ق‍م‍ری‌ آم‍ل‍ی‌، س‍راج‌ال‍دی‍ن‌: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴۲: خط ۴۲:
| کد مؤلف = AUTHORCODE76012AUTHORCODE
| کد مؤلف = AUTHORCODE76012AUTHORCODE
}}
}}
'''سراج‌الدین قمری آملی'''، (550 تا 560- 625ق) از شاعران زبان‌آور قرن ششم و ربع اول قرن هفتم هجری است که قمری تخلص می‌نمود. دیوان اشعار وی به اهتمام یدالله شکری منتشر شده است.
'''سراج‌الدین قمری آملی'''، (550 تا 560- 625ق) از شاعران قصیده‌سرای زبان‌آور قرن ششم و ربع اول قرن هفتم هجری است که قمری تخلص می‌نمود. [[دیوان سراج‌الدین قمری آملی|دیوان اشعار]] وی به اهتمام [[شکری، یدالله|یدالله شکری]] منتشر شده است.


==زادگاه==
==زادگاه==
خط ۵۱: خط ۵۱:


==سفرها==
==سفرها==
در «درة الاخبار» آمده است که «خواجه نصیر در ریمان جوانی، از طوس به نیشابور آمده و در حلقه درس امام سراج‌الدین قمری، اغتراف فضایل کرده است». در صورت صحت این قول، این سفر شاید اولین مسافرت سراج به خارج از مازندران در ادوار میانی حیات او باشد. جز این سفر، وجود چند قصیده مدحی درباره غیاث‌الدین پیرشاه بن محمد خوارزمشاه و برادرش جلال‌الدین خوارزمشاه در دیوان شاعر، این گمان را قوت می‌بخشد که وی به طمع شاعری درباره خوارزمشاهیان، پایش به ماوراءالنهر و خوارزم نیز کشیده شده باشد. گذشته از اینها، سفرهای پیاپی قمری به قصد انتجاع به ری و اقامت یکی دوماهه وی در آن سامان است<ref>همان، ص38</ref>.
در «[[درة الاخبار|درة الأخبار]]» آمده است که «خواجه نصیر در ریمان جوانی، از طوس به نیشابور آمده و در حلقه درس امام سراج‌الدین قمری، اغتراف فضایل کرده است». در صورت صحت این قول، این سفر شاید اولین مسافرت سراج به خارج از مازندران در ادوار میانی حیات او باشد. جز این سفر، وجود چند قصیده مدحی درباره غیاث‌الدین پیرشاه بن محمد خوارزمشاه و برادرش جلال‌الدین خوارزمشاه در دیوان شاعر، این گمان را قوت می‌بخشد که وی به طمع شاعری درباره خوارزمشاهیان، پایش به ماوراءالنهر و خوارزم نیز کشیده شده باشد. گذشته از اینها، سفرهای پیاپی قمری به قصد انتجاع به ری و اقامت یکی دوماهه وی در آن سامان است<ref>همان، ص38</ref>.


==معاصران و ممدوحان==
==معاصران و ممدوحان==
خط ۷۰: خط ۷۰:


==وفات==
==وفات==
به گفته تقی‌الدین کاشی در خلاصة الاشعار: وفات وی در شهر تبریز در سال 625ق اتفاق افتاد و در چرنداب، مدفون گردید<ref>همان، ص48</ref>.
به گفته [[تقی‌الدین کاشی، محمد بن علی|تقی‌الدین کاشی]] در [[خلاصة الأشعار و زبدة الأفکار|خلاصة الاشعار]]: وفات وی در شهر تبریز در سال 625ق اتفاق افتاد و در چرنداب، مدفون گردید<ref>همان، ص48</ref>.


==آثار==
==آثار==