دعا معراج مؤمنین و راه زندگی

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    دعا معراج مؤمنين و راه زندگي
    دعا معراج مؤمنین و راه زندگی
    پدیدآورانمدرسی، محمدتقی (نويسنده) كمال نژاد،‌مصطفي (مترجم)
    عنوان‌های دیگرالدعاء معراج المومن و منهاج الحیاه
    ناشرمحبان الحسين (علیه‌السلام)
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1379ش
    چاپ2
    شابک964-5648-65-3
    موضوعاحادیث شیعه - دعا - احادیث - دعا - جنبه‏‌های قرآنی - دعای افتتاح - نقد و تفسیر
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    م4 د7041 266 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    دعا معراج مؤمنین و راه زندگی، اثری است از آیت‌الله سید محمدتقی مدرسی با موضوع دعا و نیایش.

    این کتاب شیوه‌های درست، صحیح و گوناگون استفاده از دعا و نیایش را و استفاده از آیات قرآن کریم و احادیث شریف را جمع‌آوری و تألیف نموده است؛ به‌علاوه مؤلف آن خود شیوه‌ها و روش‌های علمی نیایش و دعا را در زندگی‌اش تجربه و آموخته است و این در بالا بردن اهمیت چنین کتابی مؤثر است[۱].

    همان‌ طور که خود مؤلف در مقدمه‌اش بر کتاب ذکر کرده، این کتاب را به دلیل اهمیت کتاب‌های دعا در میان خوانندگان نگاشته و چاپ کرده است. او برای این امر یک نمونه آماری مقایسه‌ای از کتاب‌های دعایی مانند مفاتیح الجنان و برخی کتاب‌های فقهی دیگر می‌دهد[۲]. دلیل دوم او در این امر، نگاه سطحی بسیاری از مردم به دعا بوده است[۳].

    درهرحال، این اثر، یک کتاب ساده دعا نیست، بلکه در آن درباره دعا و شیوه دعا کردن و شرایط آن و غیره نیز بحث شده است و با توجه به مجتهد بودن نویسنده کتاب، مباحث این اثر، دارای ارزش علمی بالایی است.

    کتاب، حاوی پیشگفتار و ارائه محتوای مطالب در چهار بخش اصلی است. بخش اول آن به دعا در قرآن می‌پردازد. از جمله مباحثی که در این بخش به آنها برمی‌خوریم این مباحث هستند: خدا را چگونه بخوانیم (که حاوی مباحثی است). سپس در فصلی با عنوان «مرا بخوانید تا برای شما استجابت کنم»، به دعاهای حضرت نوح، ایوب، موسی و زکریا پرداخته شده و سپس از ارتباط دعا با فطرت انسانی و دعای مستکبران و ارتباط دعا با روشن‌بینی و همچنین از فضل خداوند و دعا، سخن به میان آمده است. در بخش دوم، دعا در سنت بررسی شده است و در آن از اینکه دعا سلاح مؤمن است، اثر دعا در پاک‌سازی نفس، دعا و تأمین رفاه و همچنین از شروط و آداب دعا، سخن رفته است.

    محور مباحث بخش سوم کتاب، تدبر در دعاست. محورهای دعا، گام‌های اساسی در تدبر و تدبر در ذکر، از زیرفصل‌های این بخش هستند. در بخش تدبر در ذکر، ذکر حی قیوم بررسی می‌شود.

    بخش چهارم کتاب، حاوی تأملاتی در دعای افتتاح است.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه چاپ دوم کتاب، ص3-4
    2. ر.ک: پیشگفتار مؤلف، ص7
    3. ر.ک: همان

    منابع مقاله

    مقدمه، پیشگفتار و کتاب.

    وابسته‌ها