سپانلو، محمدعلی

محمد على سپانلو شاعر، منتقد ادبى، مترجم، متولدِ 1319ش (تهران) است و تا به حال بيش از پنجاه جلد كتاب در زمينه‌هاى شعر، داستان و تحقيق، به صورتِ تألیف و يا ترجمه، منتشر كرده است. سپانلو از نخستين اعضاى كانون نويسندگان ايران است.

سپانلو، محمد علی
نام سپانلو، محمد علی
نام‎های دیگر
نام پدر
متولد 1319 ش
محل تولد
رحلت
اساتید
برخی آثار
کد مؤلف AUTHORCODE2531AUTHORCODE

وى فعاليت ادبى‌اش را در دهه1340ش شروع كرد و با منظومه پياده‌روها شهرت يافت. از ميان اشعار او، به ويژه منظومه «خانم زمان» اقبال عمومى يافت. او از سن ژان پرس، آلبر كامو، گراهام گرين و گيوم آپولينر، آثارى را ترجمه كرده است.

در بيست سالِ گذشته، او به عنوانِ يكى از چند نماينده‌ى معدودِ ادبياتِ معاصرِ فارسى در بسيارى از گردهمايى‌هاى بين‌المللى در اروپا و امريكا شركت كرده است و سهمِ بزرگى در معرفىِ ادبياتِ ايران به جهانيان دارد. بسيارى از آثارِ او تا به حال به زبان‌هاى انگليسى، آلمانى، فرانسه، هلندى، عربى، و سوئدى ترجمه شده است. ضمناً سپانلو از معدود شاعران و نويسندگانِ ايرانى است كه در دنياىِ ادبياتِ غرب نيز شناخته شده و توانسته است نشان شواليه‌ى نخلِ آكادمىِ فرانسه (بزرگ‌ترين نشانِ فرهنگى كشورِ فرانسه) و جايزه‌ى ماكس ژاكوب (بزرگ‌ترين جايزه‌ى شعرِ فرانسه) را دريافت كند. وى مقالات و تحقيقات متعددى هم در زمينه ى شعر و داستان دارد.

برخى از آثار

اشعار

فيروزه در غبار (مجموعه‌ى شعر)، ژاليزيانا (مجموعه شعر)، پياده‌روها، خانم زمان، آه بيابان، خاک، رگبارها، سندباد غايب، هجوم، نبض وطنم را مى گيرم و ساعت اميد.

تحقيق

نويسندگانِ پيشروِ ايران، چهار شاعرِ آزادى و بهار، تعلق و تماشا، پاييز در بزرگراه، بازآفرينى واقعيت، هزار و يك شعر (آنتولوژى شعر نو فارسى در قرن بيستم)، قصه‌ى قديم: 111 قصه از ادبيات كهن ايران، در اطراف ادبيات و زندگى، مجموعه بيست و دو مقاله و نقد درباره‌ى ادبيات، تاريخچه رمان، صد قصه كوتاه، نمايش‌نامه و نقد ادبى در ايران معاصر، شاعر ترانه ملى، درباره عارف قزوينى، مرات البلدان، اثر اعتماد السلطنه (ويرايش)، سياحت‌نامه ابراهيم بيگ اثر زين‌العابدين مراغه‌اى (تنظيم ومقدمه) و چشم‌انداز شعر امروز ايران.

ترجمه‌ها

در محاصره، عادل‌ها، كودكى يك رئيس، دهليز و پلكان، آن‌ها به اسب‌ها شليك مى‌كنند (هوراس مك كوى) و مقلدها

كودكان

امير حمزه صاحب قران و مهتر نسيم عيار، سفرهاى سندباد بحرى


وابسته‌ها

دیوان عارف قزوینی

سیاحت نامه ابراهیم بیگ