني، رسول|موسوی تهرانی]] از آن جمله است.  


شارح از بیانی شیوا، آسان و روان برخوردار است که همواره با ذکر نکاتی ارزنده همراه است؛ به همین جهت وی دشوارترین مطالب کتاب را به‎گونه‎ای آسان و ساده مطرح می‎کنند؛ به‎گونه‎ای که حقیقتاً هیچ نکته نگفته‎ای باقی نمی‎ماند<ref>ر.ک: همان، ص112</ref>‎.  
شارح از بیانی شیوا، آسان و روان برخوردار است که همواره با ذکر نکاتی ارزنده همراه است؛ به همین جهت وی دشوارترین مطالب کتاب را به‎گونه‎ای آسان و ساده مطرح می‌کنند؛ به‎گونه‎ای که حقیقتاً هیچ نکته نگفته‎ای باقی نمی‎ماند<ref>ر.ک: همان، ص112</ref>‎.  


تحقیق و تتبع فراوان در مطالب درسی و مسائل جانبی آن، از ویژگی‎های حائز اهمیت حوزه درسی شارح است. وی در برخورد با مطالب علمی، بسیار موشکافانه و تحقیقی عمل می‎کند و در این محفل، مسائل مورد تحلیل و بررسی عمیقی قرار می‎گیرد؛ به‎گونه‎ای که در بسیاری از اوقات، جنبه درس خارج اصول پیدا می‎کند. توجه به جنبه کاربردی مباحث اصولی و تطبیق قواعد آن با مثال‎های متنوع فقهی تسلط و اشراف کامل بر عبارات کتاب و همت در تصحیح ادبی آن‎ها در موارد لزوم، تقسیم‎بندی مطالب و عناوین درسی، ایجاد انگیزه و فراهم آوردن زمینه‎های لازم برای تحقیق و پژوهش و وادار کردن شاگردان بدین امر مهم، ذکر منابع و مآخذ اقوال و دقت تحسین‎برانگیز در نقل آن‎ها، بیان سیر تاریخ مباحث و ایجاد پیوند منطقی میان مطالب علمی و عبارات کتاب، توجه به ادله و مبانی پنهان در پس اقوال و تقید به تدریس کتاب از آغاز تا پایان آن، از دیگر ویژگی‎های برجسته درس شارح است<ref>ر.ک: همان، ص113</ref>‎.  
تحقیق و تتبع فراوان در مطالب درسی و مسائل جانبی آن، از ویژگی‎های حائز اهمیت حوزه درسی شارح است. وی در برخورد با مطالب علمی، بسیار موشکافانه و تحقیقی عمل می‌کند و در این محفل، مسائل مورد تحلیل و بررسی عمیقی قرار می‎گیرد؛ به‎گونه‎ای که در بسیاری از اوقات، جنبه درس خارج اصول پیدا می‌کند. توجه به جنبه کاربردی مباحث اصولی و تطبیق قواعد آن با مثال‎های متنوع فقهی تسلط و اشراف کامل بر عبارات کتاب و همت در تصحیح ادبی آن‎ها در موارد لزوم، تقسیم‎بندی مطالب و عناوین درسی، ایجاد انگیزه و فراهم آوردن زمینه‎های لازم برای تحقیق و پژوهش و وادار کردن شاگردان بدین امر مهم، ذکر منابع و مآخذ اقوال و دقت تحسین‎برانگیز در نقل آن‎ها، بیان سیر تاریخ مباحث و ایجاد پیوند منطقی میان مطالب علمی و عبارات کتاب، توجه به ادله و مبانی پنهان در پس اقوال و تقید به تدریس کتاب از آغاز تا پایان آن، از دیگر ویژگی‎های برجسته درس شارح است<ref>ر.ک: همان، ص113</ref>‎.  


==ویژگی‎ها و امتیازات شرح==  
==ویژگی‎ها و امتیازات شرح==  
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش