فقه و حکمرانی حزبی

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    فقه و حکمرانی حزبی
    فقه و حکمرانی حزبی
    پدیدآورانفيرحی، داود (نویسنده)
    ناشرنشر ني
    مکان نشرايران - تهران
    سال نشر1396ش.
    چاپيکم
    شابک978-964-185-525-5
    موضوعحزبهاي سياسي - ايران

    حزب‎هاي سياسي - ايران - تاريخ - قرن 14

    ايران - سياست و حکومت - قرن 14
    زبانفارسی
    کد کنگره
    ‏7ف9ف / 1504/5 DSR

    فقه و حکمرانی حزبی تألیف داود فیرحی؛ این نوشته ناظر به نکاتی شامل حکمرانی حزبی، مسأله حزب در فقه سیاسی، حزب پژوهشی موجود، ملازمه حزب و دموکراسی است. ماهیت حکمرانی حزبی چیست؟ چه نسبت و تمایزی با حکمرانی‌های سنتی دارد؟ معیاری صحیح و نادرست در حکمرانی حزبی چیست؟

    گزارش کتاب

    حکمرانی حزبی صرفا یکی از انواع حکمرانی هاست، طرح مسأله حزب در فقه سیاسی امتداد منطقی مواجهه فقه با دولت مدرن است. دولت مردن در ایران و برای فقه شیعه جزء مسائل مستحدثه است و هنوز دانشی به نام «فقه تحزب» در ایران و مذهب شیعه وجود ندارد.

    این در صورتی است که بسیاری از فقیهان در عملا احزاب بزرگی را ایجاد یا رهبری کرده‌اند و حتی در این زمینه به قانون گذاری نیز پرداخته‌اند. فاصله علم و نظر در حزب و حکمرانی حزبی شاید یکی از مهمترین مشکلات حکومت داری در ایران معاصر است.

    حزب پژوهی موجود نشان میدهد که حزب با اصل دموکراسی ملازمه دارد و نه با پسوند دینی یا سکولار بودن آن. این نکته به این معنی است که فکّ ملازمه بین اصل حزب و اصل دموکراسی و تقلیل آن به یکی از خصایص دموکراسی سکولار خطای فاحشی است که خسارت جبران ناپذیری به حیات سیاسی و لاجرم سرنوشت جامعه ما وارد کرده است.[۱]

    پانويس


    منابع مقاله

    کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران

    وابسته‌ها