سلیم بن قیس هلالی: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - ' عليه السلام' به 'عليه‌السلام'
جز (جایگزینی متن - 'عليهم السلام' به 'عليهم‌السلام')
جز (جایگزینی متن - ' عليه السلام' به 'عليه‌السلام')
خط ۶۵: خط ۶۵:




سليم بن قيس مشاهده كرد كه اميرالمؤمنين على عليه السلام خانه نشين شده و كتاب خدا را با رأى و دلخواه خود تفسير و تأويل كرده‌اند. از طرفى عموم مردم را از نقل حديث منع كرده و آنها را وادار كرده‌اند كه فقط به قرائت كلمات قرآن اكتفا كنند.
سليم بن قيس مشاهده كرد كه اميرالمؤمنين علىعليه‌السلام خانه نشين شده و كتاب خدا را با رأى و دلخواه خود تفسير و تأويل كرده‌اند. از طرفى عموم مردم را از نقل حديث منع كرده و آنها را وادار كرده‌اند كه فقط به قرائت كلمات قرآن اكتفا كنند.


اولين اقدام سليم ملازمت اميرالمؤمنين على عليه السلام بود كه آن را در تمام حالات بر خود لازم دانست و خود را به منابع وحى متصل نمود. سپس با اصحاب آن حضرت به خصوص سلمان و ابوذر و مقداد ارتباط خصوصى پيدا كرد.
اولين اقدام سليم ملازمت اميرالمؤمنين علىعليه‌السلام بود كه آن را در تمام حالات بر خود لازم دانست و خود را به منابع وحى متصل نمود. سپس با اصحاب آن حضرت به خصوص سلمان و ابوذر و مقداد ارتباط خصوصى پيدا كرد.


==دوران جوانى==
==دوران جوانى==
خط ۷۷: خط ۷۷:




در ابتداى خلافت حضرت، سليم به سن 37 سالگى رسيده بود و زمينه براى ثبت و ضبط حقايق برايش آماده‌تر بود، ولى برخى به جاى قدردانى و استفاده از مقام والاى امامت و عصمت، به خاطر منافع دنيوى بناى مخالفت با اميرالمؤمنين على عليه السلام را گذاشتند و مقدمات جنگ با آن حضرت را فراهم كردند.
در ابتداى خلافت حضرت، سليم به سن 37 سالگى رسيده بود و زمينه براى ثبت و ضبط حقايق برايش آماده‌تر بود، ولى برخى به جاى قدردانى و استفاده از مقام والاى امامت و عصمت، به خاطر منافع دنيوى بناى مخالفت با اميرالمؤمنين علىعليه‌السلام را گذاشتند و مقدمات جنگ با آن حضرت را فراهم كردند.


در همۀ اين قضايا سليم در كنار آن حضرت بود و از اوليا و خواص اصحاب آن حضرت به شمار مى‌آمد.
در همۀ اين قضايا سليم در كنار آن حضرت بود و از اوليا و خواص اصحاب آن حضرت به شمار مى‌آمد.


سليم از فدائيان لشكر اميرالمؤمنين عليه السلام بود كه معروف به «شرطة الخميس» بودند شرطة الخميس عده زيادى از اصحاب اميرالمؤمنين عليه السلام بودند كه با خود عهد كرده بودند شمشير را به دست گرفته و هر چه مولايشان دستور داد بدون هيچ گونه سؤال و توضيح خواستن، آن را عمل نمايند و آن حضرت نيز بهشت را براى آنان تضمين نمايد.
سليم از فدائيان لشكر اميرالمؤمنينعليه‌السلام بود كه معروف به «شرطة الخميس» بودند شرطة الخميس عده زيادى از اصحاب اميرالمؤمنينعليه‌السلام بودند كه با خود عهد كرده بودند شمشير را به دست گرفته و هر چه مولايشان دستور داد بدون هيچ گونه سؤال و توضيح خواستن، آن را عمل نمايند و آن حضرت نيز بهشت را براى آنان تضمين نمايد.


او پس از پيروزى در جنگ جمل همراه حضرت على عليه السلام وارد بصره شد و خطبۀ آن حضرت را در شهر بصره و در خانه زياد نوشت.
او پس از پيروزى در جنگ جمل همراه حضرت علىعليه‌السلام وارد بصره شد و خطبۀ آن حضرت را در شهر بصره و در خانه زياد نوشت.


سليم در جنگ صفين نيز در لشگر اميرالمؤمنين عليه السلام بود و با يك دست شمشير و با دست ديگر قلم به دست گرفته بود و به دفاع از آن حضرت و ثبت وقايع مى‌پرداخت.
سليم در جنگ صفين نيز در لشگر اميرالمؤمنينعليه‌السلام بود و با يك دست شمشير و با دست ديگر قلم به دست گرفته بود و به دفاع از آن حضرت و ثبت وقايع مى‌پرداخت.


در طول ايام خلافت اميرالمؤمنين عليه السلام، سليم خطبه‌هاى حضرت را ثبت نموده و در موارد مختلفى از كتابش آورده است.
در طول ايام خلافت اميرالمؤمنينعليه‌السلام، سليم خطبه‌هاى حضرت را ثبت نموده و در موارد مختلفى از كتابش آورده است.


بعد از شهادت آن حضرت در سال 40 هجرى، سليم از اصحاب امام حسن عليه السلام و بعد از شهادت آن حضرت در سال 50 هجرى در شمار اصحاب امام حسين عليه السلام در آمد پس از شهادت آن حضرت نيز در شمار اصحاب امام زين العابدين عليه السلام قرار گرفت.
بعد از شهادت آن حضرت در سال 40 هجرى، سليم از اصحاب امام حسنعليه‌السلام و بعد از شهادت آن حضرت در سال 50 هجرى در شمار اصحاب امام حسينعليه‌السلام در آمد پس از شهادت آن حضرت نيز در شمار اصحاب امام زين العابدينعليه‌السلام قرار گرفت.


==وفات==
==وفات==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش