أخبار النحويين لإمام القراء و النحويين: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
'''أخبار النحويين'''، نوشتۀ ابوطاهر عبدالواحد بن عمر بن محمد بن ابی هاشم مقری(349ق-280) بغدادی است که مذهب کوفیان را در ادبیات عرب برگزیده بوده است. ابوطاهر به عنوان یك حلقۀ مهم در زنجیره‌های روایت قرائات مورد توجه قرار گرفته و روایات او در كتب مختلف قرائت ثبت شده است.<ref>ر.ک: ابوطاهر مقری، ص 0</ref>ازاین‌رو، کتاب وی اهمیت ویژه‌ای یافته است.
'''أخبار النحويين'''، نوشتۀ [[مقري، عبدالواحد بن عمر|ابوطاهر عبدالواحد بن عمر بن محمد بن ابی هاشم مقری]](349ق-280) بغدادی است که مذهب کوفیان را در ادبیات عرب برگزیده بوده است. [[مقري، عبدالواحد بن عمر|ابوطاهر]] به عنوان یك حلقۀ مهم در زنجیره‌های روایت قرائات مورد توجه قرار گرفته و روایات او در كتب مختلف قرائت ثبت شده است.<ref>ر.ک: ابوطاهر مقری، ص 0</ref>ازاین‌رو، کتاب وی اهمیت ویژه‌ای یافته است.


ممتن کتاب پس از شرح محقق از زندگی ابوطاهر مقری و بررسی سند کتاب آمده است. بیشتر مطالب متن به بحث قرائت مربوط می‌شود؛ بویژه، اینکه بیشتر اخبار کتاب، دربارۀ لحن است؛ بویژه اینکه از اخباری بهره گرفته شده است که به عصر پیامبر(ص) نزدیکتر باشد تا به اتقان حکمی که بر لحن می‌رود، یاری دهد؛ دیدگاه ابوبکر،عمر بن خطاب و فرزندش، اخباری نیز دربارۀ آموختن زبان و ادبیات عرب و اینکه چه کسانی به ترتیب بنیانگذار علم نحو و عربیت بوده‌اند، دانش قرائت و اهمیت شناخت موقعیت اعراب در قرآن آورده شده است.<ref>ر.ک: متن کتاب، ص 64</ref>محقق کتاب در پاورقی هایش رجال این اخبار و درستی یا نادرستی آن‌ها را شرح و بررسی کرده است.  
متن کتاب پس از شرح محقق از زندگی [[مقري، عبدالواحد بن عمر|ابوطاهر مقری]] و بررسی سند کتاب آمده است. بیشتر مطالب متن به بحث قرائت مربوط می‌شود؛ بویژه، اینکه بیشتر اخبار کتاب، دربارۀ لحن است؛ بویژه اینکه از اخباری بهره گرفته شده است که به عصر پیامبر(ص) نزدیکتر باشد تا به اتقان حکمی که بر لحن می‌رود، یاری دهد؛ دیدگاه ابوبکر،عمر بن خطاب و فرزندش، اخباری نیز دربارۀ آموختن زبان و ادبیات عرب و اینکه چه کسانی به ترتیب بنیانگذار علم نحو و عربیت بوده‌اند، دانش قرائت و اهمیت شناخت موقعیت اعراب در قرآن آورده شده است.<ref>ر.ک: متن کتاب، ص 64</ref>محقق کتاب در پاورقی هایش رجال این اخبار و درستی یا نادرستی آن‌ها را شرح و بررسی کرده است.  


==پانویس ==
==پانویس ==