فقه الإستنساخ البشري و الخلايا الجذعية و فتاوي طبية

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    فقه الإستنساخ البشري و الخلايا الجذعية و فتاوي طبية
    فقه الإستنساخ البشري و الخلايا الجذعية و فتاوي طبية
    پدیدآورانطباطبایی حکیم، محمد سعید (نويسنده)
    ناشردار الهلال
    مکان نشرعراق - نجف اشرف
    سال نشر1434ق - 2013م
    چاپ6
    شابک978-964-8276-81-7
    موضوعپزشکی - فتواها - فتواهای شیعه - قرن 14 - مسایل مستحدثه - همتا سازی - جنبه‌های مذهبی - اسلام
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏ط‎‏2‎‏ف‎‏7 183/9 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    فقه الاستنساخ البشري والخلايا الجذعية وفتاوي طبية مجموعه استفتائاتی است درباره مسائل مربوط به شبیه‌سازی، مانند: بانک نطفه و باروری و روش‌های جدید آن، اطفال آزمایشگاهی، حمل و موانع آن، سقط جنین، تشریح اعضا، مرگ مغزی، پیوند و فروش اعضا، بیماری ایدز، حجامت و برخی پرسش‌های پراکنده طبی که بر طبق فتاوای سید محمدسعید طباطبایی حکیم (1354- 1443ق) نوشته شده است.

    کتاب با مقدمه‌ای از ابوحسین مصری در باب چگونگی‌ شکل گیری تخمک، اجزای آن و انواع تکثیر موجودات زنده آغاز شده و به تشریح این موضوع پرداخته شده است که هر سلول جنسی، حاوی یک هسته است که حامل 23 کرومزوم می‌باشد، یعنی نیمی از تعداد کروموزوم‌های یک سلول طبیعی و برای به دست آوردن جنین حیوان یا انسان، دو راه وجود دارد:

    1. روش طبیعی: که به واسطه جماع و عمل جنسی طبیعی اتفاق می‌افتد
    2. روش مصنوعی: روشی است که چندین سال است برای درمان موارد ناباروری ابداع شده است که با گرفتن نطفه مرد و تلقیح آن در خارج از رحم، با تخمک زن، یک سلول که دارای شرایط خاصی است، بارور شده و به رحم زن تزریق می‌شود تا جنین کامل شود[۱].

    در ادامه، این مباحث‌ در کتاب مطرح شده است: استفاده از اعضای‌ بدن‌ مرده‌ برای زنده، لقاح مصنوعی، تشریح جسد، انجام امور پزشکی‌ بانوان توسط مردان و استفاده از وسایل ضد بارداری و پرسش‌های‌ متعدد‌ فقهی‌[۲].

    در مورد شبیه‌سازی انسانی، نه پرسش مفصل مطرح گردیده که شامل این محورها است: جواز یا عدم جواز شبیه‌سازی، نسبت شخص شبیه‌سازی شده، تبعیت و انتمای دینی شخص شبیه‌سازی شده، احکام و حقوق شرعی‌ای که بین شبیه و صاحب سلول اصلی جاری می‌گردد، مسئله ازدواج و محارم و مباحث مربوط به ملکیت حیوان شبیه‌سازی شده، احکام مربوط به خون و گوشت چنین حیوانی و احکام شبیه‌سازی اعضا[۳].

    پانویس

    1. مقدمه، ص14
    2. ر.ک: بی‌نام، ص50
    3. مطبعه چی اصفهانی، سید مصطفی، ص201

    منابع مقاله

    1. مقدمه کتاب.
    2. مطبعه چی اصفهانی، سید مصطفی، «مأخذشناسی «شبیه سازی» از منظر فقه و اخلاق»، پایگاه مجلات تخصصی نور، فقه، زمستان 1384، سال دوازدهم - شماره 4، به آدرس:

    https://www.noormags.ir/view/fa/articlepage/700778/

    1. بی‌نام، «فهرست کتاب‌های منتشر شده شهریور ماه سال 1378»، پایگاه مجلات تخصصی نور، کتاب ماه دین، مهر 1378- شماره 24، به آدرس:

    https://www.noormags.ir/view/fa/articlepage/33250



    وابسته‌ها