الورقات: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۷: خط ۲۷:
    }}
    }}
       
       
    '''الورقات''' اثر امام الحرمین عطاء الملک الجوینی (419-478ه) همانگونه که از نامش پیداست چند ورقی (سیزده برگه)در دانش اصول فقه است. اصل اثر یک مجموعه است که از صفحه 6 تا 18 آن شامل الورقات است. یعنی آغاز و انجام آن ادامه داشته که به آثار دیگری اختصاص داشته است. این وجیزه بیشتر به اصطلاحنامه مختصر شباهت دارد تا به کتاب. زیرا تنها به تعریف کوتاه برخی از اصطلاحات اصول فقه بسنده کرده است همانگونه که در متن تصریح شده که «تعریف ببعض مصطلحات علم الاصول».  
    '''الورقات''' اثر [[امام‌الحرمین، عبدالملک بن عبدالله|امام‌الحرمین عطاء الملک الجوینی]] (419-478ق) همانگونه که از نامش پیداست چند ورقی (سیزده برگه)در دانش اصول فقه است. اصل اثر یک مجموعه است که از صفحه 6 تا 18 آن شامل الورقات است. یعنی آغاز و انجام آن ادامه داشته که به آثار دیگری اختصاص داشته است. این وجیزه بیشتر به اصطلاحنامه مختصر شباهت دارد تا به کتاب. زیرا تنها به تعریف کوتاه برخی از اصطلاحات اصول فقه بسنده کرده است همانگونه که در متن تصریح شده که «تعریف ببعض مصطلحات علم الاصول».  


    ==ویژگی‌ها==
    ==ویژگی‌ها==

    نسخهٔ ‏۱۷ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۶:۵۱

    الورقات
    الورقات
    پدیدآورانامام‌الحرمین، عبدالملک بن عبدالله (نویسنده) عبد، عبداللطيف محمد (محقق)
    ناشر[بي نا]
    مکان نشر[بي جا] - [بي جا]
    سال نشر[--13]
    چاپچاپ يکم
    زبانعربي
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏و4الف8 / 155/6 BP

    الورقات اثر امام‌الحرمین عطاء الملک الجوینی (419-478ق) همانگونه که از نامش پیداست چند ورقی (سیزده برگه)در دانش اصول فقه است. اصل اثر یک مجموعه است که از صفحه 6 تا 18 آن شامل الورقات است. یعنی آغاز و انجام آن ادامه داشته که به آثار دیگری اختصاص داشته است. این وجیزه بیشتر به اصطلاحنامه مختصر شباهت دارد تا به کتاب. زیرا تنها به تعریف کوتاه برخی از اصطلاحات اصول فقه بسنده کرده است همانگونه که در متن تصریح شده که «تعریف ببعض مصطلحات علم الاصول».

    ویژگی‌ها

    شاید تنها ویژگی این اثر آن است که مفید و بسیار مختصر است. خواننده با مرور و مطالعه آن در زمان اندکی یکدوره اصول فقه را از نظر گذرانده است.

    وی مطالب را در چهار فصل مرتب ساخته که عبارتند از:

    1. معنی اصول الفقه.
    2. انواع الاحکام.
    3. تعریف ببعض مصطلحات علم الاصول.
    4. ابواب اصول الفقه. عناوین این باب بدین شرح است:

    کلام، امر، نهی، عام، خاص، مجمل، مبین، ظاهر، مؤول، افعال، نسخ، اجماع، اخبار، قیاس، حظر، اباحه، ترتیب الادلة، صفت مفتی، صفت مستفتی، احکام المجتهدین.[۱].

    پانویس

    1. جوینی، امام الحرمین، ص8

    منابع مقاله

    1. متن کتاب

    وابسته‌ها