منهاج الصالحین (سید محمد روحانی)

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    منهاج الصالحین (محمد روحانی)
    منهاج الصالحین (سید محمد روحانی)
    پدیدآورانروحانی، محمد (نويسنده)
    ناشرمؤسسة المنار
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر13سده
    چاپ2
    شابک-
    موضوعفقه جعفری - رساله عملیه
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏ر‎‏9‎‏م‎‏8 183/9 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    منهاج الصالحین؛ العبادات مجموعه فتاوای آیت‌الله سید محمد حسینی روحانی (1338- 1418ق) در مبحث عبادات که با بیانی شیوا و گفتاری دلنشین، عرضه شده است.

    کتاب «منهاج الصالحین» تألیف آیت‌الله سید محسن طباطبایی حکیم (1268- 1349ش) شامل مهم‌ترین مسائلی است که افراد غالبا به آنها مبتلا می‌شوند و به همین دلیل، آیت‌الله سید ابوالقاسم خویی (1317- 1413ق) به شرح آن پرداخته و نظرات خود را همراه با اصل مطالب آن کتاب، ذکر کرده و به آن، دسته دیگری از فروعات مهم که مربوط به ابواب معاملات و غیر آن است را افزود. از این‌رو، به دلیل اهمیت و ارزش منحصر به فرد این کتاب گرانبها و نیز بر اساس درخواست عده‌ای از علما و فضلای اهل علم و سایر مؤمنان، نویسنده در اثر حاضر، پس از ایجاد تغییراتی در برخی از فصول آن کتاب و تقدیم و تأخیر برخی از مباحث و مطالب آن، این کتاب را مطابق آنچه در ذهن داشته و بر اساس دیدگاه و نظریات خود، ویرایش و بازنویسی نموده و در اختیار خوانندگان، قرار داده است[۱].

    شیوه کار نویسنده بدین صورت است که ابتدا، حکم موضوع را بیان نموده و سپس، مسائل مربوط به آن را بیان کرده است، به گونه‌ای که کتاب دربردارنده مجموعا 1232 مسأله است که در قالب ابواب فقهی تقلید، کتاب الطهارة، کتاب الصلاة، کتاب الصوم، کتاب الزکاة، کتاب الخمس و کتاب الأمر بالمعروف والنهی عن المنکر، عرضه شده است. به منظور آشنایی بیشتر با محتوا و مطالب کتاب، به برخی از مسائل آن، اشاره می‌شود:

    1. بر هر مکلفی که قادر به رسیدن به رتبه اجتهاد نیست، واجب است که در تمامی عبادات، معاملات و سیار افعال و تروک، مقلد یا محتاط باشد، مگر اینکه از روی ضرورت یا دلیل دیگری، به حکم علم پیدا کند، همچنان که در برخی از واجبات و بسیاری از مستحبات و مباحات، چنین است[۲].
    2. اگر آب باران در مکانی جمع شود و به اندازه آب قلیل باشد، تا زمانی که باران بر آن مکان می‌بارد، حکم آب کثیر را دارد و در صورت قطع شدن، حکم آب قلیل را پیدا خواهد کر[۳].

    پانویس

    1. مقدمه، ص3
    2. متن کتاب، ص7
    3. همان، ص20

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها