سید قطب: تفاوت میان نسخه‌ها

۱ بایت حذف‌شده ،  ‏۱۰ دسامبر ۲۰۲۰
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۵۲: خط ۵۲:
'''استادان و افراد تأثیرگذار بر سید قطب'''
'''استادان و افراد تأثیرگذار بر سید قطب'''


۱. [[مودودی، ابوالاعلی|ابوالاعلی‌ مودودی]] (۱۹۷۹میلادی): مودودی، یکی از متفکران بزرگ پاکستانی معتقد به ضرورت تشکیل جامعه اسلامی و مبارزه با استعمار بود.
#[[مودودی، ابوالاعلی|ابوالاعلی‌ مودودی]] (۱۹۷۹میلادی): مودودی، یکی از متفکران بزرگ پاکستانی معتقد به ضرورت تشکیل جامعه اسلامی و مبارزه با استعمار بود.
 
#:وی در سال ۱۹۴۱ میلادی در هندوستان، حزب «جماعت اسلامی» را تأسیس کرد که شباهت بسیاری به تشکیلات اخوان‌المسلمین مصر داشت.
وی در سال ۱۹۴۱ میلادی در هندوستان، حزب «جماعت اسلامی» را تأسیس کرد که شباهت بسیاری به تشکیلات اخوان‌المسلمین مصر داشت.
#:وی نویسنده کتاب‌های الاسلام الیوم، منهاج الانقلاب‌الاسلامی، الحکومة الاسلامیه، الاسلام و المدینه، تدوین الدستور الاسلامی و المصطلحات الاربعة فی القرآن است و سید قطب در زندان با افکار و آثار او آشنا شد.
 
#:از نظر ابوالاعلی مودودی، اسلام دین کاملی است و اگر کسی به بخشی از اسلام عمل کند و بخش دیگری را رها سازد، مرتکب ارتداد جزئی می‌شود.
وی نویسنده کتاب‌های الاسلام الیوم، منهاج الانقلاب‌الاسلامی، الحکومة الاسلامیه، الاسلام و المدینه، تدوین الدستور الاسلامی و المصطلحات الاربعة فی القرآن است و سید قطب در زندان با افکار و آثار او آشنا شد.
#:آثار ابوالاعلی تأثیر شگرفی بر فکر و ذهن سید قطب داشته است تا جایی‌که آن هنگام که سید دستگیر شد، در پاسخ این پرسش که آیا افکارت را از مودودی گرفته‌ای، پاسخ داد: فکر و نظر من همان اندیشه‌های ابوالاعلی مودودی است.
 
#[[عقاد، عباس محمود|عباس محمود عقاد]]: سید قطب پس از ورود به قاهره به واسطه دایی‌اش، احمد حسین عثمان با او آشنا شد و به دلیل مشترکاتی که سید با او داشت، تحت تأثیر افکار او قرار گرفت.
از نظر ابوالاعلی مودودی، اسلام دین کاملی است و اگر کسی به بخشی از اسلام عمل کند و بخش دیگری را رها سازد، مرتکب ارتداد جزئی می‌شود.
#:سید مدتی در مدرسه عقادیه که زیر نظر عقاد اداره می‌شد، درس خواند و در این مدت با افکار و عقاید او آشنا شد؛ اما پس از مدتی آثار ادبی او را نقد کرد.
 
#:زمانی‌که سید در سال ۱۹۵۱ میلادی به طور رسمی به اخوان المسلمین پیوست، [[عقاد، عباس محمود|عقاد]] که با اخوان المسلمین به شدت مخالف بود، از سید قطب انتقاد کرد و تحت مقاله‌ای با عنوان «ارادة الغفلة» به سید بی‌حرمتی کرد.
آثار ابوالاعلی تأثیر شگرفی بر فکر و ذهن سید قطب داشته است تا جایی‌که آن هنگام که سید دستگیر شد، در پاسخ این پرسش که آیا افکارت را از مودودی گرفته‌ای، پاسخ داد: فکر و نظر من همان اندیشه‌های ابوالاعلی مودودی است.
 
۲. [[عقاد، عباس محمود|عباس محمود عقاد]]: سید قطب پس از ورود به قاهره به واسطه دایی‌اش، احمد حسین عثمان با او آشنا شد و به دلیل مشترکاتی که سید با او داشت، تحت تأثیر افکار او قرار گرفت.
 
سید مدتی در مدرسه عقادیه که زیر نظر عقاد اداره می‌شد، درس خواند و در این مدت با افکار و عقاید او آشنا شد؛ اما پس از مدتی آثار ادبی او را نقد کرد.
 
زمانی‌که سید در سال ۱۹۵۱ میلادی به طور رسمی به اخوان المسلمین پیوست، [[عقاد، عباس محمود|عقاد]] که با اخوان المسلمین به شدت مخالف بود، از سید قطب انتقاد کرد و تحت مقاله‌ای با عنوان «ارادة الغفلة» به سید بی‌حرمتی کرد.


'''فعالیت‌های مطبوعاتی سید قطب'''
'''فعالیت‌های مطبوعاتی سید قطب'''
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش