رحلة طافور في عالم القرن الخامس عشر الميلادي

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    رحلة طافور فی عالم القرن الخامس عشر المیلادی
    رحلة طافور في عالم القرن الخامس عشر الميلادي
    پدیدآورانحبشی، حسن (نويسنده) تافور، پرو (نويسنده)
    ناشرمکتبة الثقافة الدينية
    مکان نشرمصر - قاهره
    سال نشر1423ق - 2002م
    چاپ1
    شابک977-341-068-4
    موضوعاروپا - اکتشافهای جغرافیایی - تافور، پرو، 1410؟ - 1484؟م. - سفرها - خاور میانه - سفرنامه ها
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏ت‎‏2‎‏ر‎‏3 401 ‏G‎‏
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    رحلة طافور في عالم القرن الخامس عشر الميلادي، سفرنامه بیرو طافور به سرزمین مصر و برخی از کشورهای اروپایی در قرن پانزدهم هجری است که با ترجمه حسن حبشی به عربی، منتشر شده است.

    سفرنامه‌ها، همواره جایگاه مهمی را در ثبت مصادری که حاوی اطلاعات زیادی درباره کشورها، مناطق و مردمان دوره‌های مختلفند، دارا هستند. جهان غرب از زمان ظهور اسلام با انگیزه‌های مختلف علمی، سیاسی، اقتصادی و... به سفر کردن به سرزمین‌های اسلامی اهمیت داده است. غرب - و همچنین شرق - شاهد مسافران زیادی بوده که شاید معروف‌ترین آنها، مارکوپولو، تاجر ونیزی و نیکولو دی کونتی و همچنین، نویسنده سفرنامه حاضر، بیرو طافور می‌باشد که به او، این فرصت داده شد تا در نیمه اول قرن پانزدهم، به‌عنوان سفیر، محقق، بازرگان و مردی که به دنبال شناخت حقیقت جهان جغرافیایی، سیاسی و مذهبی روزگار خود بود، به مصر و بسیاری از کشورهای اروپایی سفر کرده و اطلاعاتی در این زمینه، به دست بیاورد[۱].

    سفرنامه حاضر از جنبه دیگری نیز دارای اهمیت است و آن اینکه در دورانی اتفاق افتاده است که نقطه عطفی در تاریخ بشریت محسوب می‌شود؛ زیرا این دوره، دورانی پیشرو در تاریخ بشریت بوده و از آن به‌عنوان طلوع عصری جدید از نظر سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در اروپا، یاد شده است[۲].

    به نظر می‌رسد که طافور معتقد بود که او از نسل امپراطوران امپراطوری شرقی است و این را تأیید می‌کند که از جمله دلایل سفر او به قسطنطنیه، میل او به پی بردن به حقیقت نسب خود بوده که گفته شده او اصالتا از این مکان آمده است و نژادی دارد که از طریق خویشاوندی، نزدیک به نژاد شاهنشاهی است[۳].

    سفر طافور، از سال 1435 تا 1439م، به طول انجامید و این دوره، از این لحاظ دارای اهمیت است که در آن، شاهد جنبش‌های هستیم که نسبت به دوره‌های پیش و پس از آن، پربارتر و مهم‌تر می‌باشد[۴].

    دامنه سفر طافور، برخی از کشورهای اروپایی و مصر بود و وی در این سفر طولانی، با وقایع عجیبی مواجه شده است که به‌وضوح، میزان عقب‌ماندگی اروپا از لحاظ اجتماعی، کشاورزی، فرهنگی و سیاسی و... را به تصویر می‌کشد[۵].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، صفحه ط - ی
    2. ر.ک: همان، صفحه ی
    3. ر.ک: همان، صفحه م
    4. ر.ک: همان، صفحه ن
    5. ر.ک: همان

    منابع مقاله

    مقدمه کتاب.


    وابسته‌ها