الطب من الكتاب و السنة: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'عبداللطيف بغدادى' به 'عبداللطيف بغدادى '
بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - 'عبداللطيف بغدادى' به 'عبداللطيف بغدادى ')
خط ۴۱: خط ۴۱:


== معرفى اجمالى ==
== معرفى اجمالى ==
'''الطب من الكتاب و السنة'''، به زبان عربى، مجموعه‌اى از فوائد طبى است كه عبداللطيف بغدادى از آيات قرآن و روايات پيامبر اكرم(ص) و كلمات پزشكان، برگزيده است.
'''الطب من الكتاب و السنة'''، به زبان عربى، مجموعه‌اى از فوائد طبى است كه [[بغدادی، عبداللطیف|عبداللطيف بغدادى]]  از آيات قرآن و روايات پيامبر اكرم(ص) و كلمات پزشكان، برگزيده است.


== ساختار ==
== ساختار ==
خط ۶۸: خط ۶۸:
اين اثر، به تحقيق محمد بن محمد الشهاوى و بر اساس يك نسخه خطى كه در سال 1137ق، تحرير شده، تصحيح گرديده است.
اين اثر، به تحقيق محمد بن محمد الشهاوى و بر اساس يك نسخه خطى كه در سال 1137ق، تحرير شده، تصحيح گرديده است.


محقق، مقدمه‌اى مختصر در باره زندگى و آثار عبداللطيف بغدادى نگاشته و در پاورقى‌ها، احاديثى را كه در متن كتاب آمده تخريج نموده و به شرح و توضيح بعضى از لغات مشكل كتاب پرداخته است.
محقق، مقدمه‌اى مختصر در باره زندگى و آثار [[بغدادی، عبداللطیف|عبداللطيف بغدادى]]  نگاشته و در پاورقى‌ها، احاديثى را كه در متن كتاب آمده تخريج نموده و به شرح و توضيح بعضى از لغات مشكل كتاب پرداخته است.


اين اثر، در سال 1426ق (2005م)، توسط انتشارات عالم الكتب (بيروت) در 176 صفحه چاپ و منتشر شده است.
اين اثر، در سال 1426ق (2005م)، توسط انتشارات عالم الكتب (بيروت) در 176 صفحه چاپ و منتشر شده است.


در اينجا بايد نكته‌اى را ذكر كنيم و آن در مورد ترديد در انتساب كتاب به عبداللطيف بغدادى است. در اين كتاب، گفتارهايى از علاء الدين بن عطار (الطب فى الكتاب و السنة، ص 117) و نيز كلماتى از كتاب اذكار نووى (همان، ص 161) نقل شده است و اين باعث حيرت است؛ چرا كه نووى و شاگرد او علاء الدين بن عطار، هم‌عصر عبداللطيف بغدادى نبوده‌اند، بلكه اين دو ساليانى پس از او مى‌زيسته‌اند.
در اينجا بايد نكته‌اى را ذكر كنيم و آن در مورد ترديد در انتساب كتاب به [[بغدادی، عبداللطیف|عبداللطيف بغدادى]]  است. در اين كتاب، گفتارهايى از علاء الدين بن عطار (الطب فى الكتاب و السنة، ص 117) و نيز كلماتى از كتاب اذكار نووى (همان، ص 161) نقل شده است و اين باعث حيرت است؛ چرا كه نووى و شاگرد او علاء الدين بن عطار، هم‌عصر [[بغدادی، عبداللطیف|عبداللطيف بغدادى]]  نبوده‌اند، بلكه اين دو ساليانى پس از او مى‌زيسته‌اند.


اين امر، باعث شده كه ما در انتساب كتاب به عبداللطيف بغدادى دچار ترديد شويم؛ هرچند ممكن است اين مطالب، حواشى‌اى از ناسخ كتاب و يا مالك نسخه بوده كه به مرور و از روى غفلت و ناآگاهى، وارد متن اصلى كتاب شده است.
اين امر، باعث شده كه ما در انتساب كتاب به [[بغدادی، عبداللطیف|عبداللطيف بغدادى]]  دچار ترديد شويم؛ هرچند ممكن است اين مطالب، حواشى‌اى از ناسخ كتاب و يا مالك نسخه بوده كه به مرور و از روى غفلت و ناآگاهى، وارد متن اصلى كتاب شده است.




۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش