زن در ایران باستان

زن در ایران باستان، تألیف هدایت‌الله علوی، با رویکردی توصیفی به بررسی سرگذشت و جایگاه زن و مسئله زناشویی در ایران باستان می‌پردازد.

زن در ایران باستان
زن در ایران باستان
پدیدآورانع‍ل‍وی‌، ه‍دای‍ت‌ال‍ل‍ه‌ (نويسنده)
ناشرهيرمند
مکان نشرایران - تهران
سال نشر1378ش
چاپ3
موضوعزنان -- ایران -- تاریخ -- پیش از اسلام - زناشویی - ایران - تاریخ - پیش از اسلام - زناشویی (زردشتی)
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
HQ 1735/۲/ع۸،ز۹
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

کتاب مشتمل بر دو بخش است: در بخش نخست، سرگذشت و جایگاه زن را در ایران باستان بررسی نموده است. وی پس از اشارات کلی به زنان ایران در دوران پیش از تاریخ و معیارهای زن خوب و صفات برجسته او، نیز ذکر چند تن از زنان شجاع و جنگجوی ایران باستان همچون گردآفرید، فرنگیس و زنانی که به پادشاهی رسیده‌اند، مثل پادشاهی همای، پوراندخت و... وظایف و حقوق زن، تحصیلات زنان، لباس و حجاب و مسئله زناشویی در ایران باستان را بیان کرده است.

بخش دوم، به «زناشویی در ایران باستان» اختصاص دارد که پیش‌تر یک بار در سال 1337ش، جداگانه چاپ شده، و قسمتی از مطالب آن‌ها در بخش نخست آمده است. مقام زن، اهمیت زناشویی و هدف از آن، انواع ازدواج، آداب و مراسم زناشویی، حقوق و روابط زوجین، طلاق و مقایسه برخی از حقوق و زن ایرانی و مقررات ازدواج با اقوام و ملل هم‌جوار ایران، از جمله موضوع‌هایی است که در این بخش به‌صورت مختصر به آن‌ها پرداخته شده است[۱].


پانویس

  1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص322-323

منابع مقاله

شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

وابسته‌ها