خطرة الطيف: رحلات في المغرب و الأندلس: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
Hbaghizadeh صفحهٔ خطرة الطيف؛ رحلاتٌ في المغرب و الأندلس را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به خطرة الطيف؛ رحلات في المغرب و الأندلس منتقل کرد
جز (جایگزینی متن - 'ه ها ' به 'ه‌ها ')
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
جز (Hbaghizadeh صفحهٔ خطرة الطيف؛ رحلاتٌ في المغرب و الأندلس را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به خطرة الطيف؛ رحلات في المغرب و الأندلس منتقل کرد)
(۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۵: خط ۵:
| پدیدآورندگان
| پدیدآورندگان
| پدیدآوران =  
| پدیدآوران =  
[[ابن خطیب، محمد بن عبد الله]] (نويسنده)
[[ابن خطیب، محمد بن عبدالله]] (نويسنده)
[[عبادی، احمد مختار]] (محقق)
[[عبادی، احمد مختار]] (محقق)
|زبان
|زبان
خط ۲۵: خط ۲۵:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
'''خطرة الطيف؛ رحلاتٌ في المغرب و الأندلس'''، از آثار وزیر، طبیب، مورخ و فقیه مالکى اندلسى قرن هشتم هجری قمری، [[ابوعبداللّه محمد بن عبداللّه بن سعید سلمانی]]، مشهور به [[ذوالریاستین]] و [[لسان‌الدین بن خطیب غَرناطی]] (713-776ق)، مجموعه 4 رساله است که نویسنده در آن، چگونگی و مشاهدات مسافرت‌های خودش و یا مشخصات و امتیازات شهرهای گوناگون در غرب جهان اسلام را توضیح می‌دهد. نویسنده و استاد تاریخ در دانشکده ادبیات دانشگاه اسکندریه و مورخ مصری تاریخ اندلس، [[احمد مختار عبادی]] (1922-2016م)، این کتاب را تحقیق و تصحیح کرده و برای آن مقدمه‌ای سودمند و روشمند نوشته و [[ابن الخطیب]] و اثر حاضر را شناسانده است.
'''خطرة الطيف؛ رحلاتٌ في المغرب و الأندلس'''، از آثار وزیر، طبیب، مورخ و فقیه مالکى اندلسى قرن هشتم هجری قمری، [[ابن خطیب، محمد بن عبدالله|ابوعبداللّه محمد بن عبداللّه بن سعید سلمانی]]، مشهور به [[ابن خطیب، محمد بن عبدالله|ذوالریاستین]] و [[ابن خطیب، محمد بن عبدالله|لسان‌الدین بن خطیب غَرناطی]] (713-776ق)، مجموعه 4 رساله است که نویسنده در آن، چگونگی و مشاهدات مسافرت‌های خودش و یا مشخصات و امتیازات شهرهای گوناگون در غرب جهان اسلام را توضیح می‌دهد. نویسنده و استاد تاریخ در دانشکده ادبیات دانشگاه اسکندریه و مورخ مصری تاریخ اندلس، [[احمد مختار عبادی]] (1922-2016م)، این کتاب را تحقیق و تصحیح کرده و برای آن مقدمه‌ای سودمند و روشمند نوشته و [[ابن خطیب، محمد بن عبدالله|ابن الخطیب]] و اثر حاضر را شناسانده است.


==هدف و روش==
==هدف و روش==
* برطبق گفته محقق کتاب، [[ابن الخطیب]] در سفرهایش هرچه چشمانش دیده و گوش‌هایش شنیده، گزارش کرده است و به همین جهت، اطلاعات ارزشمندی برای ما به یادگار گذاشته است و هرچه ما از تمدن غرب اسلامی در آن دوران می‌دانیم، ریشه‌اش در وهله اول، به سخنان او بازمی‌گردد<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص15</ref>.
* برطبق گفته محقق کتاب، [[ابن خطیب، محمد بن عبدالله|ابن خطیب]] در سفرهایش هرچه چشمانش دیده و گوش‌هایش شنیده، گزارش کرده است و به همین جهت، اطلاعات ارزشمندی برای ما به یادگار گذاشته است و هرچه ما از تمدن غرب اسلامی در آن دوران می‌دانیم، ریشه‌اش در وهله اول، به سخنان او بازمی‌گردد<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص15</ref>.
* [[احمد مختار عبادی]] با بیان اینکه کتاب حاضر شامل 4 سفرنامه [[لسان‌الدین بن الخطیب]] است، افزوده است: در چینش این رساله‌ها، ترتیب تاریخی را، به‌‌اندازه توانایی مراعات کردم<ref>ر.ک: همان</ref>.
* [[عبادی، احمد مختار|احمد مختار عبادی]] با بیان اینکه کتاب حاضر شامل 4 سفرنامه [[ابن خطیب، محمد بن عبدالله|لسان‌الدین بن خطیب]] است، افزوده است: در چینش این رساله‌ها، ترتیب تاریخی را، به‌‌اندازه توانایی مراعات کردم<ref>ر.ک: همان</ref>.


==ساختار و محتوا==
==ساختار و محتوا==
خط ۳۹: خط ۳۹:


==نمونه مباحث==
==نمونه مباحث==
* [[لسان‌الدین بن الخطیب]]، در پاسخ به کسی که از او درباره دو شهر «مالقة» و «سلا» پرسیده، نوشته است: به نظر من که در هر دو شهر مذکور سکونت گزیده و آن را از نزدیک دیده و زندگی و فعالیت کرده‌ام، «مالقة» برتر است و موقعیت بهتری دارد و مردمانش نیز دارای کرامت والاتری هستند...<ref>ر.ک: متن کتاب، ص57</ref>. نویسنده برای اثبات نظرش، توضیحی کامل عرضه کرده است<ref>ر.ک: همان، ص57-65</ref>.
* [[ابن خطیب، محمد بن عبدالله|لسان‌الدین بن خطیب]]، در پاسخ به کسی که از او درباره دو شهر «مالقة» و «سلا» پرسیده، نوشته است: به نظر من که در هر دو شهر مذکور سکونت گزیده و آن را از نزدیک دیده و زندگی و فعالیت کرده‌ام، «مالقة» برتر است و موقعیت بهتری دارد و مردمانش نیز دارای کرامت والاتری هستند...<ref>ر.ک: متن کتاب، ص57</ref>. نویسنده برای اثبات نظرش، توضیحی کامل عرضه کرده است<ref>ر.ک: همان، ص57-65</ref>.


==پانویس==
==پانویس==