مامقانی، عبدالله: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'آية الله ' به 'آیت‌الله'
جز (جایگزینی متن - 'آية الله ' به 'آیت‌الله')
خط ۴۴: خط ۴۴:
==ولادت==
==ولادت==


«شيخ عبدالله مامقانى» فرزند آية الله شيخ محمد حسن در تاريخ پانزدهم ربيع الاول 1290ق در شهر علم و فقاهت، نجف اشرف و در خانواده‌اى از سلسله جليله روحانيت پا به عرصه وجود نهاد. به خاطر انتسابش به خانواده مامقانى به «مامقانى» منتسب شد. مامقان، بخش كوچكى از توابع شهر تبريز و در هشت فرسخى آن قرار دارد.
«شيخ عبدالله مامقانى» فرزند آیت‌اللهشيخ محمد حسن در تاريخ پانزدهم ربيع الاول 1290ق در شهر علم و فقاهت، نجف اشرف و در خانواده‌اى از سلسله جليله روحانيت پا به عرصه وجود نهاد. به خاطر انتسابش به خانواده مامقانى به «مامقانى» منتسب شد. مامقان، بخش كوچكى از توابع شهر تبريز و در هشت فرسخى آن قرار دارد.


آية الله شيخ محمد حسن مامقانى، از مراجع بزرگ تقليد در عصر خويش بود و مقلدان بسيارى -خصوصاً بعد از وفات آية الله سيد محمد حسن شيرازى در سال 1312ق، در تركيه، قفقاز و ايران به‌ويژه در نواحى آذربايجان و تهران داشت.
آیت‌اللهشيخ محمد حسن مامقانى، از مراجع بزرگ تقليد در عصر خويش بود و مقلدان بسيارى -خصوصاً بعد از وفات آیت‌اللهسيد محمد حسن شيرازى در سال 1312ق، در تركيه، قفقاز و ايران به‌ويژه در نواحى آذربايجان و تهران داشت.


==کسب علم و دانش==
==کسب علم و دانش==
خط ۶۰: خط ۶۰:
== شاگردان:==
== شاگردان:==


شيخ ميرزا باقر زنجانى نجفى، سيد حسين موسوى گرگرى تبريزى، سيد سعيد الحكيم، شيخ صادق تنكابنى نجفى، شيخ عبدالحسين حلى، سيد عبدالمطلب حيدرى، سيد على نقى حيدرى، شيخ محمد حسين خيابانى تبريزى، سيد شهاب الدين مرعشى نجفى، شيخ محمد حقانى، سيد على اكبر خوئى پدر آية الله سيد ابوالقاسم خوئى، شيخ محمد رضا فرج الله نجفى، شيخ مرتضى رشتى نظام الدين، شيخ موسى اسدى كاظمى و شيخ يوسف باقرى بنابى.
شيخ ميرزا باقر زنجانى نجفى، سيد حسين موسوى گرگرى تبريزى، سيد سعيد الحكيم، شيخ صادق تنكابنى نجفى، شيخ عبدالحسين حلى، سيد عبدالمطلب حيدرى، سيد على نقى حيدرى، شيخ محمد حسين خيابانى تبريزى، سيد شهاب الدين مرعشى نجفى، شيخ محمد حقانى، سيد على اكبر خوئى پدر آیت‌اللهسيد ابوالقاسم خوئى، شيخ محمد رضا فرج الله نجفى، شيخ مرتضى رشتى نظام الدين، شيخ موسى اسدى كاظمى و شيخ يوسف باقرى بنابى.


== آثار:==
== آثار:==
خط ۶۶: خط ۶۶:
# منتهى مقاصد الانام فى نكت شرايع الاسلام
# منتهى مقاصد الانام فى نكت شرايع الاسلام
# مطارح الافهام فى مبانى الاحكام
# مطارح الافهام فى مبانى الاحكام
# تقريرات فقه آية الله شيخ محمد حسن مامقانى
# تقريرات فقه آیت‌اللهشيخ محمد حسن مامقانى
# تقريرات اصول آية الله شيخ محمد حسن مامقانى
# تقريرات اصول آیت‌اللهشيخ محمد حسن مامقانى
# هداية الانام فى اموال الامام
# هداية الانام فى اموال الامام
# تحفة الصفوه فى احكام الحبوة
# تحفة الصفوه فى احكام الحبوة
خط ۸۳: خط ۸۳:
# تحفة الخيرة فى احكام الحج و العمره
# تحفة الخيرة فى احكام الحج و العمره


آية الله مامقانى، حواشى متعددى بر كتاب‌هاى عالمان و فقيهان دارد از قبيل: حاشيه بر كتاب «جامع عباسى» شيخ بهايى(ره)؛ حاشيه بر «ذخيرة الصالحين»؛ منتخب المسائل؛ مجمع المسائل و صيغ العقود فاضل ريحانى. و علاوه بر آنها، كتابچه‌هايى در مورد علم حروف، اعداد و فوايد رجاليه دارد.
آیت‌اللهمامقانى، حواشى متعددى بر كتاب‌هاى عالمان و فقيهان دارد از قبيل: حاشيه بر كتاب «جامع عباسى» شيخ بهايى(ره)؛ حاشيه بر «ذخيرة الصالحين»؛ منتخب المسائل؛ مجمع المسائل و صيغ العقود فاضل ريحانى. و علاوه بر آنها، كتابچه‌هايى در مورد علم حروف، اعداد و فوايد رجاليه دارد.


==وفات==
==وفات==




آية الله مامقانى بعد از سال‌ها تحصيل، تحقيق، تدريس و تأليف در روز يك شنبه شانزدهم شوال 1351ق در 61سالگى، روح پرفتوحش به عالم بقا پر كشيد. خبر وفات آن دانشمند بزرگ، در شهر نجف پيچيد. مردم دسته‌دسته براى وداع با پيكر وى به سوى منزلش به حركت در آمدند و ضمن تسليت به بازماندگان او، پيكرش را طبق وصيتى كه كرده بود بر روى دوش خود گرفته و به سوى نهر چرى در خارج شهر نجف، حمل كردند. بعد از غسل و كفن، عده‌اى از فقيهان و عالمان بر او نماز ميت خواندند و سپس با تشييعى كم‌سابقه، در مقبره پدرش آية الله شيخ محمد حسن واقع در محله العماره نجف به خاك سپردند.
آیت‌اللهمامقانى بعد از سال‌ها تحصيل، تحقيق، تدريس و تأليف در روز يك شنبه شانزدهم شوال 1351ق در 61سالگى، روح پرفتوحش به عالم بقا پر كشيد. خبر وفات آن دانشمند بزرگ، در شهر نجف پيچيد. مردم دسته‌دسته براى وداع با پيكر وى به سوى منزلش به حركت در آمدند و ضمن تسليت به بازماندگان او، پيكرش را طبق وصيتى كه كرده بود بر روى دوش خود گرفته و به سوى نهر چرى در خارج شهر نجف، حمل كردند. بعد از غسل و كفن، عده‌اى از فقيهان و عالمان بر او نماز ميت خواندند و سپس با تشييعى كم‌سابقه، در مقبره پدرش آیت‌اللهشيخ محمد حسن واقع در محله العماره نجف به خاك سپردند.




۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش