درآمدی بر علم رجال

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    درآمدی بر علم رجال
    درآمدی بر علم رجال
    پدیدآورانخویی، سید ابوالقاسم (نويسنده) فقهی‌زاده، عبدالهادی (ترجمه و تحقيق)
    عنوان‌های دیگرترجمه و تحقیق مقدمه "معجم رجال الحدیث" ** معجم رجال الحدیث و تفصیل طبقات الرواه. فارسی. برگزیده
    ناشرامير کبير
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1390ش
    چاپ3
    شابک978-964-00-1434-9
    موضوعحدیث - علم الرجال - محدثان شیعه
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /خ۹ م۶۰۴۲۱۳ 114 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    درآمدی بر علم رجال، ترجمه و تحقیق مقدمه «معجم رجال الحديث» آیت‌الله سید ابوالقاسم خویی (1371-1278ش) به قلم عبدالهادی فقهی‌زاده است.

    درآمدی بر علم رجال، ترجمه مقدمات شش‌گانه کتاب بیست‌وسه جلدی معجم رجال الحديث است که خلاصه مباحث این شش مقدمه به‌ترتیب عبارت است از:

    1. در مقدمه اول کتاب، ضمن بحث درباره ضرورت مراجعه به علم رجال در استنباط احکام شرعی، با دلایلی روشن و استوار به ابطال دیدگاهی پرداخته است که کتب اربعه را قطعی‌الصدور می‌داند.
    2. در مقدمه دوم، مهم‌ترین معیارهای تشخیص وثاقت یا حسن راویان را تصریح معصوم(ع)، تصریح یکی از بزرگان متقدم یا متأخر و ادعای اجماع از سوی اقدمین برشمرده است[۱]‏.
    3. مقدمه سوم، در باب توثیقات همگانی است. در این مقدمه مؤلف معجم رجال الحديث، توثیقات همگانی و فردی را همسان و هم‌پایه دانسته و به وثاقت کلیه راویانی که در زنجیره اسناد «تفسیر علی بن ابراهیم قمی» و «كامل الزيارات» واقعند، حکم کرده است[۲]‏.
    4. در مقدمه چهارم، بار دیگر از توثیقات همگانی سخن رفته است. مؤلف در این زمینه نصوصی را ارائه داده است که به گمان برخی از محققان، مفید توثیقات همگانی‌اند، اما از نظر او، از دلالت توثیق خالی‌اند و ازاین‌رو از حیز اعتبار ساقط[۳]‏.
    5. وی در مقدمه پنجم، صحت کلی احادیث کتب اربعه را مورد تردید قرار داده و اثبات کرده است که در آن موارد نیز برای تشخیص سره از ناسره باید به بررسی هریک از احادیث از حیث سند پرداخت.
    6. در مقدمه ششم، با معرفی اجمالی کتب اصلی علم رجال، در نسبت کتاب الضعفاء به ابن غضائری تشکیک و اثبات کرده است که مخالفان شیعه آن را برساخته و به او نسبت داده‌اند[۴]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: چکیده کتاب، ص9
    2. ر.ک: مقدمه مترجم، ص18
    3. ر.ک: همان
    4. ر.ک: چکیده کتاب، ص9

    منابع مقاله

    چکیده کتاب و مقدمه مترجم.


    وابسته‌ها