پژوهشی در منش ملی و منش پارسایی در ایران

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    پژوهشی در منش ملی و منش پارسایی پارسایی در ایران
    پژوهشی در منش ملی و منش پارسایی در ایران
    پدیدآورانوح‍ی‍دی‌، ح‍س‍ی‍ن‌ (نويسنده)
    ناشر[بی نا]
    مکان نشر[بی جا] - [بی جا]
    سال نشر13سده
    چاپ1
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    BL۱۵۷۱/و۳،پ۴
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    پژوهشی در منش ملی و منش پارسایی در ایران، تألیف حسین وحیدی، به بحث و بررسی درباره مبانی و فلسفه اخلاق دین زرتشتی اختصاص دارد. هدف نویسنده از نگارش آن روشن ساختن گوشه‌هایی از فرهنگ و منش ایران و دبستان اخلاقی زرتشت و فلسفه امشاسپندان بوده است.

    نویسنده با روش تحلیلی و با استفاده از منابع معدودی، کتاب خود را در پنج بخش به نگارش درآورده و به‌طور کلی کوشیده تا آرمان و منش پارسایی زرتشتی را برپایه دانش و فلسفه امروز و رویدادهای زندگی روزمره، واگشایی و تحلیل کند.

    تحلیل مبحث منش ملی و پارسایی، محتوی بخش نخست را تشکیل می‌دهد، و در آن بیان شده است که برای پی‌ریزی یک جامعه بسامان و سودمند و بالنده، بایستی منش ملی و استوار و درست و نیکی داشته باشیم. بخش دوم، به بررسی بیماری‌های منشی و روان‌شناسی اجتماعی اختصاص دارد. جایگاه اندیشه و خرد و راه پرورش آن در فرهنگ ایرانی، موضوع بخش سوم کتاب می‌باشد. در بخش چهارم، کوشش شده تا چگونگی اثر و نقش منش و اندیشه بر زندگی اقتصادی بازنمایی گردد و نشان داده شود که یک اندیشه پرورش یافته و روشن، چه اثری بر زندگی اقتصادی می‌گذارد و بر عکس، اندیشه پرورش نایافته و نارسا چه اثر مخربی دارد. از آنجایی‌که یکی از پایه‌های زندگی اجتماعی، سازمان و اداره می‌‎باشد و سازمان و اداره مانند دیگر نمودهای زندگی اجتماعی، از یک سو، تابع منش ملی در یک جامعه هستند و از سوی دیگر، در منش ملی مؤثرند، نویسنده در بخش پایانی، برخی از نابسامانی‌های اداری را برای نمونه برشمرده است[۱].


    پانویس

    1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص273-274

    منابع مقاله

    شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

    وابسته‌ها