شرح مصباح الهداية للإمام الخمیني

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    شرح مصباح الهداية للامام الخمینی (قدس)
    شرح مصباح الهداية للإمام الخمیني
    پدیدآورانآشتیانی، سید جلال‌الدین (نويسنده)

    فضل الله، محمد صادق (مترجم) خمینی‌، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران (نویسنده)

    المعهد الاسلامی‌ للمعا‌رف‌ للحکمیه‌ (سایر)
    عنوان‌های دیگرمصبا‌ح‌ الهدایه‌ الی‌ اثبا‌ت‌ الخلافة و الولایة. شرح. عربی ** مقدمتا‌ن‌ علی‌ شرح‌ مصبا‌ح‌ الهدایه‌ للما‌م‌ الخمینی‌ (قدس‌‌سره)
    ناشردار الهادي
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر1421ق - 2001م
    چاپ1
    موضوعخمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368 - مصباح الهدایه الی الخلافة و الولایة - نقد و تفسیر - ولایت - عرفان
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    1380 602243م8خ 287/1 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    مقدمتان علی شرح مصباح الهداية للإمام الخميني (قدس‌سره)، توضیحات حکیم و عرفان‌پژوه هم‌دوران، سید جلال‌الدین آشتیانی درباره مبانی و اصول فلسفی و عرفانی امام خمینی در کتاب مصباح الهداية إلی الخلافة و الولاية است. این مقدمات و بیانات را پژوهشگر و مترجم معاصر، محمد صادق فضل‌الله از فارسی به عربی ترجمه کرده و خودش نیز مطالبی تکمیلی از نظر بُعد فلسفی و بررسی تحلیلی و تطبیقی محتوای متن اصلی بر آن افزوده است. مخاطبان کتاب حاضر، متخصصان فلسفه و عرفان اسلامی هستند و عموم مردم توان دریافت اصطلاحات و مسائل آن را ندارند.

    هدف و روش

    • المعهد الإسلامي للمعارف الحكمية، با تأکید بر آنکه عرفان جایگاه بلندی در بین معارف اسلامی دارد و جزو متن اصلی عقیده اسلامی است و به‌خصوص در مباحث خلافت و ولایت، یعنی در مسائل انسان کامل و ولایت، اهمیت دارد، افزوده است:
    • پس انتشار شرح سید جلال‌الدین آشتیانی بر مصباح الهداية إلی الخلافة و الولاية، خارج از اهداف این مؤسسه نیست، بلکه روشنگری در موضوع مباحث عرفانی امام خمینی جزو اهداف اصلی این مرکز علمی است و همایشی که در سال1998م، با عنوان «العرفان في فكر الإمام الخميني» برگزار شد، مقدمه‌ای در همین راستا بود.
    • این شرح به معنای ساده‌سازی مباحث عرفانی نیست، بلکه به معنای تفصیل و توضیح مبانی و اهداف آن است و مبالغه نیست اگر بگوییم که این شرح در بسیاری از موارد، پیچیده‌تر از متن است....[۱].
    • محمد صادق فضل‌الله،با تأکید بر آنکه ژرف‌کاوی در جنبه عرفانی امام خمینی می‌تواند ما را با شخصیت ممتاز و نادر ایشان آشنا سازد، افزوده است:کتاب حاضر شامل مقدمه سید جلال‌الدین آشتیانی بر مصباح الهداية إلی الخلافة و الولاية است که من آن را از فارسی به عربی ترجمه کرده‌ام و افزون بر آن، تحقیق و تدقیق علمی کتاب است که این‌جانب آن را به انجام رسانده‌ام[۲].

    ساختار و محتوا

    • این اثر از چند بخش به‌ترتیب ذیل تشکیل شده است:
    1. دیدگاه‌هایی در باب جایگاه فلسفی مصباح الهداية إلی الخلافة و الولاية.
    2. تحلیل انتقادی مقایسه‌ای مصباح الهداية إلی الخلافة و الولاية.
    3. مقدمه سید جلال‌الدین آشتیانی.

    انتقاد

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه ناظر، ص5-6
    2. ر.ک: مقدمه مترجم، ص7-11

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها