عصر اوستا

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    عصر اوستا
    عصر اوستا
    پدیدآوراناشپیگل و دیگران (نویسنده) رضی، مجید (مترجم)
    ناشرآسیا
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1343
    زبانفارسی
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    PIR۴۷۳ ۱۳۴۳

    عصر اوستا که توسط اشپیگل و جمعی از مستشرقان و اوستاشناسان مشهور تهیه و به قلم مجید رضی به فارسی ترجمه شده است. نویسندگان در این کتاب فرهنگ و دیانت ایرانی را تا پایان عصر ساسانیان بررسی کرده و به آیین، فرهنگ، امور اجتماعی و اقتصادی و نژادپرستی، زبان و ادبیات و تمام مظاهر تمدن و فرهنگ عصر اوستا پرداخته‌اند.

    کتاب دو جلد دارد:

    در جلد نخست، پس از بیان اوضاع دینی، فرهنگی و اجتماعی ایران پیش از زرتشت، ابتدا زندگی زرتشت و اصلاحات مذهبی و اجتماعی او و نظریات نویسندگان کلاسیک درباره زرتشت و آموزه‌های او آمده، سپس به بحث‌‌های الهیاتی دین زرتشت همچون خداشناسی گاهان، اهوره‌مزدا، امشاسپندان و ایزدان زرتشتی پرداخته شده است. بررسی نژادشناسی مردم در اوستا، بخش پایانی کتاب را شکل می‌دهد.

    جلد دوم شامل فصل‌هایی درباره منزلگاه، پوشش و خوراک، تولد، تربیت و ورود به اجتماع، دوستی و زناشویی، مرگ، جهان پس از مرگ، پرسش ارواح نیکان، اخلاق، کشاورزی، تجارت، طبقات اجتماعی زبان‌های پارسیان و وضع زنان و مقام آنان در جامعه زرتشت و داستان‌های حماسی از گشتاسب، زرتشت، سیاوش و سودابه است[۱].

    پانویس

    1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص16

    منابع مقاله

    شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

    وابسته‌ها