فروغ مزدیسنی

فروغ مزدیسنی، به قلم کیخسرو شاهرخ، یکی از بزرگان زرتشتی ایران در سال 1298ش نگاشته شده که هدف آن آشکاری دیدگاه‌های نادرست نسبت به عقاید و ا صول دین زرتشتی بوده و در واقع، ویرایش سوم کتاب محسوب می‌شود. این کتاب علاوه بر نوشته‌های مؤلف، دربرگیرده ترجمه گفتارها و جستارهایی از محققان غربی نیز می‌باشد.

فروغ مزدیسنی
فروغ مزدیسنی
پدیدآورانش‍اه‍رخ‌، ک‍ی‍خ‍س‍رو (نويسنده)
ناشردار الخلافه
مکان نشرایران - تهران
سال نشر1278ش - 1327ق - 1909م
چاپ1
موضوعزردشت، پیامبر ایرانی - زردشتی
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
BL 1571/ش۲/ف۴
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

از نظر ساختار، مشتمل بر دیباچه‌ای از گردآورنده آن و همچنین دیباچه‌ای از مؤلف و در ادامه، گفتارهای متعددی از اوست. در دیباچه، نکته‌های مهمی درباره زندگی مؤلف و خدمات علمی و فرهنگی او به جامعه زرتشتی ایران و تلاش وی برای نزدیک کردن زرتشتیان ایران و پارسیان هند آمده است. مؤلف در دیباچه، انگیزه خود را از تألیف کتاب بیان کرده است. او ابتدا به بحث درباره نژاد اصلی زرتشتیان، اوستا، خداشناسی مزدایی می‌پردازد. بحث درباره زمان و مکان زرتشت، آیین ستایش و برگزاری نماز، و فلسفه آن در کیش زرتشتی، تبیین آموزه اشویی (راستی)، جایگاه آتش در دین زرتشت، فرشته‌شناسی و تقابل نیکی و بدی (انگیزه مینو و سپندمینو) فروهرها و مطالبی چند درباره آیین زناشویی در این دین، سایر مطالب کتاب را تشکیل می‌دهد. در ادامه، ترجمه برخی رساله‌های موبدان پارسی از جمله دستور جیوانجی ملای و ترجمه سخنرانی‌هایی از پژوهشگران غربی که درباره اصول عقاید زرتشتی ایراد گشته‌اند، گنجانده شده است[۱].


پانویس

  1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص244-245

منابع مقاله

شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

وابسته‌ها