کوثر کویر

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    کوثر کویر
    کوثر کویر
    پدیدآورانمستشاری، علیرضا (نويسنده) نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها. معاونت مطالعات راهبردی - اداره مشاوره و پاسخ (تنظیم و نظارت)
    عنوان‌های دیگرآشنایی با مقام رفیع کریمه اهل بیت علیهم السلام حضرت معصومه علیها السلام و مسجد مقدس جمکران و مشاهیر مدفون در حرم حضرت معصومه علیها السلام
    ناشردفتر نشر معارف
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1389ش
    چاپ3
    شابک978-964-8523-64-5
    موضوعقم - زیارتگاه‏ها - قم - سرگذشت نامه - معصومه (س)، بنت موسی الکاظم (ع)، 183؟ - 201ق. - سرگذشت نامه
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏م‎‏67‎‏ ‎‏م‎‏5 2113 DSR
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    کوثر کویر، اثر علیرضا مستشاری، کتابی است جهت آشنایى با مقام رفیع کریمه اهل بیت حضرت معصومه(علیهاالسلام) ، مسجد مقدس جمکران و مشاهیر مدفون در حرم حضرت معصومه (علیهاالسلام).

    این اثر برپایه گزارشی از تاریخ، اماکن و آثار باستانی و زیارتگاه های شهر مقدس قم و بقعه حضرت معصومه (س) در سه بخش و بر پایه کتب و منابع تاریخی و جغرافیایی و حدیثی تألیف و گردآوری شده است.


    بخش اول: مقام رفیع کریمه اهل بیت سلام الله علیهم، شباهت زیارت حضرت معصومه (س) با امام رضا (ع) و زیارت نامه حضرت معصومه (س).

    بخش دوم: مسجد مقدس جمکران و اعمال آن و پاسخ به سوالاتی در باره چاه امام زمان و معنای انتظار فرج و... .

    بخش نهایی: شرح حال مشاهیر مدفون در حرم مقدس حضرت معصومه (س) و معرفی قبرستان شیخان.

    این کتاب توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها. معاونت مطالعات راهبردی اداره مشاوره و پاسخ،‌ تنظیم و نظارت شده است .

    برشی از کتاب:

    آشنایى با مقام رفیع کریمه اهل بیت (علیهم السلام)

    حضرت فاطمه معصومه (علیهاالسلام)

    ایرانى ها میزبان جمعى از سلاله هاى پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله)  هستند که برکات دو شخصیت عزیز و گرانقدر از آنان، نمود بیشترى دارد؛ یکى آقا امام رضا (علیه السلام) و دیگرى حضرت معصومه (علیهاالسلام) . برکات وجودى حضرت معصومه (علیهاالسلام) ، امرى است که صاحبان بصیرت، بارها بدان اشاره کرده اند. تولیت محترم آستانه مقدسه حضرت معصومه (علیهاالسلام) نقل مى کنند: روزى، حضرت آیه اللّه  بهجت(مدظله) به من فرمودند: «مطلبى هست که فقط به تو مى گویم تا بدانى در چه موقعیتى قرار دارى. گاهى از اوقات حضرت رضا (علیه السلام)  برآورده شدن بعضى از حاجات را به حضرت معصومه (علیهاالسلام)  ارجاع مى دهند. همین روزها آقایى پیش من آمد و گفت: حاجتى داشتم و به زیارت حضرت رضا (علیه السلام) مشرف شدم و عرض حال کردم، به من گفته شد: باید بروى قم نزد حضرت معصومه. به قم آمدم و محضر آن حضرت عرض حاجت کردم، حاجتم برآورده شد. مواظب باش ببین کجا هستى، در حرم حضرت معصومه (علیهاالسلام) فرشتگانى هستند که ناظر اعمال و رفتار کسانى مى باشند که آنجا مى روند».

    ممکن است کسى تصور کند مقام و عظمتى که امروزه بارگاه حضرت معصومه (علیهاالسلام)  دارد، به جهت موقعیت و عظمتى است که شهر قم دارد و ایشان به واسطه حضور در قم و دفن در این شهر، مورد توجه شیعیان و دوستداران اهل بیت (علیهم السلام) قرار گرفته اند. اما آنچه از روایات و سخنان معصومان (علیهم السلام) پیرامون آن حضرت برمى آید، این است که ایشان، ذاتا والامقام و داراى موقعیتى متفاوت از سایر امامزادگان هستند و این علوّ مقام، ایشان را به مقام عظیم معصومان (علیهم السلام) نزدیک کرده است. یعنى علاوه بر اینکه اثرگذارى و تلاش ایشان در حفظ و تقویت اسلام، به آن بزرگوار عظمت داده؛ کمالات ذاتى و نفسانى ایشان نیز خصوصیت ویژه اى است که در کمتر کسى دیده مى شود. در اینجا، با توجه به گنجایش این کتاب به پاره اى از آنها اشاره مى کنیم[۱].

    پانويس

    1. پایگاه اطلاع‌رسانی حدیث شیعه(حدیث نت)

    منابع مقاله

    اطلاع رسانی حدیث شیعه (حدیث نت)

    وابسته‌ها