ثلاث رسائل: العدالة، التوبة، قاعدة لاضرر: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'آخوند خراسانى' به 'آخوند خراسانى'
جز (جایگزینی متن - '== معرفى اجمالى == «(.*)»' به '== معرفى اجمالى == '''$1'''')
جز (جایگزینی متن - 'آخوند خراسانى' به 'آخوند خراسانى')
خط ۸۱: خط ۸۱:
جهت بعدى بحث، بررسى احاديثى است كه الفاظ ضرر و ضرار در آنها به چشم مى‌خورد. اين روايات به لحاظ متنى و سندى بررسى شده‌اند.
جهت بعدى بحث، بررسى احاديثى است كه الفاظ ضرر و ضرار در آنها به چشم مى‌خورد. اين روايات به لحاظ متنى و سندى بررسى شده‌اند.


در جهت چهارم، كار مؤلف بررسى اقوال مشهور درباره‌ى احاديث قاعده‌ى لا ضرر است؛ قول شيخ انصارى، قول آخوند خراسانى، قول شيخ الشريعه‌ى اصفهانى و قول برخى از معاصرين از آن جمله مى‌باشد. بعد از توضيحات فوق در مورد قاعده‌ى لا ضرر، بررسى هفت تنبيه از تنبيهات قاعده، آغاز شده است كه اوّلين آنها نوعى يا شخصى بودن ضرر مرتفع در شريعت مى‌باشد. نسبت بين اين قاعده و ادلّه‌ى دال بر تشريع ضررى كه عموم و خصوص من وجه مى‌باشد، يكى ديگر از تنبيهات هفت‌گانه قاعده‌ى لا ضرر است.
در جهت چهارم، كار مؤلف بررسى اقوال مشهور درباره‌ى احاديث قاعده‌ى لا ضرر است؛ قول شيخ انصارى، قول [[آخوند خراسانى]]، قول شيخ الشريعه‌ى اصفهانى و قول برخى از معاصرين از آن جمله مى‌باشد. بعد از توضيحات فوق در مورد قاعده‌ى لا ضرر، بررسى هفت تنبيه از تنبيهات قاعده، آغاز شده است كه اوّلين آنها نوعى يا شخصى بودن ضرر مرتفع در شريعت مى‌باشد. نسبت بين اين قاعده و ادلّه‌ى دال بر تشريع ضررى كه عموم و خصوص من وجه مى‌باشد، يكى ديگر از تنبيهات هفت‌گانه قاعده‌ى لا ضرر است.




۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش