فلسفه علم کلام

فلسفه علم کلام، نوشته هری اوسترین ولفسن با ترجمه احمد آرام، کتابی مفصل با هدف تبیین مفهوم «کلام» در عالم اسلام و نزد دانشمندان مسلمان و موضوعات مربوط به آن است.

فلسفه علم کلام
فلسفه علم کلام
پدیدآورانولفسن، هری اوسترین (نويسنده) آرام، احمد (مترجم)
ناشرانتشارات بین‌المللی الهدی
مکان نشرایران - تهران
سال نشر1368ش
چاپ1
شابک-
موضوعکلام - فلسفه
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
‎‏/‎‏و‎‏8‎‏ف‎‏8 200/4 BP
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

نویسنده با اشراف کاملی که به این موضوع دارد می‌کوشد با نگاهی مقایسه‌ای تأثیر و تأثیراتی را که کلام اسلامی و الاهیات مسیحی و نیز کلام یهود در یکدیگر نهاده‌اند، بررسی و تحلیل کند و نظر عالمان مسلمان، یهودی و مسیحی را درباره موضوعات مرتبط با مباحث کلامی جویا شود.

از میان فصل‌های نه‌گانه کتاب، فصل‌های دوم و چهارم آن با مقایسه موضوعات کلامی اسلامی و الاهیات در مسحی اختصاص یافته است. در یکی از این فصل‌ها، مؤلف صفات الاهی در کلام اسلامی را با تثلیث مسیحی مقایسه کرده و دیدگاهی که مؤلف صفات الاهی در کلام اسلامی را با اقالیم ثلاثه تثلیث مسیحی یکسان می‌انگارد، تبیین و بررسی کرده است. فصل چهارم کتاب هم به مقایسه تثلیث و تجسد در قرآن و عهد جدید و نیز تثلیث در میان متکلمان مسلمان و دیدگاه‌های افرادی چون کندی فیلسوف و یحیی بن عدی درباره تثلیث و همچنین چگونگی نفوذ موضوع صفات آلاهی کلام اسلامی در مسیحیت قرون وسطایی از رهگذر ترجمه دلالة الحائرین ابن میمون اختصاص یافته است. مباحثی مانند علیت در فلسفه و کلام اسلامی و بازتاب آن در الاهیات مسیحی به‌ویژه در میان متألهانی چون توماس آکویناس و نیکولائوس اوترکوری از موارد دیگری است که در این کتاب به تفصیل و با رویکردی تحلیلی تاریخی بررسی شده است[۱].


پانویس

  1. ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، ص308-309

منابع مقاله

ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر اول: مسیحیت)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1392ش.

وابسته‌ها