خامنه‌ای، سید علی: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (Mazizi@noornet.net صفحهٔ آیت‌الله سید علی خامنه‌ای را به خامنه‌ای، سید علی منتقل کرد)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۷۰: خط ۷۰:
رهبر بزرگوار در ضمن بیان نخستین خاطره‌هاى زندگى خود از وضع و حال زندگى خانواده‌شان چنین مى‌گویند:
رهبر بزرگوار در ضمن بیان نخستین خاطره‌هاى زندگى خود از وضع و حال زندگى خانواده‌شان چنین مى‌گویند:


«پدرم روحانى معروفى بود، امّا خیلى پارسا و گوشه‌گیر... زندگى ما به‌سختى مى‌گذشت. من یادم هست شب‌هایى اتفاق مى‌افتادکه در منزل ما شام نبود! مادرم با زحمت براى ما شام تهیه مى‌كرد و... آن شام هم نان وکشمش بود».
«پدرم روحانى معروفى بود، امّا خیلى پارسا و گوشه‌گیر... زندگى ما به‌سختى مى‌گذشت. من یادم هست شب‌هایى اتفاق مى‌افتادکه در منزل ما شام نبود! مادرم با زحمت براى ما شام تهیه مى‌كرد و... آن شام هم نان و کشمش بود».


امّا خانه‌اى راکه خانواده سید جواد در آن زندگى مى‌كردند، رهبر انقلاب چنین توصیف مى‌كنند:
امّا خانه‌اى را که خانواده سید جواد در آن زندگى مى‌كردند، رهبر انقلاب چنین توصیف مى‌كنند:


«منزل پدرى منکه در آن متولد شده‌ام تا چهار پنج سالگى من یك خانه 60 الى 70 مترى در محله فقیرنشین مشهد بودکه فقط یك اتاق داشت و یك زیرزمین تاریك و خفه‌اى! هنگامىکه براى پدرم میهمان مى‌آمد (و معمولاً پدر بنا بر اینكه روحانى و محل مراجعه مردم بود، میهمان داشت) همه ما باید به زیرزمین مى‌رفتیم تا مهمان برود. بعد عده‌اىکه به پدر ارادتى داشتند، زمینکوچكى راکنار این منزل خریده به آن اضافهکردند و ما داراى سه اتاق شدیم».
«منزل پدرى من که در آن متولد شده‌ام تا چهار پنج سالگى من یك خانه 60 الى 70 مترى در محله فقیرنشین مشهد بود که فقط یك اتاق داشت و یك زیرزمین تاریك و خفه‌اى! هنگامى که براى پدرم میهمان مى‌آمد (و معمولاً پدر بنا بر اینكه روحانى و محل مراجعه مردم بود، میهمان داشت) همه ما باید به زیرزمین مى‌رفتیم تا مهمان برود. بعد عده‌اى که به پدر ارادتى داشتند، زمین کوچكى را کنار این منزل خریده به آن اضافه کردند و ما داراى سه اتاق شدیم».


رهبر انقلاب از دورانکودكى در خانواده‌اى فقیر، امّا روحانى و روحانى‌پرور و پاك و صمیمى، این‌گونه پرورش یافت و از چهار سالگى به همراه برادر بزرگش، سید محمد به مكتب سپرده شد تا الفبا و قرآن را یاد بگیرند. سپس، دو برادر دوران تحصیل ابتدایى را در مدرسه تازه‌تأسیس اسلامى «دارالتعلیم دیانتى» گذراندند.
رهبر انقلاب از دوران کودكى در خانواده‌اى فقیر، امّا روحانى و روحانى‌پرور و پاك و صمیمى، این‌گونه پرورش یافت و از چهار سالگى به‌همراه برادر بزرگش، سید محمد به مكتب سپرده شد تا الفبا و قرآن را یاد بگیرند. سپس دو برادر دوران تحصیل ابتدایى را در مدرسه تازه‌تأسیس اسلامى «دارالتعلیم دیانتى» گذراندند.


== در حوزه علمیه ==
== در حوزه علمیه ==


ایشان پس از آشنایى با جامع‌المقدمات و صرف و نحو در دبیرستان، وارد حوزه علمیه شدند و نزد پدر و دیگر اساتید وقت ادبیات و مقدمات را خواندند.
ایشان پس از آشنایى با «جامع‌المقدمات» و صرف و نحو در دبیرستان، وارد حوزه علمیه شدند و نزد پدر و دیگر اساتید وقت ادبیات و مقدمات را خواندند.


در باره انگیزه ورود به حوزه علمیه و انتخاب راه روحانیت مى‌گویند:
درباره انگیزه ورود به حوزه علمیه و انتخاب راه روحانیت مى‌گویند:


«عامل و موجب اصلى در انتخاب این راه نورانى روحانیت، پدرم بودند و مادرم نیز علاقه‌مند و مشوق بودند».
«عامل و موجب اصلى در انتخاب این راه نورانى روحانیت، پدرم بودند و مادرم نیز علاقه‌مند و مشوق بودند».


ایشانکتب ادبى از قبیل «جامع‌المقدمات»، «سیوطى»، «مغنى» را نزد مدرسان مدرسه «سلیمان‌خان» و«نواب» خواندند و پدرش نیز بر درس فرزندانش نظارت مى‌كردند.کتاب «معالم» را نیز در همان دوره خواندند. سپس «شرایع الإسلام» و «شرح لمعه» را در محضر پدرش و مقدارى را نزد مرحوم «آقا میرزا مدرس یزدى» و «رسائل» و «مكاسب» را در حضور مرحوم حاج شیخ هاشم قزوینى و بقیه دروس سطح فقه و اصول را نزد پدرش خواندند و دوره مقدمات و سطح را به‌طورکم‌سابقه و شگفت‌انگیزى در پنج سال و نیم به اتمام رساندند. پدرشان مرحوم سید جواد در تمام این مراحل نقش مهمى در پیشرفت این فرزند برومند داشتند. رهبر بزرگوار انقلاب، در زمینه منطق و فلسفه،کتاب «منظومه» سبزوارى را ابتدا نزد «مرحوم آیت‌الله میرزا جوادآقا تهرانى» و بعدها نزد مرحوم «شیخ رضا ایسى» خواندند.
ایشان کتب ادبى از قبیل «جامع‌المقدمات»، «سیوطى» و  «مغنى» را نزد مدرسان مدرسه «سلیمان‌ خان» و «نواب» خواندند و پدرش نیز بر درس فرزندانش نظارت مى‌كردند.کتاب «معالم» را نیز در همان دوره خواندند. سپس «شرائع الإسلام» و «شرح لمعه» را در محضر پدرش و مقدارى را نزد مرحوم «آقا میرزا مدرس یزدى» و «رسائل» و «مكاسب» را در حضور مرحوم حاج شیخ هاشم قزوینى و بقیه دروس سطح فقه و اصول را نزد پدرش خواندند و دوره مقدمات و سطح را به‌طور کم‌سابقه و شگفت‌انگیزى در پنج سال و نیم به اتمام رساندند. پدرشان مرحوم سید جواد در تمام این مراحل نقش مهمى در پیشرفت این فرزند برومند داشتند. رهبر بزرگوار انقلاب، در زمینه منطق و فلسفه،کتاب «منظومه» سبزوارى را ابتدا نزد «مرحوم آیت‌الله میرزا جوادآقا تهرانى» و بعدها نزد مرحوم «شیخ رضا ایسى» خواندند.


== در حوزه علمیه نجف اشرف ==
== در حوزه علمیه نجف اشرف ==


آیت‌الله خامنه‌اىکه از هیجده سالگى در مشهد، درس خارج فقه و اصول را نزد مرجع بزرگ، مرحوم آیت‌الله‌العظمى میلانى شروعکرده بودند، در سال 1336 به قصد زیارت عتبات عالیات، عازم نجف اشرف شدند و با شركت در درس‌هاى خارج مجتهدان بزرگ حوزه نجف، از جمله مرحوم سید محسن حكیم، سید محمود شاهرودى، میرزا باقر زنجانى، سید یحیى یزدى و میرزا حسن بجنوردى، اوضاع درس و تدریس و تحقیق آن حوزه علمیه را پسندیدند و قصد اقامت در آنجا نمودند، ولى پدر موافقت نفرمودند؛ لذا پس از مدّتى، به مشهد بازگشتند.
آیت‌الله خامنه‌اى که از هیجده سالگى در مشهد، درس خارج فقه و اصول را نزد مرجع بزرگ، مرحوم آیت‌الله‌العظمى میلانى شروع کرده بودند، در سال 1336 به قصد زیارت عتبات عالیات، عازم نجف اشرف شدند و با شركت در درس‌هاى خارج مجتهدان بزرگ حوزه نجف، از جمله مرحوم سید محسن حكیم، سید محمود شاهرودى، میرزا باقر زنجانى، سید یحیى یزدى و میرزا حسن بجنوردى، اوضاع درس و تدریس و تحقیق آن حوزه علمیه را پسندیدند و قصد اقامت در آنجا نمودند، ولى پدر موافقت نفرمودند؛ لذا پس از مدّتى، به مشهد بازگشتند.


== در حوزه علمیه قم ==
== در حوزه علمیه قم ==
۱۱۱

ویرایش