جزء من كتاب رياضة الأبدان

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    جزء من كتاب رياضة الأبدان
    جزء من كتاب رياضة الأبدان
    پدیدآورانابونعیم، احمد بن عبدالله (نويسنده) حداد، محمود بن محمد (گردآورنده)
    ناشردار العاصمة
    مکان نشرعربستان - ریاض
    سال نشر1408ق
    چاپ1
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    جزء من كتاب رياضة الأبدان، بخش موجود از کتاب «رياضة الأبدان» اثر ابونعیم اصفهانی، احمد بن عبدالله بن احمد بن اسحاق بن موسی بن مهران (۳۳۶-۴۳۰ق/۹۴۷-۱۰۳۸م) است، که با تخریج احادیث توسط ابوعبدالله محمود بن محمد حداد (1374ق- ؟) منتشر شده است.

    اثر حاضر، قسمتی است از کتابی که اصل آن مفقود شده است و فقط همین مقدار از آن، به دست ما رسیده است. از شواهدی در مقدمه کتاب، چنین برمی‌آید که این قسمت از کتاب برای مصنف آن، قرائت شده و وی نیز آن را تأیید نموده و رضایت خویش را ابراز کرده است[۱].

    کتاب با مقدمه‌ای کوتاه در اشاره به موضوع و اهمیت آن آغاز و سپس، شرح حال مختصری از مصنف، ارائه گردیده است[۲].

    احادیث کتاب، شماره‌گذاری گردیده و مجموعا 23 حدیث، در کتاب آورده شده که به‌همراه سلسه سند آن، ذکر شده است. به‌منظور آشنایی بیشتر با آن، به برخی از این احادیث، اشاره می‌شود: در روایتی از ابومحمد حسن بن اسحاق بن ابراهیم بن زید، از حسین بن اسماعیل از محمد بن عمرویه از غسان بن سلیمان از ابراهیم بن طهمان از ابوزهدم از مظاهر از محمد بن سعید از ابوهریره، چنین نقل شده است که پیامبر(ص) فرمودند: «إن الله عز و جل يدخل بالسهم الواحد ثلاثة الجنة: صانعه محتسب له و المعين به و الرامي به في سبيل الله عز و جل» (خداوند با یک تیر، سه نفر را وارد بهشت می‌کند: سازنده آن، یاری‌کننده به‌وسیله آن و کسی که پرتاب‌کننده آن در راه خداست)[۳].

    در روایت دیگری، به نقل از ابومحمد عبدالله بن محمد بن جعفر از علی بن رستم از ابراهیم بن معمر از ثابت بن هیثم از معروف کرخی، چنین روایت شده است که: «من قال في كل يوم عشر مرار: اللهم أصلح أمة محمد، اللهم فرج عن أمة محمد، اللهم ارحم أمة محمد، كتب من الأبدال» (کسی که در هر روز، ده مرتبه بگوید: خداوندا امت محمد(ص) را اصلاح بفرما، خداوندا برای امت محمد(ص) گشایش حاصل بفرما، خداوندا بر امت محمد(ص) رحم بنما، خداوند نام او را جزو ابدال ثبت خواهد نمود)[۴].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص5
    2. ر.ک: همان، ص5-8
    3. ر.ک: متن کتاب، ص60
    4. ر.ک: همان، ص67

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها