آسیب‌شناسی عزت‌نفس از منظر آموزه‌های دینی

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    آسیب‌شناسی عزت نفس از منظر آموزه‌های دینی
    آسیب‌شناسی عزت‌نفس از منظر آموزه‌های دینی
    پدیدآورانبیگ‌زاده، کاظم (نويسنده)
    ناشرانصاريان
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1400ش - 1442ق - 2021م
    چاپ1
    موضوععزت نفس - جنبه‌های مذهبی - اسلام - عزت نفس - جنبه‌های قرآنی
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    آسیب‌شناسی عزت‌نفس از منظر آموزه‌های دینی اثر کاظم بیگ‌زاده، در بررسی و تحلیل آسیب‌شناسی عزت‌نفس از منظر آموزه‌های قرآن و روایات اهل‌بیت(ع).

    نویسنده بر این باور است که برای رسیدن به عزت‌نفس و سعادت، هیچ راهی آسان‌تر و مطمئن‌تر از قرآن و روایات وجود ندارد. بدین جهت به دنبال آن است تا آسیب‌ها و تهدیدات عزت‌نفس را در حوزه‌های اعتقادی، اخلاقی، خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی، در این دو منبع معرفی نماید[۱].

    ازآنجاکه رسیدن به عزت و دور بودن از ذلت و خواری، منتهای آرزوی هر انسان برخوردار از روح و عقل سالم است، لازم است راه رسیدن به آن، شناخته شده و عوامل ترقی در این راه و همچنین آسیب‌های آن در عرصه‌های مختلف، مورد بررسی قرار گیرد. از مهم‌ترین عنصرهای آسیب‌رسان به شخصیت عزیزالنفس، می‌توان به چگونگی بینش وی نسبت به هستی، یعنی تغییر نگرش از جهان‌بینی الهی مادی و کم‌توجهی به مبدأ و معاد اشاره کرد. هدف نویسنده، آن است که خواننده با معنای واقعی عزت‌نفس آشنا شده و با تقویت عزت‌نفس و کاهش آسیب‌های آن، از آسیب‌ها اجتناب نماید تا انسان بتواند روح آزادگی و خودباوری را در خود بپروراند و به بلندترین درجات انسانی برسد. همچنین با تقویت عزت‌نفس، خود را به رعایت تمام وظایف اخلاقی و انسانی در جامعه وادار کند، چرا که معتقد است دشمنان اسلام برای گریزان ساختن جوانان از دین و به اسارت درآوردن آنان، ابتدا آزادی نفس را آنها گرفته و عزت‌نفسشان را مورد تهدید و آسیب قرار می‌دهند[۲].

    مطالب، در شش فصل تنظیم و ارائه شده است. فصل اول، به تعریف مفاهیم و کلیات اختصاص‌یافته در آن، به تبیین معنای لغوی و اصطلاحی آسیب، عزت و نفس، پرداخته شده است[۳].

    فصل دوم، به بررسی آسیب‌‌ها و تهدیدات اعتقادی عزت‌نفس پرداخته است[۴] و در فصل سوم، آسیب‌ها و تهدیدات اخلاقی آن، موردبحث قرار گرفته است[۵]. آسیب‌ها و تهدیدات خانوادگی عزت‌نفس در فصل چهارم[۶]، تهدیدات اجتماعی در فصل پنجم[۷] و تهدیدات اقتصادی در فصل ششم[۸] معرفی و شناسایی شده است. فهرست محتوا در آغاز و کتابنامه در پایان کتاب درج شده است.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص11- 12
    2. ر.ک: همان، ص10- 11
    3. متن کتاب، ص15-50
    4. همان، ص57-76
    5. همان، ص87-107
    6. همان، ص117-151
    7. همان، ص161-194
    8. همان، ص205-234

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها