ترجمه صحیفه سجادیه (یزدی)

(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

ترجمه صحیفه سجادیه، ترجمه فارسی کتاب شریف «صحیفه سجادیه» امام سجاد(ع)، به قلم محمد یزدی (1310-1399ش) است.

ترجمه صحیفه سجادیه
ترجمه صحیفه سجادیه (یزدی)
پدیدآورانعلی بن حسین(ع)، امام چهارم (نويسنده) یزدی، محمد (مترجم)
ناشر[بی نا]
مکان نشرایران
سال نشر13سده
چاپ1
موضوععلی بن حسین(ع)، امام چهارم، 38 - 94ق. صحيفه سجاديه - نقد و تفسير
زبانعربی - فارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
/ع? ص???1 / 267/1 BP
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

کتاب، دربردارنده مجموعا 54 نیایش و دعا از امام زین‌العابدین(ع) می‌باشد که ترجمه ادعیه، در کنار متن اصلی آن در اختیار خواننده قرار گرفته است. در انتهای کتاب، به ذکر پنج نکته پرداخته شده است:

  1. نخست: این ترجمه، بر اساس نسخه‌ای از صحیفه سجادیه نوشته شده است که دارای مقدمه کوتاهی است به قلم شهید محمدباقر صدر که ترجمه آن، در پایان کتاب، آمده است؛
  2. دوم: این صحیفه انجام یک کار اجتماعی و مبارزاتی در راه حق بر اساس مقتضیات زمان بوده، نه کناره‌گیری و در گوشه‌ای دعا خواندن؛
  3. سوم: سلام و صلوات مذکور در ادعیه این کتاب، دعا و درخواست حقیقی است، نه یک تعارف و شعار؛
  4. چهارم: صحیفه سجادیه یک دور اصول اصلی اسلام است؛
  5. پنجم: امام سجاد(ع) از یک زبان خاص ظریف و دقیقی در ادعیه برخوردار است[۱].

متأسفانه کتاب، فاقد هرگونه مقدمه‌ای است که در آن، به انگیزه، ویژگی‌ها و روش کار مترجم، اشاره شده باشد. قضاوت در مورد قوت یا ضعف این ترجمه برعهده متخصصان فن و از عهده این مقاله خارج است.

نمونه مباحث

متن:

«(1) الْحَمْدُ لِلَّهِ الْأَوَّلِ بِلَا أَوَّلٍ كانَ قَبْلَهُ وَ الْآخِرِ بِلَا آخِرٍ يكونُ بَعْدَهُ (2) الَّذِي قَصُرَتْ عَنْ رُؤْيتِهِ أَبْصَارُ النَّاظِرِينَ وَ عَجَزَتْ عَنْ نَعْتِهِ أَوْهَامُ الْوَاصِفِينَ. (3) ابْتَدَعَ بِقُدْرَتِهِ الْخَلْقَ ابْتِدَاعاً وَ اخْتَرَعَهُمْ عَلَى مَشِيتِهِ اخْتِرَاعاً. (4) ثُمَّ سَلَك بِهِمْ طَرِيقَ إِرَادَتِهِ وَ بَعَثَهُمْ فِي سَبِيلِ مَحَبَّتِهِ...»[۲].

ترجمه:

«سپاس خدایى را که اول است، بی‌آنکه پیش از او اولى باشد و آخر است، بی‌آنکه پس از او آخرى باشد (ازلی و ابدی است)؛ خدایى که دیده‌های بینندگان از دیدنش کوتاه و نارساست و اندیشه‌های توصیف‌کنندگان از وصفش ناتوان. به قدرت خویش خلق را هستی بخشید و آن‌ها را بر اساس اراده و خواستش آفرید؛ آفریدنی ویژه. سپس آنان را در مسیر اراده‌ی خویش به راه انداخته و در طریق دوستی و محبت به خود برانگیخت...»[۳].

پانویس

  1. ر.ک: متن کتاب، ص108-118
  2. ر.ک: همان، ص8
  3. ر.ک: همان، ص9-10

منابع مقاله

متن کتاب.


وابسته‌ها