دیوان غزلیات مولانا شمس‌الدین محمد خواجه حافظ شیرازی: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'سالدين' به 'س‌الدين')
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۹: خط ۲۹:




    '''دیوان غزلیات مولانا شمس‌الدین محمد خواجه حافظ شیرازی'''، با معنی واژه‌ها و شرح ابیات و ذکر وزن و بحر غزل‌ها و فهرست آیات و امثال‌وحکم و برخی نکته‌های دستوری، به کوشش خلیل خطیب رهبر، به چاپ رسیده است.
    '''دیوان غزلیات مولانا شمس‌الدین محمد خواجه حافظ شیرازی'''، با معنی واژه‌ها و شرح ابیات و ذکر وزن و بحر غزل‌ها و فهرست آیات و امثال‌وحکم و برخی نکته‌های دستوری، به کوشش [[خطيب رهبر، خليل|خلیل خطیب رهبر]]، به چاپ رسیده است.


    در این اثر، غزلیات حافظ شیرازی، از روی نسخه دیوان مصحح علامه قزوینی، بی‌هیچ کم‌وکاست، رونویسی شده و در ذیل هر غزل، نخست بحر و وزن آن، با در نظر گرفتن قواعد تقطیع که شمس قیس رازی در «المعجم في معايير أشعار العجم» آورده است، معین شده و سپس به ذکر معنی کلمات و بیان ابیات دشوار، پرداخته شده و جابه‌جا، از قواعد دستوری و برخی صنایع بدیع، سخن گفته شده است<ref>ر.ک: پیشگفتار، صفحه بیست‌و‌سوم</ref>.
    در این اثر، غزلیات [[حافظ، شمس‌الدین محمد|حافظ شیرازی]]، از روی نسخه دیوان مصحح [[قزوینی، محمد|علامه قزوینی]]، بی‌هیچ کم‌وکاست، رونویسی شده و در ذیل هر غزل، نخست بحر و وزن آن، با در نظر گرفتن قواعد تقطیع که شمس قیس رازی در «المعجم في معايير أشعار العجم» آورده است، معین شده و سپس به ذکر معنی کلمات و بیان ابیات دشوار، پرداخته شده و جابه‌جا، از قواعد دستوری و برخی صنایع بدیع، سخن گفته شده است<ref>ر.ک: پیشگفتار، صفحه بیست‌و‌سوم</ref>.


    در برخی موارد که نسخه دیوان حافظ تصحیح علامه قزوینی نارسا به نظر رسیده است، بازهم متن تغییری داده نشده و با جامع نسخ دیوان حافظ، تصحیح شادروان مسعود فرزاد، سنجیده شده و صورت صحیح یا مناسب‌تر، در حاشیه ضبط شده و به شرح معنی آن، پرداخته شده است<ref>ر.ک: همان، صفحه بیست‌وچهار</ref>.
    در برخی موارد که نسخه دیوان حافظ تصحیح [[قزوینی، محمد|علامه قزوینی]] نارسا به نظر رسیده است، بازهم متن تغییری داده نشده و با جامع نسخ دیوان حافظ، تصحیح شادروان مسعود فرزاد، سنجیده شده و صورت صحیح یا مناسب‌تر، در حاشیه ضبط شده و به شرح معنی آن، پرداخته شده است<ref>ر.ک: همان، صفحه بیست‌وچهار</ref>.


    در ابتدای کتاب، مقدمه‌ای از نگارنده افزوده شده و در آن، ضمن اشاره به برخی از ویژگی‌های این نسخه، به بیان مختصری از احوال حافظ، پرداخته شده است<ref>ر.ک: همان، صفحه بیست‌وسه - سی‌ویک</ref>.
    در ابتدای کتاب، مقدمه‌ای از نگارنده افزوده شده و در آن، ضمن اشاره به برخی از ویژگی‌های این نسخه، به بیان مختصری از احوال [[حافظ، شمس‌الدین محمد|حافظ]]، پرداخته شده است<ref>ر.ک: همان، صفحه بیست‌وسه - سی‌ویک</ref>.


    فهرست اشعار، در ابتدای کتاب آمده است.
    فهرست اشعار، در ابتدای کتاب آمده است.


    ==پانویس==
    ==پانویس==
    <references/>
    <references />


    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    مقدمه و متن کتاب.
    مقدمه و متن کتاب.





    نسخهٔ ‏۳ اکتبر ۲۰۱۹، ساعت ۲۰:۳۹

    ديوان غزليات مولانا شمس‌الدين محمد خواجه حافظ شيرازي
    دیوان غزلیات مولانا شمس‌الدین محمد خواجه حافظ شیرازی
    پدیدآورانحافظ، شمس‌الدین محمد (نویسنده) خطيب رهبر، خليل (به کوشش)
    عنوان‌های دیگرديوان غزليات خواجه حافظ شيرازي ديوان غزليات حافظ: با معني واژه ها و شرح بيت ها و جمله هاي دشوار و برخي نکته هاي دستوري و ادبي
    ناشرصفي عليشاه
    مکان نشرايران - تهران
    سال نشر1383ش
    شابک964-5626-18-8
    موضوعشعر فارسي - قرن 8ق
    زبانفارسي
    کد کنگره
    ‏‏PIR‎‏ ‎‏5424‎‏ ‎‏1363


    دیوان غزلیات مولانا شمس‌الدین محمد خواجه حافظ شیرازی، با معنی واژه‌ها و شرح ابیات و ذکر وزن و بحر غزل‌ها و فهرست آیات و امثال‌وحکم و برخی نکته‌های دستوری، به کوشش خلیل خطیب رهبر، به چاپ رسیده است.

    در این اثر، غزلیات حافظ شیرازی، از روی نسخه دیوان مصحح علامه قزوینی، بی‌هیچ کم‌وکاست، رونویسی شده و در ذیل هر غزل، نخست بحر و وزن آن، با در نظر گرفتن قواعد تقطیع که شمس قیس رازی در «المعجم في معايير أشعار العجم» آورده است، معین شده و سپس به ذکر معنی کلمات و بیان ابیات دشوار، پرداخته شده و جابه‌جا، از قواعد دستوری و برخی صنایع بدیع، سخن گفته شده است[۱].

    در برخی موارد که نسخه دیوان حافظ تصحیح علامه قزوینی نارسا به نظر رسیده است، بازهم متن تغییری داده نشده و با جامع نسخ دیوان حافظ، تصحیح شادروان مسعود فرزاد، سنجیده شده و صورت صحیح یا مناسب‌تر، در حاشیه ضبط شده و به شرح معنی آن، پرداخته شده است[۲].

    در ابتدای کتاب، مقدمه‌ای از نگارنده افزوده شده و در آن، ضمن اشاره به برخی از ویژگی‌های این نسخه، به بیان مختصری از احوال حافظ، پرداخته شده است[۳].

    فهرست اشعار، در ابتدای کتاب آمده است.

    پانویس

    1. ر.ک: پیشگفتار، صفحه بیست‌و‌سوم
    2. ر.ک: همان، صفحه بیست‌وچهار
    3. ر.ک: همان، صفحه بیست‌وسه - سی‌ویک

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها