رسانه، جامعه و دولت زمینه‌ساز؛ راهبردها و راهکارهای فرهنگی: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (Hbaghizadeh@noornet.net صفحهٔ رسانه، جامعه و دولت زمینه ساز؛ راهبردها و راهکارهای فرهنگی را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به [[رسانه، جامعه و دولت ز...)
    جز (جایگزینی متن - 'موسسه' به 'مؤسسه')
     
    (۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۱: خط ۱:
    {{جعبه اطلاعات کتاب
    {{جعبه اطلاعات کتاب
    | تصویر =NUR55324J1.jpg
    | تصویر =NUR55324J1.jpg
    | عنوان = رسانه، جامعه و دولت زمینه ساز؛ راهبردها و راهکارهای فرهنگی (مجموعه مقالات هفتمین همایش بین المللی دکترین مهدویت)
    | عنوان = رسانه، جامعه و دولت زمینه ساز؛ راهبردها و راهکارهای فرهنگی (مجموعه مقالات هفتمین همایش بین‌المللی  دکترین مهدویت)
    | عنوان‌های دیگر =  
    | عنوان‌های دیگر =  
    | پدیدآورندگان
    | پدیدآورندگان
    | پدیدآوران =  
    | پدیدآوران =  
    [[همایش بین المللی دکترین مهدویت (هفتمین: 1390: تهران)]] (نويسنده)
    [[همایش بین‌المللی  دکترین مهدویت (هفتمین: 1390: تهران)]] (نويسنده)
    [[موسسه آینده روشن]] (تهيه کننده)
    [[مؤسسه آینده روشن]] (تهيه کننده)
    |زبان
    |زبان
    | زبان = فارسی
    | زبان = فارسی
    | کد کنگره =  /ر4 224/4 BP  
    | کد کنگره =  /ر4 224/4 BP  
    | موضوع =مهدویت - مقاله‌ها و خطابه‌ها - مهدویت - کنگره‏ها
    | موضوع =مهدویت - مقاله‌ها و خطابه‌ها - مهدویت - کنگره‌‏ها
    |ناشر  
    |ناشر  
    | ناشر = مؤسسه آینده روشن. پژوهشکده مهدویت
    | ناشر = مؤسسه آینده روشن. پژوهشکده مهدویت
    خط ۲۵: خط ۲۵:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''رسانه، جامعه، حکومت زمینه‌ساز؛ راهبردها و راهکارها''' مجموعه مقالات هفتمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت است که توسط مؤسسه آینده روشن (پژوهشکده مهدویت)، تهیه و تدوین شده است.
    '''رسانه، جامعه، حکومت زمینه‌ساز؛ راهبردها و راهکارها'''، مجموعه مقالات هفتمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت است که توسط مؤسسه آینده روشن (پژوهشکده مهدویت)، تهیه و تدوین شده است.


    در ابتدای کتاب، متن فراخوان همایش<ref>متن کتاب، ج1، ص7</ref>، به همراه سخنرانی‌های مربوط به مراسم افتتاحیه و اختتامیه همایش درج گردیده<ref>همان، ص7- 91</ref> و در ادامه، مقالات همایش، در
    در ابتدای کتاب، متن فراخوان همایش<ref>ر.ک: متن کتاب، ج1، ص7</ref>، به‌همراه سخنرانی‌های مربوط به مراسم افتتاحیه و اختتامیه همایش درج گردیده<ref>ر.ک: همان، ص7-‌91</ref> و در ادامه، مقالات همایش، در سه
    جلد، آمده است. به منظور آشنایی با کتاب، به معرفی اجمالی برخی از این مقالات، پرداخته خواهد شد.
    جلد، آمده است. به‌منظور آشنایی با کتاب، به معرفی اجمالی برخی از این مقالات، پرداخته خواهد شد.


    در مقاله «راهبردهای رسانه‌ای مهدویت در بستر جغرافیای فرهنگی- سیاسی» نوشته [[سید رضی موسوی گیلانی]] و [[علی میرزامحمدی]]، به این موضوع اشاره شده است که دکترین مهدویت، از کدهای دینی، مانند خدا، انتظار، عدالت، جهاد و منجی بهره می‌گیرد تا در عصر سرمایه‌داری اطلاعاتی، با استفاده از ابزارهای ارتباطی و رسانه‌های جدید، از آموزه‌های اصیل الهی، پاسداری نماید. نویسندگان این مقاله، معتقدند برساخت رسانه‌ای از مهدویت، در صورتی بهینه خواهد بود که محصول دیالکتیک هر سه شیوه تعامل (رودرو، رسانه‌ای و شبه رسانه‌ای) باشد و از طرف دیگر، این برساخت، باید در چرخه انتقال و بازخورد، با مخاطبان عام نیز تقویت و اصلاح شود<ref>متن کتاب، ج1، ص95</ref>.
    در مقاله «راهبردهای رسانه‌ای مهدویت در بستر جغرافیای فرهنگی - ‌سیاسی» نوشته [[سید رضی موسوی گیلانی]] و [[علی میرزامحمدی]]، به این موضوع اشاره شده است که دکترین مهدویت، از کدهای دینی، مانند: خدا، انتظار، عدالت، جهاد و منجی بهره می‌گیرد تا در عصر سرمایه‌داری اطلاعاتی، با استفاده از ابزارهای ارتباطی و رسانه‌های جدید، از آموزه‌های اصیل الهی، پاسداری نماید. نویسندگان این مقاله، معتقدند برساخت رسانه‌ای از مهدویت، در صورتی بهینه خواهد بود که محصول دیالکتیک هر سه شیوه تعامل (رودرو، رسانه‌ای و شبه رسانه‌ای) باشد و از طرف دیگر، این برساخت، باید در چرخه انتقال و بازخورد، با مخاطبان عام نیز تقویت و اصلاح شود<ref>ر.ک: همان، ص95</ref>.


    در مقاله [[محمدامین حاجی هاشمی]]، با عنوان «الگوی اسلامی رسانه زمینه‌ساز در حوزه بازی‌های رایانه‌ای»، به بررسی تکنیک‌های رسانه‌ای غرب در بازی‌های رایانه‌ای و روش‌های جایگزین برای دست‌یابی به رسانه زمینه‌ساز، پرداخته شده است. نویسنده معتقد است امروزه بازی‌های رایانه‌ای، به عنوان جدیدترین رسانه، جلوه‌گر شده‌اند و زادگاه این رساله، همچون سینما، اینترنت و دیگر رسانه‌های جدید، غرب و تفکر غربی است. وی به این نکته اشاره دارد که تفکر استعماری و ضد انسانی غربی با گسترش بازی‌ها و ایجاد بازی‌هایی در ژانرهای گوناگون، شیوه‌های بازی مختلفی را طراحی کرده است، اما امروز مردم کشورهای غربی، به عنوان نخستین قربانیان این بازی‌ها، علیه برخی از بازی‌ها و شرکت‌های بازی‌سازی غربی، تظاهرات کرده و سربازی که از جنگ عراق برگشته، به عنوان قربانی این بازی‌ها، از ترغیب جوانان به کشتار مردم در بازی‌های رایانه‌ای، ابراز ناراحتی می‌کند<ref>ر.ک: همان، ج2، ص21</ref>.
    در مقاله [[محمدامین حاجی‌هاشمی]]، با عنوان «الگوی اسلامی رسانه زمینه‌ساز در حوزه بازی‌های رایانه‌ای»، به بررسی تکنیک‌های رسانه‌ای غرب در بازی‌های رایانه‌ای و روش‌های جایگزین برای دستیابی به رسانه زمینه‌ساز، پرداخته شده است. نویسنده، معتقد است امروزه بازی‌های رایانه‌ای، به‌عنوان جدیدترین رسانه، جلوه‌گر شده‌اند و زادگاه این رساله، همچون سینما، اینترنت و دیگر رسانه‌های جدید، غرب و تفکر غربی است. وی به این نکته اشاره دارد که تفکر استعماری و ضد انسانی غربی با گسترش بازی‌ها و ایجاد بازی‌هایی در ژانرهای گوناگون، شیوه‌های بازی مختلفی را طراحی کرده است، اما امروز مردم کشورهای غربی، به‌عنوان نخستین قربانیان این بازی‌ها، علیه برخی از بازی‌ها و شرکت‌های بازی‌سازی غربی، تظاهرات کرده و سربازی که از جنگ عراق برگشته، به‌عنوان قربانی این بازی‌ها، از ترغیب جوانان به کشتار مردم در بازی‌های رایانه‌ای، ابراز ناراحتی می‌کند<ref>ر.ک: همان، ج2، ص21</ref>.


    مقاله «بایسته‌ها و شاخصه‌های علمی جامعه و حکومت زمینه‌ساز»، نوشته [[بهرام اخوان‌کاظمی]]، در پی پرسش از ماهیت علم زمینه‌ساز و مقبول در منابع اسلامی و بایسته‌ها و شاخصه‌های اصلی آن است و این که اساسا جامعه و دولت زمینه‌ساز و مراکز علمی، می‌باید به دنبال چگونه عملی در بسترسازی ظهور باشند و چه ویژگی‌هایی برای معلمین و متعلمین «منتظر» لازم است<ref>همان، ج3، ص7</ref>.
    مقاله «بایسته‌ها و شاخصه‌های علمی جامعه و حکومت زمینه‌ساز»، نوشته [[بهرام اخوان‌کاظمی]]، در پی پرسش از ماهیت علم زمینه‌ساز و مقبول در منابع اسلامی و بایسته‌ها و شاخصه‌های اصلی آن است و اینکه اساسا جامعه و دولت زمینه‌ساز و مراکز علمی، می‌باید به دنبال چگونه عملی در بسترسازی ظهور باشند و چه ویژگی‌هایی برای معلمین و متعلمین «منتظر» لازم است<ref>ر.ک: همان، ج3، ص7</ref>.


    ==پانویس ==
    ==پانویس==
    <references />
    <references/>


    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    خط ۵۰: خط ۵۰:
    [[رده:امام مهدی(عج)]]
    [[رده:امام مهدی(عج)]]
    [[رده:مقالات مهر 01 مکرمی]]
    [[رده:مقالات مهر 01 مکرمی]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده مهر 01]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 مهرماه 1401]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 مهرماه 1401]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۰:۲۷

    رسانه، جامعه و دولت زمینه ساز؛ راهبردها و راهکارهای فرهنگی (مجموعه مقالات هفتمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت)
    رسانه، جامعه و دولت زمینه‌ساز؛ راهبردها و راهکارهای فرهنگی
    پدیدآورانهمایش بین‌المللی دکترین مهدویت (هفتمین: 1390: تهران) (نويسنده) مؤسسه آینده روشن (تهيه کننده)
    ناشرمؤسسه آینده روشن. پژوهشکده مهدویت
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1390ش
    چاپ1
    شابک978-600-5073-34-8
    موضوعمهدویت - مقاله‌ها و خطابه‌ها - مهدویت - کنگره‌‏ها
    زبانفارسی
    تعداد جلد3
    کد کنگره
    /ر4 224/4 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    رسانه، جامعه، حکومت زمینه‌ساز؛ راهبردها و راهکارها، مجموعه مقالات هفتمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت است که توسط مؤسسه آینده روشن (پژوهشکده مهدویت)، تهیه و تدوین شده است.

    در ابتدای کتاب، متن فراخوان همایش[۱]، به‌همراه سخنرانی‌های مربوط به مراسم افتتاحیه و اختتامیه همایش درج گردیده[۲] و در ادامه، مقالات همایش، در سه جلد، آمده است. به‌منظور آشنایی با کتاب، به معرفی اجمالی برخی از این مقالات، پرداخته خواهد شد.

    در مقاله «راهبردهای رسانه‌ای مهدویت در بستر جغرافیای فرهنگی - ‌سیاسی» نوشته سید رضی موسوی گیلانی و علی میرزامحمدی، به این موضوع اشاره شده است که دکترین مهدویت، از کدهای دینی، مانند: خدا، انتظار، عدالت، جهاد و منجی بهره می‌گیرد تا در عصر سرمایه‌داری اطلاعاتی، با استفاده از ابزارهای ارتباطی و رسانه‌های جدید، از آموزه‌های اصیل الهی، پاسداری نماید. نویسندگان این مقاله، معتقدند برساخت رسانه‌ای از مهدویت، در صورتی بهینه خواهد بود که محصول دیالکتیک هر سه شیوه تعامل (رودرو، رسانه‌ای و شبه رسانه‌ای) باشد و از طرف دیگر، این برساخت، باید در چرخه انتقال و بازخورد، با مخاطبان عام نیز تقویت و اصلاح شود[۳].

    در مقاله محمدامین حاجی‌هاشمی، با عنوان «الگوی اسلامی رسانه زمینه‌ساز در حوزه بازی‌های رایانه‌ای»، به بررسی تکنیک‌های رسانه‌ای غرب در بازی‌های رایانه‌ای و روش‌های جایگزین برای دستیابی به رسانه زمینه‌ساز، پرداخته شده است. نویسنده، معتقد است امروزه بازی‌های رایانه‌ای، به‌عنوان جدیدترین رسانه، جلوه‌گر شده‌اند و زادگاه این رساله، همچون سینما، اینترنت و دیگر رسانه‌های جدید، غرب و تفکر غربی است. وی به این نکته اشاره دارد که تفکر استعماری و ضد انسانی غربی با گسترش بازی‌ها و ایجاد بازی‌هایی در ژانرهای گوناگون، شیوه‌های بازی مختلفی را طراحی کرده است، اما امروز مردم کشورهای غربی، به‌عنوان نخستین قربانیان این بازی‌ها، علیه برخی از بازی‌ها و شرکت‌های بازی‌سازی غربی، تظاهرات کرده و سربازی که از جنگ عراق برگشته، به‌عنوان قربانی این بازی‌ها، از ترغیب جوانان به کشتار مردم در بازی‌های رایانه‌ای، ابراز ناراحتی می‌کند[۴].

    مقاله «بایسته‌ها و شاخصه‌های علمی جامعه و حکومت زمینه‌ساز»، نوشته بهرام اخوان‌کاظمی، در پی پرسش از ماهیت علم زمینه‌ساز و مقبول در منابع اسلامی و بایسته‌ها و شاخصه‌های اصلی آن است و اینکه اساسا جامعه و دولت زمینه‌ساز و مراکز علمی، می‌باید به دنبال چگونه عملی در بسترسازی ظهور باشند و چه ویژگی‌هایی برای معلمین و متعلمین «منتظر» لازم است[۵].

    پانویس

    1. ر.ک: متن کتاب، ج1، ص7
    2. ر.ک: همان، ص7-‌91
    3. ر.ک: همان، ص95
    4. ر.ک: همان، ج2، ص21
    5. ر.ک: همان، ج3، ص7

    منابع مقاله

    متن کتاب.

    وابسته‌ها