الإغفال و هو المسائل المصلحة من کتاب (معانی القرآن وإعرابه): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR24161J1.jpg | عنوان =الإغفال و هو المسائل المصلحة من ک...» ایجاد کرد)
     
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۳۲: خط ۳۲:
    }}
    }}
       
       
    '''الإغفال و هو المسائل المصلحة من کتاب (معانی القرآن وإعرابه) لأبی اسحاق الزجاج (ت 311ه)''' اثر ابوعلی حسن بن احمد فارسی (متوفی 377ق) کتابی است که فارسی در رد بر استاد خویش، زجاج و کتاب «معانی القرآن واعرابه» او نوشته و با تحقیق عبدالله بن عمر حاج ابراهیم، به چاپ رسیده است.
    '''الإغفال و هو المسائل المصلحة من کتاب (معانی القرآن وإعرابه) لأبی اسحاق الزجاج (ت 311ه)''' اثر [[فارسي، حسن بن احمد|ابوعلی حسن بن احمد فارسی]] (متوفی 377ق) کتابی است که فارسی در رد بر استاد خویش، [[زجاج، ابراهیم بن سری|زجاج]] و کتاب «[[معاني القرآن و إعرابه|معانی القرآن واعرابه]]» او نوشته و با تحقیق [[ابراهيم، عبدالله بن عمر|عبدالله بن عمر حاج ابراهیم]]، به چاپ رسیده است.


    اثر حاضر، نشان‌دهند تصویری واضح از نشاط و فعالیت‌هایی است که در قرن چهارم هجری، در تبعیت و انتقاد برخی از نحات از یکدیگر رایج بود. همچنان که تصویری واقعی از تمکن علمی و تبحر نویسنده آن در موضوع مورد نگارش کتاب نیز می‌باشد<ref>مقدمه محقق، ص17</ref>.
    اثر حاضر، نشان‌دهند تصویری واضح از نشاط و فعالیت‌هایی است که در قرن چهارم هجری، در تبعیت و انتقاد برخی از نحات از یکدیگر رایج بود. همچنان که تصویری واقعی از تمکن علمی و تبحر نویسنده آن در موضوع مورد نگارش کتاب نیز می‌باشد<ref>مقدمه محقق، ص17</ref>.


    موضوع اصلی کتاب حاضر حول مسائلی است که ابوعلی از استاد خویش در کتاب «معانی القرآن واعرابه» اخذ نموده است. وی پس از ذکر نص و متن کتاب، به نقد، رد و اصلاح برخی از مطالب آن پرداخته است. وی در این کتاب، بیش از صد مسأله را مورد بحث و نقد قرار داده که شامل قضایای نحوی، صرفی و صوتی می‌باشند. نحوه پرداختن وی به این مسائل، بسیار متنوع است، به گونه‌ای که به برخی از آنها، بسیار بها داده و کلام را به درازا و اطناب کشیده است و به برخی نیز، به صورت گذرا و مجمل پرداخته است<ref>همان</ref>.
    موضوع اصلی کتاب حاضر حول مسائلی است که [[فارسي، حسن بن احمد|ابوعلی]] از استاد خویش در کتاب «[[معاني القرآن و إعرابه|معانی القرآن واعرابه]]» اخذ نموده است. وی پس از ذکر نص و متن کتاب، به نقد، رد و اصلاح برخی از مطالب آن پرداخته است. وی در این کتاب، بیش از صد مسأله را مورد بحث و نقد قرار داده که شامل قضایای نحوی، صرفی و صوتی می‌باشند. نحوه پرداختن وی به این مسائل، بسیار متنوع است، به گونه‌ای که به برخی از آنها، بسیار بها داده و کلام را به درازا و اطناب کشیده است و به برخی نیز، به صورت گذرا و مجمل پرداخته است<ref>همان</ref>.


    ==پانویس ==
    ==پانویس ==

    نسخهٔ ‏۱۶ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۲۳:۱۶

    الإغفال و هو المسائل المصلحة من کتاب (معانی القرآن وإعرابه) لأبی اسحاق الزجاج (ت 311ه)
    الإغفال و هو المسائل المصلحة من کتاب (معانی القرآن وإعرابه)
    پدیدآورانفارسي، حسن بن احمد (نویسنده) ابراهيم، عبدالله بن عمر (محقق)
    عنوان‌های دیگرمعاني القرآن و اعرابه. شرح
    ناشرالمجمع الثقافي
    مکان نشرامارات - ابوظبي
    سال نشر1424ق. = 2003م.
    چاپچاپ يکم
    موضوعقرآن - اعراب

    قرآن - صرف و نحو

    زجاج، ابراهيم بن سري، 241 - 311ق. معاني القرآن و اعرابه - نقد و تفسير
    زبانعربي
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    ‏‎‏/‎‏ز‎‏3‎‏ ‎‏م‎‏6027 / 82/8 BP

    الإغفال و هو المسائل المصلحة من کتاب (معانی القرآن وإعرابه) لأبی اسحاق الزجاج (ت 311ه) اثر ابوعلی حسن بن احمد فارسی (متوفی 377ق) کتابی است که فارسی در رد بر استاد خویش، زجاج و کتاب «معانی القرآن واعرابه» او نوشته و با تحقیق عبدالله بن عمر حاج ابراهیم، به چاپ رسیده است.

    اثر حاضر، نشان‌دهند تصویری واضح از نشاط و فعالیت‌هایی است که در قرن چهارم هجری، در تبعیت و انتقاد برخی از نحات از یکدیگر رایج بود. همچنان که تصویری واقعی از تمکن علمی و تبحر نویسنده آن در موضوع مورد نگارش کتاب نیز می‌باشد[۱].

    موضوع اصلی کتاب حاضر حول مسائلی است که ابوعلی از استاد خویش در کتاب «معانی القرآن واعرابه» اخذ نموده است. وی پس از ذکر نص و متن کتاب، به نقد، رد و اصلاح برخی از مطالب آن پرداخته است. وی در این کتاب، بیش از صد مسأله را مورد بحث و نقد قرار داده که شامل قضایای نحوی، صرفی و صوتی می‌باشند. نحوه پرداختن وی به این مسائل، بسیار متنوع است، به گونه‌ای که به برخی از آنها، بسیار بها داده و کلام را به درازا و اطناب کشیده است و به برخی نیز، به صورت گذرا و مجمل پرداخته است[۲].

    پانویس

    1. مقدمه محقق، ص17
    2. همان

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها