تحریر منطق: تفاوت میان نسخه‌ها

۳ بایت اضافه‌شده ،  ‏۸ اوت ۲۰۱۹
جز
جایگزینی متن - 'غالبا' به 'غالباً '
جز (جایگزینی متن - ' .' به '.')
جز (جایگزینی متن - 'غالبا' به 'غالباً ')
خط ۲۹: خط ۲۹:
ابتدای کتاب با پیشگفتار مؤلف آغاز شده است. ساختار کتاب با قدری تفاوت نسبت به المنطق دارای شش بخش اصلی است که برخی از این بخش‎ها همچون چهارم و ششم دارای فصولی است.
ابتدای کتاب با پیشگفتار مؤلف آغاز شده است. ساختار کتاب با قدری تفاوت نسبت به المنطق دارای شش بخش اصلی است که برخی از این بخش‎ها همچون چهارم و ششم دارای فصولی است.


محتوای اصلی این اثر شامل مباحث الفاظ، کلی و جزئی، تعریف و تقسیم، قضایا و احکام آن‎ها، مباحث حجت و هیئت تألیفی آن و صناعات خمس می‎شود. از مهم‎ترین مباحث مربوط به این امور می‎توان بحث از دلالت الفاظ، انواع کلی، متواطی و مشکک، مفهوم و مصداق، نسب اربعه، تعریف به حد و رسم، انواع تقسیم مانند تقسیم کل به اجزاء و تقسیم کلی به جزئیات، قضایای حملیه و شرطیه و انواع آن‎ها، تناقض و تداخل و تضاد و... از احکام قضایا، عکس مستوی و نقیض و انواع آن، اقسام حجت از قیاس و استقراء و تمثیل و انواع هرکدام از حملی و شرطی و تام و ناقص و... و برهان و مغالطه و جدل و خطابه و شعر از صناعات خمس و... را نام برد. نویسنده در پیشگفتار کتاب، درباره آن چنین توضیح می‎دهد: تحریر منطق که بنا بر تقاضاى مرکز مدیریت حوزه‎هاى علمیه خواهران تدوین شد، کتابى است براى آموزش منطق قدیم در سطح متوسط به گنجایش 4 تا 6 واحد درسى. این کتاب بنا بر عللى، بر اساس المنطق تألیف [[مظفر، محمد رضا|مرحوم علامه محمدرضا مظفر]] –قدس‎اللّه‎سرّه-نگارش یافت. سعى ما بر آن بود که از مطالب آن کتاب-که غالباً در طول 10 واحد درسى تدریس مى‎شود-گزینشى مناسب صورت پذیرد تا امکان تدریس آن در زمان یادشده فراهم گردد.
محتوای اصلی این اثر شامل مباحث الفاظ، کلی و جزئی، تعریف و تقسیم، قضایا و احکام آن‎ها، مباحث حجت و هیئت تألیفی آن و صناعات خمس می‎شود. از مهم‎ترین مباحث مربوط به این امور می‎توان بحث از دلالت الفاظ، انواع کلی، متواطی و مشکک، مفهوم و مصداق، نسب اربعه، تعریف به حد و رسم، انواع تقسیم مانند تقسیم کل به اجزاء و تقسیم کلی به جزئیات، قضایای حملیه و شرطیه و انواع آن‎ها، تناقض و تداخل و تضاد و... از احکام قضایا، عکس مستوی و نقیض و انواع آن، اقسام حجت از قیاس و استقراء و تمثیل و انواع هرکدام از حملی و شرطی و تام و ناقص و... و برهان و مغالطه و جدل و خطابه و شعر از صناعات خمس و... را نام برد. نویسنده در پیشگفتار کتاب، درباره آن چنین توضیح می‎دهد: تحریر منطق که بنا بر تقاضاى مرکز مدیریت حوزه‎هاى علمیه خواهران تدوین شد، کتابى است براى آموزش منطق قدیم در سطح متوسط به گنجایش 4 تا 6 واحد درسى. این کتاب بنا بر عللى، بر اساس المنطق تألیف [[مظفر، محمد رضا|مرحوم علامه محمدرضا مظفر]] –قدس‎اللّه‎سرّه-نگارش یافت. سعى ما بر آن بود که از مطالب آن کتاب-که غالباً ً در طول 10 واحد درسى تدریس مى‎شود-گزینشى مناسب صورت پذیرد تا امکان تدریس آن در زمان یادشده فراهم گردد.


مطالبى را که در این مقدمه در نظر دارم یادآور شوم، با اختصار تمام در طى چند بند ارائه مى‎کنم:
مطالبى را که در این مقدمه در نظر دارم یادآور شوم، با اختصار تمام در طى چند بند ارائه مى‎کنم:
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش