قرآن و تربیت اجتماعی کودک: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR52925J1.jpg | عنوان = قرآن و تربیت اجتماعی کودک | عنوا...» ایجاد کرد)
     
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۶: خط ۲۶:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    لطفا از اینجا شروع به نوشتن کنید.
    '''قرآن و تربیت اجتماعی کودک''' اثر مهدیه رضایی، پژوهشی است پیرامون تربیت اجتماعی کودک در قرآن کریم که با مقدمه و زیر نظر محمدعلی رضایی اصفهانی به چاپ رسیده است.
     
    قرآن کریم کتاب هدایت و تربیت است که برای همه ابعاد وجودی انسان (جسمانی، عقلانی و عملی، روحی و روانی، اجتماعی و...) و برای همه مراحل رشد انسان (کودکی، نوجوانی، جوانی، میان‌سالی، کهنسانی) برنامه تربیتی دارد و دوره کودکی اول (1- 7 سال) از حساس‌ترین دوره‌های عمر انسان است که آیات و احادیث به جزئیات تربیتی این دوره اشاره کرده است. کتاب حاضر به این دوره مهم پرداخته و با استفاده از آیات و احادیث و یافته‌های علوم تربیتی، تلاش کرده است که نوعی تفسیر موضوعی میان رشته‌ای ارائه کند<ref>مقدمه محمدعلی رضایی اصفهانی، ص13</ref>.
     
    آنچه باعث اهمیت کتاب می‌شود، توجه به این نکته است که هرچند این اثر، گام نخست در زمینه موضوع مذکور می‌باشد، ولی می‌تواند فضایی جدیدی به روی محققان بگشاید و برای پدر و مادرها و مربیان تربیتی و معلمان، مفید واقع شود<ref>همان</ref>.
     
    فصل اول کتاب، به مباحث نظری اختصاص یافته و بدین منظور، به مفهوم‌شناسی واژگانی چون «تربیت»، «جامعه‌پذیری»، «تربیت اجتماعی»، «کودک» و «ابعاد تربیت»، پرداخته شده است<ref>همان، ص19- 59</ref>. در فصل دوم، ابتدا به مراحل کلی تربیت و مراحت تربیت در قرآن پرداخته شده و سپس، به مفهوم مراحل تربیت اجتماعی اشاره و مراحل رشد اجتماعی در دوران کودکی که در ضمن آن، رفتارهای همکاری و رفتارهای مبارزی کودک آمده است، بررسی شده است<ref>همان، ص62</ref>.
     
    از آنجا که بحث نوشتار حاضر، تربیت اجتماعی است، بنابراین نویسنده عوامل تربیت اجتماعی کودک در دوره اول و دوم کودکی را از میان تمام عوامل تربیتی یاد شده در قرآن و حدیث و کتب تربیتی و روان‌شناسی استخراج و گزینش کرده و در فصل سوم، ارائه داده است<ref>همان، ص108</ref>.
     
    در فصل چهارم، به بحث «موانع تربیت اجتماعی کودک» در دو بخش موانع درونی و موانع بیرونی پرداخته شده است که محدود به دوره «کودکی اول» و «کودکی دوم» است<ref>همان، ص166</ref>.
     
    در آخرین فصل کتاب، پس از تحقیق و جست‌وجو در منابع موجود، اعم از روانشناسی و اجتماعی و قرآن و حدیث، ابتدا به بیان مفهوم روش و تقسیمات آن و روش‌های کلی تربیت و روش‌های تربیت در قرآن پرداخته شده و در ادامه، مجموع 6 روش برای تربیت اجتماعی کودک، مورد بررسی و تبین قرار گرفته است<ref>همان، ص216</ref>.
     
    ==پانویس ==
    ==پانویس ==
    <references/>
    <references />
     
    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    مقدمه و متن کتاب.
    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    {{وابسته‌ها}}
    {{وابسته‌ها}}
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:فاقد مقاله]]
    [[رده:مقالات مهر 01 مکرمی]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]

    نسخهٔ ‏۶ اکتبر ۲۰۲۲، ساعت ۱۲:۵۷

    قرآن و تربیت اجتماعی کودک
    قرآن و تربیت اجتماعی کودک
    پدیدآورانرضایی، مهدیه (نويسنده)

    رضایی اصفهانی، محمدعلی (ناظر)

    مرکز تحقیقاتی قرآن کریم المهدی ( سفارش دهنده)
    ناشرپژوهشهای تفسير و علوم قرآن
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1393ش
    چاپ1
    شابک978-600-7130-05-6
    موضوعتربیت اخلاقی - جنبه‌های قرآنی - تربیت خانوادگی - جنبه‌های قرآنی - اسلام و آموزش و پرورش - جنبه‏های قرآنی
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    4ق63ر 103/3 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    قرآن و تربیت اجتماعی کودک اثر مهدیه رضایی، پژوهشی است پیرامون تربیت اجتماعی کودک در قرآن کریم که با مقدمه و زیر نظر محمدعلی رضایی اصفهانی به چاپ رسیده است.

    قرآن کریم کتاب هدایت و تربیت است که برای همه ابعاد وجودی انسان (جسمانی، عقلانی و عملی، روحی و روانی، اجتماعی و...) و برای همه مراحل رشد انسان (کودکی، نوجوانی، جوانی، میان‌سالی، کهنسانی) برنامه تربیتی دارد و دوره کودکی اول (1- 7 سال) از حساس‌ترین دوره‌های عمر انسان است که آیات و احادیث به جزئیات تربیتی این دوره اشاره کرده است. کتاب حاضر به این دوره مهم پرداخته و با استفاده از آیات و احادیث و یافته‌های علوم تربیتی، تلاش کرده است که نوعی تفسیر موضوعی میان رشته‌ای ارائه کند[۱].

    آنچه باعث اهمیت کتاب می‌شود، توجه به این نکته است که هرچند این اثر، گام نخست در زمینه موضوع مذکور می‌باشد، ولی می‌تواند فضایی جدیدی به روی محققان بگشاید و برای پدر و مادرها و مربیان تربیتی و معلمان، مفید واقع شود[۲].

    فصل اول کتاب، به مباحث نظری اختصاص یافته و بدین منظور، به مفهوم‌شناسی واژگانی چون «تربیت»، «جامعه‌پذیری»، «تربیت اجتماعی»، «کودک» و «ابعاد تربیت»، پرداخته شده است[۳]. در فصل دوم، ابتدا به مراحل کلی تربیت و مراحت تربیت در قرآن پرداخته شده و سپس، به مفهوم مراحل تربیت اجتماعی اشاره و مراحل رشد اجتماعی در دوران کودکی که در ضمن آن، رفتارهای همکاری و رفتارهای مبارزی کودک آمده است، بررسی شده است[۴].

    از آنجا که بحث نوشتار حاضر، تربیت اجتماعی است، بنابراین نویسنده عوامل تربیت اجتماعی کودک در دوره اول و دوم کودکی را از میان تمام عوامل تربیتی یاد شده در قرآن و حدیث و کتب تربیتی و روان‌شناسی استخراج و گزینش کرده و در فصل سوم، ارائه داده است[۵].

    در فصل چهارم، به بحث «موانع تربیت اجتماعی کودک» در دو بخش موانع درونی و موانع بیرونی پرداخته شده است که محدود به دوره «کودکی اول» و «کودکی دوم» است[۶].

    در آخرین فصل کتاب، پس از تحقیق و جست‌وجو در منابع موجود، اعم از روانشناسی و اجتماعی و قرآن و حدیث، ابتدا به بیان مفهوم روش و تقسیمات آن و روش‌های کلی تربیت و روش‌های تربیت در قرآن پرداخته شده و در ادامه، مجموع 6 روش برای تربیت اجتماعی کودک، مورد بررسی و تبین قرار گرفته است[۷].

    پانویس

    1. مقدمه محمدعلی رضایی اصفهانی، ص13
    2. همان
    3. همان، ص19- 59
    4. همان، ص62
    5. همان، ص108
    6. همان، ص166
    7. همان، ص216

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها