قوانین و مقررات ویژه زنان در جمهوری اسلامی ایران

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    قوانین و مقررات ویژه زنان در جمهوری اسلامی ایران
    قوانین و مقررات ویژه زنان در جمهوری اسلامی ایران
    پدیدآورانآرتیدار،‌ طیبه (گردآوری و تدوین)
    ناشرانتشارات برگ زیتون
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1383ش
    چاپ3
    زبانفارسی
    تعداد جلد1

    قوانین و مقررات ویژه زنان در جمهوری اسلامی ایران، اثر طیبه آرتیدار کتابی است که به جهت آگاهی‌دادن زنان با قوانین مرتبط با خود تدوین شده است.

    این کتاب که زیر نظر «مرکز امور مشارکت زنان ریاست جمهوری» تدوین شده، نمونه‌ای از تلاش‌هایی است که با هدف آگاهی دادن به زنان درباره قوانین ویژه‌ خودشان صورت گرفته است. اهمیت این کتاب از آنجاست که زنان به‌طورعام، در چارچوب قوانین و مقررات جاری هر کشور، از حدود آزادی‌ها و مسئولیت‌های خود در جامعه آگاه می‌شوند. آگاهی یافتن آنان از آنچه در قوانین کشورشان برای آنان در نظر گرفته شده، آنها را متوجه حقوق خویش یا خلأهای موجود در قوانین مربوط به حقوق انسانی‌شان می‌کند.

    نویسنده می‌کوشد، در این مجموعه افزون بر آشنا ساختن جامعه زنان از حقوق خویش، امکان بررسی خلأهای موجود ناشی از نقص قوانین یا درست اجرا نکردن آن را فراهم و برای دست‌یابی به جامعه‌ای مطلوب، نیازهای موجود را بهتر نمایان کند.

    در این کتاب ضمن تقسیم‌بندی موضوعی قوانین و مقررات به صورت هم‌زمان، مطالب هر بخش از نظر تاریخی نیز تنظیم و به ترتیب بیان شده است.

    این مجموعه شامل هفت بخش است و در هر بخش به ترتیب، موضوع‌های قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران؛ قوانین و مقررات حقوقی؛ قوانین و مقررات بین‌المللی؛ قوانین و مقررات استخدامی؛ قوانین و مقررات اجتماعی؛ و قوانین و مقررات فرهنگی بیان شده است. افزون بر آن، قوانین حقوقی،‌ اجتماعی و استخدامی که بیشترشان خاص زنان نبوده، ولی به شکلی با آن مرتبط و به‌طورکلی، همیشه مورد نیاز بوده است یا گاه منشاء پاره‌ای از قوانین به شمار می‌رود، در چاپ دوم افزوده شده است.

    در مجموعه‌ حاضر، افزون بر قوانین، دستور‌های تازه تصویب و‌ سیر تحولات قوانین و مقررات در ابتدای هر بخش گنجانده شده است. همچنین به‌منظور استفاده آسان از کتاب، واژه‌نامه‌ اصطلاحات حقوقی برای آن تنظیم شده و نویسنده کوشیده است در این واژه‌نامه، تا حد امکان، اصطلاحات را ساده و روان تعریف کند، به‌گونه‌ای که مفهوم و معنای صحیح حقوقی آن را نیز برساند. در بخش پایانی کتاب نیز جدول مقررات منسوخ و بدون اعتبار، درج و نمایه عبارت‌ها یا اصطلاح‌های حقوقی به ترتیب حروف الفبا تنظیم شده است[۱].

    پانویس

    1. حبیبی، سلمان، ص92-93

    منابع مقاله

    حبیبی، سلمان، کتاب‌شناسی توصیفی زن و خانواده، قم، انتشارات دفتر عقل، چاپ یکم، 1387ش.

    وابسته‌ها