سالک آگاه

    از ویکی‌نور
    سالک آگاه
    سالک آگاه
    پدیدآورانحسینی طهرانی، محمدحسین (نويسنده) حسینی طهرانی، محمد محسن (محقق)
    ناشرمکتب وحی
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1391ش - 1433ق
    چاپ1
    موضوعاحادیث اخلاقی - قرن 14 - احادیث خاص (عنوان بصری) - نقد و تفسیر - احادیث شیعه - قرن 14 - اخلاق عرفانی - جعفر بن محمد (ع)، امام ششم، 80 - 148ق. - احادیث
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /ح۵س۲ 10/5 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    سالک آگاه، بیانات آیت‌الله سید محمدحسین حسینی طهرانی، پیرامون علم و علماست که با مقدمه و تعلیقات سید محمدمحسن طهرانی، منتشر شده است.

    اثر حاضر، مجموعه‌ای است از چند سخنرانی علامه طهرانی در مسائل مختلف، از قبیل فضیلت و حرمت علم و متابعت از علم و احترام به علما و رعایت ادب و موازین عشرت با آنان و پیروی از سنت سلف صالح در حفظ و حراست از کیان شریعت و... که می‌توان گفت مطالب آن از زمره کلیدی‌ترین مبانی و آموزه‌های سازنده و راهبردی می‌باشد که علاوه بر عمق و دقت مطالب، از حلاوت و ملاحت خاصی برخوردار است[۱].

    ایشان در این بیانات، با درکی عمیق و تجربه‌ای گران‌سنگ از دوران تحصیل در حوزه‌های علمیه قم و نجف و ملاقات با اساتید مبرز و شاخص حوزوی و برخورد با افکار و گرایش‌های متفاوت و چه‌بسا انحرافی و به‌کارگیری قدرت فهم و تشخیص، راه خود را از میان این‌همه بی‌راهه و کج‌روی‌ها جدا نمود و بر صراط مستقیم و منهج قویم تشیع و مکتب اهل‌بیت(ع) ثابت و پایدار بماند و از طعنه طاعنان و بی‌مهری نامهرورزان نهراسید و به درس و بحث و اشتغال به تزکیه و تربیت و خدمت بزرگان و اساطین سیر و سلوک مشغول بود تا موفق شد در دروس رسمی و حوزوی، به رتبه اولای از اعلمیت و اولویت نایل گردد[۲].

    خواننده در این کتاب، با شمه‌ای از حالات و سیره ایشان آگاه شده و ممکن است از خواندن برخی مطالب، تا حدودی در تعجب و ناباوری واقع گردد، ولی قلم و زبان وی، جز حق و واقع چیزی نمی‌گفت و جز سخن به صدق و راست، مطلبی بیان نمی‌نمود و بدین لحاظ می‌توان روی کلمه‌کلمه این مطالب حساب کرد و با دقت و تأمل بررسی نمود و بدان عمل کرد و سرمشق حیات دنیوی و تحصیل سعادت اخروی ساخت[۳].

    ایشان در این سخنان، راه و رسم گذران حیات را برای ما تشریح کرده‌اند و نتیجه تجربه زندگی علمی و اجتماعی و سلوکی خود را توضیح داده‌اند و حقیقت این دنیای دنی را بنمایاندند و سمت و سوی فلاح و سعادت ابدی و اخروی را ظاهر ساختند و ما را بدان سوی، فراخواندند[۴].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص17
    2. ر.ک: همان، ص17-18
    3. ر.ک: همان، ص19
    4. ر.ک: همان

    منابع مقاله

    مقدمه کتاب.


    وابسته‌ها