العروة الوثقی فيما تعم به البلوی: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'آیةالله' به 'آیت‌الله '
جز (جایگزینی متن - 'ه اش ' به 'ه‌اش ')
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
جز (جایگزینی متن - 'آیةالله' به 'آیت‌الله ')
 
خط ۳۶: خط ۳۶:
چاپ اول کتاب توسط شیخ [[آل کاشف‌الغطاء، محمدحسین|محمدحسین کاشف‌الغطاء]](متوفی 1373ق)در بغداد و در سال 1328ق صورت گرفته است<ref>زمانی نژاد، علی‌اکبر، ص267</ref>.
چاپ اول کتاب توسط شیخ [[آل کاشف‌الغطاء، محمدحسین|محمدحسین کاشف‌الغطاء]](متوفی 1373ق)در بغداد و در سال 1328ق صورت گرفته است<ref>زمانی نژاد، علی‌اکبر، ص267</ref>.


[[قمی، عباس|شیخ عباس قمی]] در مقدمه کتاب [[غاية القصوی في ترجمة العروة الوثقی|غایة القصوی]] چنین می‌گوید: مدتها بود در خاطرم خطور می‌کرد که چقدر شایسته و لازم است که برای مکلفین یک رساله جامع فراهم شود که مشتمل باشد بر کثر فروع و مهمات مسائل و ایشان را در مقام حاجت، از جمع آوردن اسفار و رسائل، بی نیاز کند و اگرچه رساله‌های عملیه بسیار بود، لیکن در بین آنها ندیدم رساله‌ای را که از هر جهت جامع و برای کافه مقلدین نافع باشد، مگر در این اواخر که به رساله شریفه «عروةالوثقی فیما تعم به البلوی» برخوردم که از دُرر بار حضرت حجةالاسلام و آیةالله فی الانام، مبین الحلال و الحرام و فقیه اهل البیت(ع) سیدنا الأعظم و ملاذنا المعظم ابوالمکارم مولانا [[یزدی، سید محمدکاظم بن عبدالعظیم|السید محمدکاظم الطباطبایی]] بیرون آمده است. من دیدم، الحق همان کتابی است که همیشه دیدار آن را متمنی و طالب و زیارت مثل آن را شایق و راغب بود، چه آن رساله‌ای  است، سهل التناول و مرغوب، در نهایت جودت تألیف و حسن اسلوب، جامع جمیع رسائل و حاوی کافه مسائل و کافل انواع فروع فقهیه، بل ناسخ رساله‌های عملیه.... لیکن چون این کتاب شریف، عربی بود و فارسی‌زبانان را از آن بهره‌ای نبود، به خاطرم رسید که آن را فارسی کنم تا نفعش عام و ذخیر این مجرم کثیر الآثام گردد...
[[قمی، عباس|شیخ عباس قمی]] در مقدمه کتاب [[غاية القصوی في ترجمة العروة الوثقی|غایة القصوی]] چنین می‌گوید: مدتها بود در خاطرم خطور می‌کرد که چقدر شایسته و لازم است که برای مکلفین یک رساله جامع فراهم شود که مشتمل باشد بر کثر فروع و مهمات مسائل و ایشان را در مقام حاجت، از جمع آوردن اسفار و رسائل، بی نیاز کند و اگرچه رساله‌های عملیه بسیار بود، لیکن در بین آنها ندیدم رساله‌ای را که از هر جهت جامع و برای کافه مقلدین نافع باشد، مگر در این اواخر که به رساله شریفه «عروةالوثقی فیما تعم به البلوی» برخوردم که از دُرر بار حضرت حجةالاسلام و آیت‌الله  فی الانام، مبین الحلال و الحرام و فقیه اهل البیت(ع) سیدنا الأعظم و ملاذنا المعظم ابوالمکارم مولانا [[یزدی، سید محمدکاظم بن عبدالعظیم|السید محمدکاظم الطباطبایی]] بیرون آمده است. من دیدم، الحق همان کتابی است که همیشه دیدار آن را متمنی و طالب و زیارت مثل آن را شایق و راغب بود، چه آن رساله‌ای  است، سهل التناول و مرغوب، در نهایت جودت تألیف و حسن اسلوب، جامع جمیع رسائل و حاوی کافه مسائل و کافل انواع فروع فقهیه، بل ناسخ رساله‌های عملیه.... لیکن چون این کتاب شریف، عربی بود و فارسی‌زبانان را از آن بهره‌ای نبود، به خاطرم رسید که آن را فارسی کنم تا نفعش عام و ذخیر این مجرم کثیر الآثام گردد...


در مقدمه کتاب مستمسک العروة الوثقی تألیف [[حکیم، سید محسن|آیت‌الله العظمی سید محسن طباطبایی حکیم]] که اولین شرح بر العروة الوثقی است، این گونه آمده است:
در مقدمه کتاب مستمسک العروة الوثقی تألیف [[حکیم، سید محسن|آیت‌الله العظمی سید محسن طباطبایی حکیم]] که اولین شرح بر العروة الوثقی است، این گونه آمده است:


کتاب پرارزش عروة الوثقی از حیث دقت و تحقیق، به گونه‌ای است که در حوزه‌ها محور درسی بسیاری از فقها قرار می‌گیرد، با این که قبل از آن، محور درس‌های فقهی علما، کتاب شرائع الاسالم و بعد از آن کتاب، تبصرة المتعلمین نوشته مرحوم [[حلی، حسن بن یوسف|علامه حلی]] بود، اما بعد از ظهور کتاب عروة الوثقی تألیف مرحوم [[یزدی، سید محمدکاظم بن عبدالعظیم|آیةالله یزدی]]، این کتاب ارزشمند محور درسی حوزه‌های علمیه گردید و شروح و تعلیقات زیادی بر آن نگاشته شده است. همچنین مطالب و نظریات آن، مورد عنایت مدرسان و محصلان بوده و محل نقد و بررسی آنان قرار گرفته است<ref>بذرافشان، مرتضی، ص123-124</ref>.
کتاب پرارزش عروة الوثقی از حیث دقت و تحقیق، به گونه‌ای است که در حوزه‌ها محور درسی بسیاری از فقها قرار می‌گیرد، با این که قبل از آن، محور درس‌های فقهی علما، کتاب شرائع الاسالم و بعد از آن کتاب، تبصرة المتعلمین نوشته مرحوم [[حلی، حسن بن یوسف|علامه حلی]] بود، اما بعد از ظهور کتاب عروة الوثقی تألیف مرحوم [[یزدی، سید محمدکاظم بن عبدالعظیم|آیت‌الله  یزدی]]، این کتاب ارزشمند محور درسی حوزه‌های علمیه گردید و شروح و تعلیقات زیادی بر آن نگاشته شده است. همچنین مطالب و نظریات آن، مورد عنایت مدرسان و محصلان بوده و محل نقد و بررسی آنان قرار گرفته است<ref>بذرافشان، مرتضی، ص123-124</ref>.


==گزارش محتوا==
==گزارش محتوا==