طلاق یا فاجعه انحلال خانواده

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    طلاق یا فاجعه انحلال خانواده
    طلاق یا فاجعه انحلال خانواده
    پدیدآورانحقانی زنجانی، حسین
    ناشردفتر نشر فرهنگ اسلامی
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1374ش
    چاپ4
    زبانفارسی
    تعداد جلد1

    طلاق یا فاجعه انحلال خانواده، تألیف حسین حقانی زنجانی، کتابی است که با استفاده از آیات قرآن و روایات، مسائل مربوط به طلاق را از جنبه‌‌های گوناگون بررسی شده است.

    استوار ساختن بنیان خانواده و برقراری روابط صمیمانه بین اعضای آن، در اسلام اهمیت ویژ‌‌ه‌‌ای دارد. تمام دستورها و قوانین اسلام، از قوانین خانوادگی گرفته تا قوانین اجتماعی و اقتصادی و معامله‌‌ها و عبادت‌‌ها و حتی حدود و دیه‌‌ها، همگی هماهنگ با یکدیگر، این اصل مهم را تأیید می‌‌‌کنند. در میان قوانین اسلام، حتی یک نمونه وجود ندارد که به‌گونه‌‌ای، این اصل انکارناپذیر را‌ نقض کرده باشد. این، خود یکی از دلایل اعجاز قوانین اسلام به‌شمار می‌‌‌رود. برای نمونه، در هیچ‌ جای قرآن و اخبار نقل‌شده از ائمه7، طلاق در حال عادی و معمولی، امری نیکو به شمار نیامده، بلکه همواره «ابغض الحلال» معرفی شده است.

    بنابراین، پیوند ازدواج و تشکیل خانواده در اسلام، یک عمل طبیعی و مشروع و طلاق، یک امر ناپسند است. از‌این‌رو، این دین، برای تشکیل خانواده، شرایطی بسیار آسان و در مقابل، برای انجام شدن طلاق شرایطی سخت قرار داده است. نویسنده در این کتاب، با استفاده از آیات قرآن و روایات، مسائل مربوط به طلاق را از جنبه‌‌های گوناگون بررسی کرده است.

    مطالب مطرح‌شده در کتاب، چنین‌اند: انحلال خانواده یک فاجعه بزرگ، مسئله طلاق و دنیای مسیحیت، طلاق در اسلام، اختیار طلاق با کیست؟، طلاق در عربستان قبل از اسلام، طلاق در اسلام بازیچه نیست، متارکه موقت، موانع افزایش طلاق، شرایط وقوع طلاق، عدّه؛ فرصت مناسب برای حل اختلاف همسرها، مواردی که جایز است زن از شوهر خود طلاق گیرد، تنفر و انزجار در چه صورتی موجب جدایی است، آمار هولناک طلاق در جهان متمدن، سیر طلاق در ایران، عوامل افزایش طلاق، طلاق چرا...؟، سرنوشت رقت‌‌بار اطفال بعد از طلاق[۱].

    پانویس

    1. حبیبی، سلمان، ص321-322

    منابع مقاله

    حبیبی، سلمان، کتاب‌شناسی توصیفی زن و خانواده، قم، انتشارات دفتر عقل، چاپ یکم، 1387ش.

    وابسته‌ها