شرح منازل السائرين

شرح منازل السائرین، اثر اسماعیل منصوری لاریجانی (معاصر) است که در موضوع عرفان و تصوف (شرح و تفسیر) به نگارش درآمده است.

شرح منازل السائرين
شرح منازل السائرين
پدیدآورانمنصوری لاریجانی، اسماعیل (نويسنده) انصاری، عبدالله بن محمد (نويسنده)
عنوان‌های دیگرشرح منازل السائرين خواجه عبدالله انصاری ** منانزل السائرین. شرح
ناشرسازمان تبليغات اسلامی. شركت چاپ و نشر بين الملل
مکان نشرایران - تهران
سال نشر1389ش
چاپ1
شابک978-964-304-376-6
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
/الف8 م80427 282/6 BP
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

کتاب «منازل السائرین» نوشته خواجه عبدالله انصاری، از ذخایر گران‌بهای عرفان عملی است و به لیل برخورداری از ویژگی‌های خاص، از جمله تجربه‌ی باطنی ارزنده، بیان مرتب و منظم منازل و مقامات عرفانی، بهرمندی از احادیث عرفانی و... مورد توجه علاقه‌مندان به عرفان قرار گرفته و شرح‌های متعدی بر آن نگاشته شده است[۱].

از جمله‌ شرح‌های کتاب یادشده، اثر حاضر است که به انگیزه رهیافت‌ها و آموزه‌های جدی به آن پرداخته شده و از تمایزاتی با سایر شروح آن برخوردار است.

شرح نکات بدیع بر اساس مصادر عرفان شیعی، بهره‌مندی از احادیث عرفانی ائمه معصومین(ع) در تعیین مقامات و منازل، بیان همگرایی و همسویی عرفان عملی با اخلاق اسلامی و ارائه نظریات بزرگان اخلاق و عرفان شیعی در این حوزه، تقویت صبغه‌ی ولایی آموزه‌های این اثر نفیس و شناسایی فرازهای باطنی این کتاب که به نظر تنها بر اساس مشرب اهل‌بیت(ع) قابل شرح و تبیین است، اعمال برخی دیدگاه‌ها، نظرات و نقدهای علمی به‌همراه تجربیات آموزشی در فهم و تبیین مطالب، از جمله مهم‌ترین تمایزات و ویژگی‌های این شرح است[۲].

شارح قبل از آغاز تفسیر و شرح مطالب کتاب به ویژگی‌های خاص و شیوه نویسنده در تألیف کتاب پرداخته و از چند جهت آن را مورد بررسی قرار داده است[۳].

در ادامه به‌ترتیب ابواب، با ذکر فرازی از متن کتاب به شرح و تفسیر آن به‌صورتی آسان و شیوا پرداخته است. وی در این راستا مطالب هر باب از کتاب را عنوان‌بندی‌ نموده است. شارح علاوه بر قرآن و نهج‌البلاغه، از برخی کتب روایی شیعه، آثار عرفانی و همچنین دیوان‌های برخی از شاعران به‌ویژه مثنوی بهره برده است.

پانویس

  1. ر.ک: پیشگفتار، ص1
  2. ر.ک: همان، ص‌2
  3. ر.ک: مقدمه، ص‌10-‌11

منابع مقاله

پیشگفتار و مقدمه.


وابسته‌ها